DEH

DEH

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Για τα αδιέξοδα στην ΔΕΗ, υπάρχουν ονοματεπώνυμα

Δεν έχω πρόβλημα να σας λέω πώς η "Ευρώπη" και οι ιδιοτελείς πολιτικές της μας διαλύουν προς όφελος "Ευρωπαϊκών" εταιριών, είτε ήταν στον ΟΤΕ και την ΟΑ, με συνέχεια την ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ/ Αυτό δεν θα ήταν εφικτό, εάν δεν είμαστε και εμείς λαμόγια, σαλαμούρια, γύφτοι ή κακομοίρηδες. Εμείς γίναμε όλα αυτά τα καλά, χάρη στους διαπλεκόμενους που νομίζουν ότι "πολιτική" είναι ο συγκερασμός των συμφερόντων της τσέπης τους.
Τα σημερινά αδιέξοδα ξεκίνησαν τουλάχιστον με την
ακύρωση των μονάδων λιθάνθρακα του Αθανασόπουλου. Η φιλολογία ρίχνει φταίξιμο σε οικολόγους και συνδικαλιστές. Οι υποκινητές ήταν, πάντα, οι διαπλεκόμενοι, οι ενεργειακοί βαρώνοι. Οι μεγάλοι και οι μικροί. Οι παραιτήσεις υπουργών, οι κόντρες, δεν ήταν παρά ενδο-βαρωνικοί καυγάδες. Το ότι τα βλέπετε στην μία ή την άλλη εφημερίδα, δεν είναι παρά η μεταξύ τους κόντρα. Τουλάχιστον η ελεύθερη αγορά βγάζει τις κόντρες στην φόρα. Και, όταν τα "βρίσκουν", απλά, φαλιρίζει η ΔΕΗ. Απορίες;

Είναι κανείς αλάνθαστος; Όχι. Αλλά
οι ενεργειακές επιλογές είναι κουκιά μετρημένα. Η ισχύς βάσης είναι πάντα ισχύς βάσης. Κάρβουνο, λιγνίτης, πυρηνική, τσόντα από αέριο μόνο εάν έχεις πολύ, φτηνό και σίγουρο. Η ισχύ αιχμής είναι μεγάλα Υ/Η και αέριο, εάν έχεις. Όλα τα άλλα είναι αρπαχτές και πειράματα σε βάρος μας. Εμείς, εσείς, εγώ, οι γονείς μας, τα παιδιά μας, τις πληρώνουμε.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63663995
κι αν αντέχετε, ρίξτε μια ματιά στα λινκς που είναι μέσα στην ανάρτηση. Ευχαριστώ όσους εσάς βοηθάτε. Και θυμίζω, η ενέργεια, δεν έχει "αριστερά" και "δεξιά".

Δεν υπάρχουν σχόλια: