DEH

DEH

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΟ ΠΕΚΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΕΗ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ - ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Διάλυση των ΠΕΚΑ (πολυϊατρεία ασφαλισμένων ΔΕΗ) και ιδιαίτερα του ΠΕΚΑ Πτολεμαΐδας, εξ αιτίας της ολιγωρίας των διοικήσεων του ΕΟΠΥΥ (Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας) και του ΤΑΥΤΕΚΩ, καταγγέλλει το Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ Εορδαίας. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΔΕΗ Πτολεμαΐδας- Εορδαίας Κων/νος Ανδρεάδης, καταγγέλλει τις διοικήσεις του ΕΟΠΥΥ και του ΤΑΥΤΕΚΩ διότι δεν μερίμνησαν έγκαιρα για την
εύρυθμη λειτουργία των ΠΕΚΑ με την ένταξη του ΤΑΠ-ΔΕΗ από την 1η Μαΐου στον ΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα να μένουν στον αέρα οι ασφαλισμένοι του οργανισμού, αφού το πολυϊατρείο της Πτολεμαΐδας μένει ουσιαστικά χωρίς γιατρούς. Διότι, έληξαν χθες οι συμβάσεις 8 γιατρών που κάλυπταν ανάγκες του ΠΕΚΑ με ετήσια σύμβαση, αφού οι διοικήσεις του ΕΟΠΥΥ και του ΤΑΥΤΕΚΩ δεν φρόντισαν να προχωρήσουν τις διαδικασίες για την παράταση των συμβάσεων των γιατρών.
Ο κ. Ανδρεάδης ανέφερε συγκεκριμένα ότι παρά τις υποσχέσεις που δόθηκαν στη διοίκηση του σωματείου και στην ομοσπονδία από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και του ΤΑΥΤΕΚΩ για να δοθεί σιωπηρή παράταση των συμβάσεων των 8 συμβασιούχων
γιατρών (με ετήσια σύμβαση) στα ΠΕΚΑ μέχρι 31/12/12, όπως έγινε στο ΙΚΑ, τελικά δεν δόθηκε η παράταση και το ΠΕΚΑ Πτολεμαΐδας μένει χωρίς γιατρούς αφού δεν παρατάθηκαν οι συμβάσεις τους.
Σημείωσε ότι το ΠΕΚΑ Πτολεμαΐδας καλείται να λειτουργήσει από την 1η Ιουλίου με 5 μόλις μόνιμους γιατρούς, καθώς αποχωρούν οι 8 γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων που είχαν ετήσια σύμβαση, με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι ελάχιστοι εναπομείναντες γιατροί να εξυπηρετούν τους χιλιάδες ασφαλισμένους της ΔΕΗ στην περιοχή. Ειδικότερα αποχωρούν ένας καρδιολόγος, ένας καρδιολόγος ο οποίος εκτελούσε χρέη παθολόγου, ένας νευρολόγος, μία μικροβιολόγος, δύο οδοντίατροι, ένας ουρολόγος και ένας οφθαλμίατρος. «Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στην αδράνεια του πρόεδρου και διοικητή του ΕΟΠΥΥ κ. Βουδούρη αλλά και στην αδράνεια του προέδρου και του Δ.Σ. του ΤΑΥΤΕΚΩ που δεν προχώρησαν και δεν υποστήριξαν τις διαδικασίες για νέες προσλήψεις γιατρών ή για παράταση των υπαρχόντων συμβασιούχων, παρόλο ότι μας εφησύχαζαν μέχρι τώρα ότι θα δοθεί λύση στο πρόβλημα», δήλωσε ο κ. Ανδρεάδης.
Το σωματείο Συνταξιούχων καταγγέλλει επίσης για αδράνεια τις διοικήσεις των δύο παραπάνω ασφαλιστικών οργανισμών, διότι ταυτόχρονα δεν φρόντισαν για τις διαδικασίες προμήθειας αναλώσιμων υλικών για το σύγχρονο μικροβιολογικό του ΠΕΚΑ Πτολεμαΐδας, με συνέπεια να παραμείνει κλειστό αφού δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς τα απαραίτητα υλικά. Τις καταγγέλλει επίσης για ολιγωρία και αναφορικά με την προμήθεια των μηχανημάτων για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, με συνέπεια οι ελάχιστοι εναπομείναντες γιατροί να μην μπορούν καν να συνταγογραφήσουν, διότι αφενός δεν εκτελούνται οι συνταγές από τα φαρμακεία γιατί έχουν εντολή να μην κάνουν δεκτά τα παλιά συνταγολόγια και κατά δεύτερο διότι υπάρχει ποινή για τον γιατρό-παραβάτη, με παρακράτηση 5 ευρώ από το μισθό του για κάθε συνταγή που γράφει στα παλιά συνταγολόγια καθώς δεν ισχύουν πλέον.

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: