DEH

DEH

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Σ.Ο.Σ. ΔΕΗ Μεγ/λης ΥΠΟΜΝΗΜΑ για ΚΑΜΕΡΕΣ ΑΗΣ Μ - Β


ΥΠΟΜΝΗΜΑ
                                                           

Προς:  Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Θέμα:   Εγκατάσταση καμερών στον ΑΗΣ Μεγαλόπολης - Β


Στους εσωτερικούς χώρους του ΑΗΣ Μεγαλόπολης - Β (4η Μονάδα της ΔΕΗ) εδώ και αρκετούς μήνες έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί Σύστημα βιντεοεπιτήρησης (κλειστό σύστημα τηλεόρασης).
Η αιτιολογία της Τοπικής Διεύθυνσης ότι η εγκατάσταση και λειτουργία του εν λόγω Συστήματος έγινε για λόγους ασφαλείας δεν ευσταθεί και αυτό γιατί η τοποθέτηση της πλειοψηφίας των καμερών είναι σε τέτοια σημεία που δεν εξυπηρετούν την προστασία και ασφάλεια της Μονάδας.

Η τοποθέτηση των καμερών έχει γίνει στο εσωτερικό σημείο των Μονάδων χωρίς να έχει υπάρξει τοποθέτηση τους περιμετρικά της Μονάδας. Χαρακτηριστικό των σημείων τοποθέτησης - και βασικής στόχευσης της Διεύθυνσης - αποτελεί η εγκατάσταση τεσσάρων (4) καμερών λίγα μόλις μέτρα μέσα από την Κεντρική Πύλη και δύο (2) καμερών
έξω από αυτήν στο σημείο στάθμευσης όταν η Κεντρική Πύλη φυλάσσεται από φύλακες με πρόγραμμα αδιάλειπτης εναλλασσόμενης φυλακής (βάρδια).

Μετά από παραστάσεις η Τοπική Διεύθυνση ισχυρίζεται ότι έχει ακολουθήσει κάθε νόμιμη διαδικασία αλλά δεν έχει υπάρξει ενημέρωση των εργαζομένων.

Το Δ.Σ του Σ.Ο.Σ. ΔΕΗ Μεγ/λης εκτιμά ότι με την τοποθέτηση των καμερών σε επιλεγμένα σημεία της Μονάδας, η συγκεκριμένη εστίαση τους, η λήψη εικόνας από σταθερή βιντεοκάμερα που λειτουργεί μόνιμα, η αποθήκευση και διαβίβαση της εικόνας, η εγκατάσταση του λογισμικού παρακολούθησης στους προσωπικούς υπολογιστές του Διευθυντή της Μονάδας και άλλων στελεχών και η μη ενημέρωση των εργαζομένων συνιστούν στοιχεία επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και προσβάλουν την προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων.

Το Δ.Σ του Σ.Ο.Σ. ΔΕΗ Μεγ/λης για τους παραπάνω λόγους, καλεί σε άμεση παρέμβαση της Αρχής σας για την εξέταση της νομιμότητας του παραπάνω συστήματος στον ΑΗΣ Μεγαλόπολης - Β και την λήψη των αναγκαίων μέτρων για την διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των εργαζομένων από την μέχρι σήμερα λειτουργία του εν λόγω συστήματος καθώς και των λήψη διοικητικών μέτρων για ενδεχόμενη παραβίαση της νομοθεσίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Για  το  Δ.Σ  του  Σ.Ο.Σ  Δ.Ε.Η   ΜΕΓ/ΛΗΣ


Ο  ΑΝΑΠΛ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


     ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ Ι.                           ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΣ Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: