DEH

DEH

Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

ΑΛΗΘΕΙΑ κ. ΦΩΤΟΠΟΥΛΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑΤΙ ΕΞΑΙΡΕΘΗΚΑΝ?? ΕΣΥ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ??

Συνάδελφοι,
σας παραθέτουμε το παρακάτω Ενημερωτικό Δελτίο της Γραμματείας Ασφαλιστικού και Κοινωνικής Πρόνοιας της Ο.Τ.Ο.Ε. για την εξαίρεση της ένταξης των Ταμείων υγείας ΤΑΑΠΤΓΑΕ-ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ-ΕΤΒΑ από το ΤΑΥΤΕΚΩ στον ΕΟΠΥΥ.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.

                  Για το Δ.Σ.
 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
     Π. Σαλεμής            Ι. Σαμαράς




ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ

Αθήνα, 8 Ιουνίου 2012

Προς τους Συλλόγους :
* Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων:
Alpha Bank
Εμπορικής
UNION Εurobank (πρ.Κρήτης)
Εurobank Ergasias Ενωτικό (πρ. Εργασίας)
Προσωπικού EFG EUROBANK (πρ. Αθηνών)
Πειραιώς
Ενωτικό Σύλλογο Πειραιώς (πρ. ΜΑΚ. – ΘΡΑΚ)
πρ. Ιονικής
Αττικής
Γενικής
Marfin Εγνατίας
Επιστημονικού Εμπορικής
Πανελλήνιας
Proton Bank
Probank
Παγκρήτιας Συνεταιριστικής
Συνεταιριστικής Λαμίας
πρ. ΕΤΒΑ

* Τους Εκπροσώπους σας στο ΤΑΥΤΕΚΩ: Γιάννη Ρούσσο και Βασίλη Χαιρέτη
(Με την παράκληση να ενημερωθούν όλοι οι εργαζόμενοι στις τράπεζες)


Η επίμονη προσπάθεια της ΟΤΟΕ για την εξαίρεση της ένταξης των Ταμείων υγείας ΤΑΑΠΤΓΑΕ-ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ-ΕΤΒΑ από το ΤΑΥΤΕΚΩ στον ΕΟΠΥΥ, είχε θετικό αποτέλεσμα.

Το αίτημα της ΟΤΟΕ και των Συλλόγων – Μελών της να εξαιρεθούν τα Ταμεία Υγείας των Τραπεζοϋπαλλήλων με τη διαδικασία της αναστολής ένταξής τους μέχρι 31/12/2012 στον ΕΟΠΥΥ (όπως άλλωστε προβλέπεται στο Ν. 4075/2012), έγινε δεκτό από τον Υπουργό Εργασίας κ. Α. Ρουπακιώτη, ο οποίος μετά από σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου του Υπουργείου, υπέγραψε σήμερα την σχετική απόφαση.

Η εξέλιξη αυτή αναστέλλει την από 1/5/2012 ένταξη των Ταμείων Υγείας των Τραπεζοϋπαλλήλων στον ΕΟΠΥΥ, γεγονός που σημαίνει ότι τα Ταμεία Υγείας παραμένουν στο προηγούμενο καθεστώς του ΤΑΥΤΕΚΩ.

Η απόφαση του Υπουργού Εργασίας κοινοποιήθηκε στην Διοίκηση του ΤΑΥΤΕΚΩ και του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να προχωρήσουν όλες οι αναγκαίες διαδικασίες που είναι απαραίτητες για την εφαρμογή της.

Μετά από αυτό το πρώτο καθοριστικό βήμα, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων μηνών η αναλογιστική μελέτη βιωσιμότητας, που είναι αναγκαία για τη δημιουργία Ενιαίου Ταμείου Υγείας των Τραπεζοϋπαλλήλων, όπως προβλέπεται στο σχετικό Νόμο.

Η θετική κατάληξη της υπόθεσης αυτής είναι επιτυχία όλων μας και είμαστε βέβαιοι ότι θα ανακουφίσει τους ασφαλισμένους συναδέλφους μας, οι οποίοι επί ένα και πλέον μήνα ταλαιπωρήθηκαν από τον τρόπο, τη σπουδή και τη διαδικασία που επέλεξαν οι πολιτικοί και διοικητικοί παράγοντες να εφαρμόσουν το Νόμο.

Το επόμενο διάστημα και οι ενέργειες που θα ακολουθήσουν θα καθορίσουν την προοπτική της δημιουργίας του Ενιαίου Ταμείου και η νέα Κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις προσεχείς εκλογές, θα απαιτήσουμε να είναι αρωγός στις προσπάθειές μας.


Βάσω Βογιατζοπούλου

Γραμματέας Ασφαλιστικού

Δεν υπάρχουν σχόλια: