DEH

DEH

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

3η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΗΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΙΑΤΗΝ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΩΝ 8ΜΗΝΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΔΕΗ

ΤηνΤρίτη, 17 – 07 – 2012 στης 13 : 00 το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε η 3η κατά σειρά συνάντηση του ΤοπικούΣυμβουλίου Νέων Ελλησπόντου Κοζάνης για το θέματης αδικαιολόγητης καθυστέρησης στην προκήρυξη των 8μηνων συμβάσεων του ΑΗΣΑγίου Δημητρίου (60 θέσεις τον Ιούλιο) και της ΔΕΗ γενικότερα.

Στην συνάντηση αυτή παραβρέθηκε και η Υπεύθυνη Τομέα Κοινοβουλευτικής ΕυθύνηςΠεριβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης των ΑνεξάρτητωνΕλλήνων κυρία Ραχήλ Μακρή, δείχνοντας ενδιαφέρον για το θέμαέπειτα από επικοινωνία με το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Ελλησπόντου Κοζάνης.

Αυτήν την φορά εκπροσωπώντας την ΔΕΗ η Διευθύντρια Ανθρώπινων Δυναμικού κυρία Κουμιώτου η οποία επιβεβαίωσε τα λεγόμενα τουΔιευθυντή του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου κυρίου Αποστολίδη Νικόλαου από τις δυο (2) προηγούμενες συναντήσεις για τοίδιο θέμα στις 06 – 07 – 2012 και στις 13 –07 – 2012.  Σύμφωνα λοιπόν με την κυρία Κουμιώτουκαι τον κύριο Αποστολίδη, η ΔΕΗ έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες καιδιαδικασίες που όφειλε για τις προκηρύξεις των συμβάσεων του έκτακτου προσωπικούγια όλη την επιχείρηση και αυτή η καθυστέρησηοφείλεται καθαρά και μόνο σε πολιτικούς λόγους. Συγκεκριμένα η ΔΕΗ απέστειλε την σχετικήεισήγηση για έγκριση στον Γενικό
Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος &Κλιματικής Αλλαγής, κύριο Μαθιουδάκη ο οποίος με την σειρά του θα έπρεπε να τηνπροωθήσει στον Υπουργό για να προχωρήσει μετέπειτα και στις προβλεπόμενες εγκρίσειςαπό το Υπουργείο Εργασίας και στην συνέχεια του Υπουργείο Οικονομικών σύμφωναμε τον νέο Νόμο λόγο του Μνημονίου.

Η εισήγηση αυτή παρέμεινε «κολλημένη» στο γραφείο του κυρίου Μαθιουδάκηλόγω των δυο (2) εκλογικών αναμετρήσεων και την αναμονή ανάληψης καθηκόντων στηνσυνέχεια της νέας Κυβέρνησης.

Παρόλοόμως που εδώ και ενάμιση μήνα έχουμε Κυβέρνηση, η εισήγηση δεν έχει προχωρήσειόπως και θα έπρεπε και εκτός από την αδικαιολόγητη αυτήκαθυστέρηση της Πολιτικής Ηγεσίας της Κυβέρνησης, το απαράδεκτο της υπόθεσηςείναι ότι ο προϋπολογισμός για τις 8μηνες συμβάσεις αλλά και όλες τιςσυμβάσεις εκτάκτου προσωπικού για όλο το τρέχον έτος είναι ήδη εγκεκριμένος από την ΔΕΗ, σύμφωνα με την κυρίαΚουμιώτου και πέραν των εκλογικών καθυστερήσεων η περαιτέρω καθυστέρηση δεν θαέπρεπε να συμβαίνει και να συνεχίζεται.

Συμπεριλαμβανομένουτου γεγονότος ότι τις 8μηνες συμβάσεις τις έχει αναπληρώσει η ΔΕΗ λόγω τηςκαθυστέρησης της έγκρισης αυτής μεεργολάβους,για τις ανάγκες λειτουργίας της και με άγνωστο χρονικό όριο, μέχρι να δοθεί τοπράσινο φως από τα αρμόδια Υπουργεία για να προχωρήσουν στις ήδηπρογραμματισμένες και εγκεκριμένες προκηρύξεις, σε αυτό που θα έπρεπε νασυμβαίνει ήδη χωρίς καθυστερήσεις, στο αυτονόητο δηλαδή.

Γιατην έγκριση και ανάθεση των εργασιών των 8μηνων συμβάσεων και άλλων έργων απότην ΔΕΗ στους Εργολάβους δενυπάρχουν καθυστερήσεις, δεν ισχύουν Νόμοι, δεν ισχύουν Μνημόνια ούτε εκλογικέςαναμετρήσεις, ούτε αναμονή ανάληψης καθηκόντων Κυβερνήσεων, ούτε γραφειοκρατία,ούτε διαδικασίες ! Γιααυτούς όλα γίνονται άμεσα και οι οποίοι κάνουν προσλήψεις όπωςαυτοί θέλουν, με νέους όρους όπως κάτω από 25 ετών, άγαμοι, άτεκνοι, με ταγνωστά δουλεμπορικά καθεστώτα, χωρίς να ισχύει ο νόμος της εντοπιότητας για τιςπληττόμενες περιοχές, ο οποίος στην ουσία δείχνει να «παραβιάζεται» καθώς δενυφίσταται για αυτές τις προσλήψεις και στην ουσία δεν αποδίδεται ωςανταποδοτικό και αντισταθμιστικό όφελος για τις επιπτώσεις από όλες τιςδραστηριότητες της ΔΕΗ προς τις Τοπικές Κοινωνίες, με τους κατοίκους να ζουν σεαπόσταση αναπνοής από φουγάρα, ορυχεία και τις δραστηριότητες της ΔΕΗ, μεεπιπτώσεις στην υγεία τους και με προβλήματα διαβίωσης !!!

Ηκυρία Ραχήλ Μακρή την Δευτέρα στα πλαίσια της επίκαιρης ερώτησης που θα απευθύνειη Βουλευτής Κοζάνης στον Υπουργό περιβάλλοντος σχετικά με το θέμα της αύξησηςτων τιμολογίων της ΔΕΗ και του χαρατσιού, θα ενημερώσει τον Υπουργό και για το θέμα αυτό, ενώ την Τρίτη θαεπικοινωνήσει με τον Γενικό Γραμματέα Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ώστε ναενημερωθεί σε ποιο στάδιο βρίσκεται η εισήγηση για την έγκριση των 8μηνωνθέσεων στα ΑΗΣ.

Παρόν σε όλες τις συναντήσεις ο πρόεδρος της Κοινότητας Δ.Δ.Αγίου Δημητρίου Ελλησπόντου Κοζάνης ΠεχλιβανίδηςΘεοχάρης με την στήριξη του & με την συνεργασία του προεδρείου του Συλλόγου Ανέργων & Ανάπτυξης Αγίου Δημητρίου–Ρυακίου,άλλων φορέων, κατοίκων και Νέων από όλο τον Ελλησπόντου.


ΤΟΠΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  ΝΕΩΝ  ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ  ΚΟΖΑΝΗΣ  
ΤΟΜΕΑΣ  ΑΝΕΡΓΙΑΣ  ΤΡΙΤΗ  17– 07 – 2012 

Δεν υπάρχουν σχόλια: