DEH

DEH

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Κοινωνικό αγαθό ή προϊόν!

Του Παναγιώτη Τσολάκη
Στην προχθεσινή συγκέντρωση της Ν.Δ στην Πτολεμαΐδα, στην αίθουσα του ξενοδοχείου Παντελίδη, ένας εκ των ομιλητών, γόνος παλαιού μεγαλοστελέχους της Ν.Δ, ο Μ. Βαρβιτσιώτης σε κάποιο σημείο της ομιλίας του δήλωσε ότι η ΔΕΗ δεν είναι κερδοφόρος αλλά κατ’ ουσία ζημιογόνος για το Ελληνικό δημόσιο!
Το ερώτημα που τίθεται και χρίζει καθαρής απάντησης και καθαρής πολιτικής θέσης είναι το εξής: Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό ή είναι καταναλωτικό προϊόν;
Για μας τους Ανεξάρτητους Έλληνες είναι κοινωνικό αγαθό και ως εκ τούτου θα πρέπει να είναι υπό τον έλεγχο του κράτους. Κι μια εξίσου σημαντική παράμετρος, είναι και οι λόγοι εθνικής στρατηγικής και ασφάλειας.
Τέτοιες δηλώσεις, στελεχών της Ν.Δ και άλλων, που απαξιώνουν την ΔΕΗ και το ρόλο της στην ενέργεια, θα τις έκαναν μόνο «ντίλερ» των αγορών ενέργειας και ενδιαφερόμενων επιχειρηματιών.
Δυστυχώς κάποιους δεν τους ενδιαφέρει αν οι πολίτες δεν θα μπορούν
να έχουν πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά. Όπως είναι το ρεύμα, όπως είναι τα φάρμακα, όπως είναι η παιδεία , η υγεία. Ακόμα και την δημοκρατία, που είναι κοινωνικό αγαθό, την μετατρέπουν σε «ελεύθερη αγορά» με κανόνες αγοράς! Μέσα σε αυτήν την «αγορά» οι «εμπνευστές» της θα αποφασίζουν όπως θέλουν, θα λειτουργούν όπως θέλουν, θα παίρνουν ότι θέλουν, θα κάνουν ότι θέλουν και όλα αυτά καλύπτονται από μία λέξη. ΑΣΥΛΙΑ! Η «δημοκρατία» της ασυλίας και της λείας!
Όταν πεθαίνει το κοινωνικό κράτος, πεθαίνει κι η δημοκρατία!
Όταν ο πολιτικός λόγος γίνεται απειλή και βία, κι όταν ο τρόμος και ο φόβος γίνονται πολιτικός λόγος το αποτέλεσμα είναι εξίσου το ίδιο.
Χρέος μας να προστατεύσουμε την δημοκρατία, να προστατεύσουμε την χώρα, την κοινωνία και τους πολίτες, όχι μόνο από ακραίες κομματικές πολιτικές συμπεριφορές
αλλά και από ακραίες πολιτικές αποφάσεις για την χώρα και τους πολίτες.
Η δημοκρατία μικραίνει κι εκμηδενίζεται από μνημόνια, από επιτρόπους και από ξένους ελεγκτές σε θεσμικά όργανα της δημοκρατίας!
Μια ισχυρή δημοκρατία, μια δημοκρατία της πολιτικής για τους πολίτες μπορεί να προστατεύσει την οικονομία. Μια ισχυρή οικονομία για τους «κονομημένους», δεν μπορεί να προστατεύει την δημοκρατία. Οι αγορές εξαγοράζουν και τις δημοκρατίες για να γίνουν οι πολίτες υπήκοοι των αγορών και όχι πολίτες της δημοκρατίας.
Οι πολίτες έχουν και δικαιώματα. Οι υπήκοοι έχουν μόνο υποχρεώσεις και απόλυτη υποταγή!
Σημείωση: Με τις υπογραφές 6 συναρμόδιων υπουργών, στις 25/4/2012 (προεκλογική περίοδος)περιέρχονται χωρίς ανταλλάγματα στην Ανώνυμη Εταιρεία
«Ταμείο Αξιοποίησης ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε»
κατά πλήρη κυριότητα, οι ακόλουθες κινητές αξίες εταιριών, μαζί με τα δικαιώματα ψήφου, οι οποίες ανήκουν στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου:
Μεταξύ 14 εταιρειών και το 17% της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού (Δ.Ε.Η).
Η δανειακή σύμβαση που υπέγραψαν οι συγκυβερνώντες ΠΑΣΟΚ & Ν.Δ προβλέπει ότι τα έσοδα της εταιρείας «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε» θα πηγαίνουν κατά προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση του χρέους! ΦΕΚ 1363 (21984α)

Δεν υπάρχουν σχόλια: