DEH

DEH

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

ToΣΚΑΝΔΑΛΟ με την Ασφάλεια της ΔΕΗ συνεχίζεται…ΒΑΖΟΥΝ τον εργολάβο από την ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ…


Τρεις ηρωικοί φύλακες έσβησαν μόνοι τους μια πυρκαγιά την στιγμή που τα «ορφανά» του Τριανταφύλλη, της «Φλώρας» και της «Ειρήνης» υπογράφουν την διάλυση της Ασφάλειας της Επιχείρησης

ΠΡΟΣ:
ΠΡΟΕΔΡΟ & ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΔΕΗ,
κ. Αρθούρο Ζερβό

Κύριε Πρόεδρε και Διευθύνοντα Σύμβουλε,

Εδώ και δύο χρόνια σας επισημαίνουμε διαρκώς τους κινδύνους που διατρέχει ο Όμιλος ΔΕΗ Α.Ε., λόγω της επίμονης έως και ύποπτης προσπάθειας Διευθυντικών στελεχών, οι οποίοι ετσιθελικά, εντελώς πρόχειρα και χωρίς κανένα σοβαρό στρατηγικό σχεδιασμό, με τις πράξεις τους, διαλύουν καθημερινά την ΑΣΦΑΛΕΙΑ της Επιχείρησης, βάζοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και εγκαταστάσεις αξίας δισεκατομμυρίων Ευρώ!!!

Κύριε Πρόεδρε, την Παρασκευή που μας πέρασε είχαμε ένα περιστατικό στα Κεντρικά κτίρια της ΔΕΗ Α.Ε. (Χ-28), δηλαδή σχεδόν ΕΞΩ από το γραφείο σας, το οποίο απέδειξε τα αυτονόητα… Το ελλιπέστατο Προσωπικό Ασφαλείας, με ψυχραιμία και αυταπάρνηση, βάζοντας σε κίνδυνο την σωματική του ακεραιότητα, ΕΣΒΗΣΕ μια πυρκαγιά, η οποία χωρίς την έγκαιρη και αποτελεσματική παρέμβαση του, θα μπορούσε να ΚΑΨΕΙ όλο το κτίριο στο οποίο βρίσκεται η Νομική Υπηρεσία της Επιχείρησης και όχι μόνο… Την ίδια στιγμή Διευθυντικά στελέχη, τα οποία δεν έχουν καμία επαφή με το αντικείμενο, υπογράφουν μετά χαράς την αποψίλωση του Προσωπικού Ασφαλείας από την Μητρική Εταιρεία και την μετάθεση του, χωρίς κανένα σοβαρό σχεδιασμό στον ΑΔΜΗΕ πριν μερικούς μήνες (7 συνάδελφοι) και στον ΔΕΔΔΗΕ πριν λίγες ημέρες (31 συνάδελφοι). Αποτέλεσμα όλων αυτών; Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, ο ΤΟΠΑΦΕ, του οποίου ο Πανελλαδικός Εποπτικός ρόλος υποβαθμίστηκε έντεχνα, να ΑΔΥΝΑΤΕΙ να καλύψει δύο πολύ σημαντικά από πλευράς Ασφάλειας, κτίρια της Επιχείρησης. Αυτό της Κεντρικής Διεύθυνσης Ορυχείων, καθώς και το Κέντρο Έκδοσης Λογαριασμών!!!! Μάλιστα κάποιοι ιδιαίτερα «πρόθυμοι» όπως ο κ. Γαλίτης, με περίσσιο ζήλο τρέχουν να προλάβουν να βάλουν security στο κτίριο της Γενικής Διεύθυνσης Ορυχείων… Η «δημιουργική λογιστική» του μοιραίου για τη ΔΕΗ κ. Τριανταφύλλη, φαίνεται πως έχει ακόμα πολλούς θιασώτες στη Διοίκηση της Επιχείρησης… Μόνο που τα «νούμερα» του κ. Γαλίτη δεν βγαίνουν. Εδώ και αρκετό καιρό ο συγκεκριμένος κύριος κάνει τα πάντα για να βάλει ιδιωτική εταιρεία security στο Κεντρικό Κτίριο Ορυχείων, με το ψευδέστατο και αίολο επιχείρημα ότι θα στοιχίζουν λιγότερο στην Διεύθυνση ΤΟΥ, απ’ ότι το Μόνιμο Προσωπικό Ασφαλείας της Επιχείρησης. Μόνο που αυτό αποτελεί προχειρότατη «δημιουργική λογιστική» και ΣΚΑΝΔΑΛΟ πρώτου μεγέθους. Θέλει ο κ. Γαλίτης να βάλει εργολάβο, δηλαδή να προσθέσει επιπλέον ΕΞΟΔΑ στον Όμιλο ΔΕΗ, την στιγμή που η Επιχείρηση μπορεί εκ των έσω να καλύψει όλα τα κενά, με μια απλή κίνηση… Η Γενική Διεύθυνση Ορυχείων (ιδιοκτησίας προφανώς του κ. Γαλίτη), μπορεί να παρουσιάζει ξεχωριστά έσοδα και έξοδα, ωστόσο ο προϋπολογισμός της είτε επιβαρύνει, είτε «ανακουφίζει» τον συνολικό προϋπολογισμό του Ομίλου ΔΕΗ… Με τη «ψευδοαυτόνομη» οικονομική συλλογιστική, κάθε Γενικός Διευθυντής ή Διευθυντής να προσπαθεί να δείχνει καλύτερα ετήσια αποτελέσματα, σε βάρος «κάποιου δίπλα» επιβαρύνοντας τα γενικά οικονομικά αποτελέσματα της Επιχείρησης, στην ουσία προσπαθεί να χτίσει «καριέρα» σε βάρος της ΔΕΗ, της ανεκτίμητης περιουσίας της και του ανθρώπινου δυναμικού της…

Κύριε Πρόεδρε, παρόλο που ο ρόλος του Συνδικαλιστικού Οργάνου δεν είναι αυτός, εντούτοις λόγω της απειρίας των υπεύθυνων, (είναι εγκληματικό να μην είναι Τομεάρχης και Υποτομεάρχης Ασφαλείας από τις τάξεις του Προσωπικού Ασφαλείας) κατά καιρούς σας έχουμε αποστείλει διάφορα Υπομνήματα με τις προτάσεις μας για την αναβάθμιση της Ασφάλειας των Εγκαταστάσεων της ΔΕΗ με βάση τις σύγχρονες ανάγκες λειτουργίας της, προτάσεις οι οποίες ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ συνδυάζουν την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, με την οικονομική βιωσιμότητα του εγχειρήματος, αφού σύμφωνα με την οικονομοτεχνική μελέτη που εκπονήσαμε και σας καταθέσαμε, το οικονομικό κέρδος της Επιχείρησης, σε περίπτωση που εφαρμοζόταν η πρόταση μας, θα ξεπερνούσε τα 3 εκατ. ευρώ ετησίως.

Η απάντηση του ΤΕΩΣ Γεν. Διευθυντή ΑΝΠΟ κ. Γιώργου Τριανταφύλλη ήταν εντελώς παρελκυστική, έως και ΥΠΟΠΤΗ. Αρνήθηκε κάθε διαβούλευση, απορρίπτοντας το σχέδιο, το οποίο ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ δεν εξυπηρετούσε, την είσοδο εργολάβου, η οποία αποτελούσε την ΜΟΝΑΔΙΚΗ του «λύση». Τον δικό του ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ… Στο ίδιο περίπου πνεύμα κινείται και ο διάδοχος του κ. Δαμάσκος, ο οποίος ΔΥΣΤΥΧΩΣ πρωταγωνίστησε σε μοιραίες για την Ασφάλεια της ΔΕΗ αποφάσεις (Αποκοπή από τον ΤΟΠΑΦΕ των ΠΣΕΑ, υπαγωγή του στη ΔΥΣ, μετάθεση 40 φυλάκων σε ΑΔΜΗΕ-ΔΕΔΔΗΕ, χωρίς κανένα προγραμματισμό). Δυστυχώς ΚΑΙ ο Διευθυντής της ΔΥΣ κ. Τσερέκλας αποδείχτηκε «Πόντιος Πιλάτος» στα εγκλήματα εναντίον της ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ της ΔΕΗ, αφήνοντας να φύγουν τόσο εύκολα 40 συνάδελφοι (εν κρυπτώ από τους γκρινιάρηδες και κακούς συνδικαλιστές)… Απ’ ότι φαίνεται τα «μεγάλα κεφάλια» της Επιχείρησης έχουν τη δική τους φιλοσοφία για την Ασφάλεια των Εγκαταστάσεων της ΔΕΗ. Μια φιλοσοφία που συμβαδίζει ΑΠΟΛΥΤΑ, με τη φιλοσοφία αλόγιστης ΣΠΑΤΑΛΗΣ, που κυριαρχούσε εδώ και 12 χρόνια, η οποία προωθούσε υπέρογκες ΔΑΠΑΝΕΣ για προμήθεια βοηθητικών τεχνικών μέσων και εισδοχή εργολάβων από την πίσω πόρτα!!! Μια φιλοσοφία που εξέθρεψε μια σειρά από οικονομικά ΣΚΑΝΔΑΛΑ, τα οποία έγιναν τηλεοπτικές εκπομπές!!! Μια φιλοσοφία της οποίας εμπνευστής ήταν ο ΤΕΩΣ Τομεάρχης Ασφαλείας της Επιχείρησης κ. Παναγιώτης Καλογήρου, ο οποίος ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΥΧΑΙΑ σήμερα είναι Σύμβουλος Ασφαλείας της Επιχείρησης!!!!

Και εξηγούμαστε… Είναι δυνατόν η Επιχείρηση να ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ και να ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ καθημερινά το ΜΟΝΙΜΟ προσωπικό της, την στιγμή που ΣΠΑΤΑΛΑ εκατομμύρια ευρώ για εκσυγχρονισμό τεχνικών μέσων; Πιστεύει κάποιος νοήμων άνθρωπος ότι μπορεί να επιτευχθεί Ασφάλεια στις Εγκαταστάσεις της Επιχείρησης σε όλη την Ελλάδα με τον αυτόματο πιλότο; Αν ήταν έτσι την πυρκαγιά της Παρασκευής θα την έσβηναν μόνοι τους οι Πυροσβεστήρες…!!!!

Η πρόταση μας για δημιουργία Πανελλαδικής Διεύθυνσης ή Κλάδου Ασφαλείας στον Όμιλο ΔΕΗ Α.Ε., η παράλληλη εξομοίωση του Μόνιμου Προσωπικού Ασφαλείας, με το Τ ή ΔΟ προσωπικό (Η καλύτερη ΛΥΣΗ, είναι η υπαγωγή του Προσωπικού Ασφαλείας στην Τ4/Φ κατηγορία), ώστε να επιτευχθεί επαρκής μετακίνηση προσωπικού προς τη Διεύθυνση Ασφάλειας και η ΑΜΕΣΗ απομάκρυνση όλων των εργολάβων Πανελλαδικά είναι η μόνη βιώσιμη και ορθή λύση.

Αντ’ αυτού ο κ. Τριανταφύλλης, η «Φλώρα», η «Ειρήνη» και τα «ορφανά» τους, ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΖΟΥΝ ακόμα περισσότερο την Ασφάλεια της ΔΕΗ Πανελλαδικά, βάζοντας τους εργολάβους στην Επιχείρηση, αγνοώντας επιδειχτικά και συνειδητά την Ελληνική νομοθεσία, αλλά και την 114/2008 οδηγία της Ε.Ε.

Το Σωματείο μας συναισθανόμενο βαριά την ευθύνη απέναντι σε 400 οικογένειες Πανελλαδικά, ΔΗΛΩΝΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ, ότι θα εμποδίσει ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ και ΚΑΘΕ ΤΙΜΗΜΑ τα ΑΝΤΙΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΑ σχέδια οποιουδήποτε «εργολαβολάγνου» Διευθυντή της ΔΕΗ… Καλούμε το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, καθώς και όλα τα πρωτοβάθμια Σωματεία τα οποία έχουν στις τάξεις τους Προσωπικό Ασφαλείας, (ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, ΕΤΕ/ΔΕΗ, ΕΔΟΠ/ΔΕΗ) να συστρατευτούν μαζί μας σε δυναμικό ΑΓΩΝΑ, ενάντια στις απαράδεκτες μεθοδεύσεις Διευθυντικών στελεχών της Επιχείρησης…

 
Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

              Ο Πρόεδρος                        Ο Γεν. Γραμματέας

ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ           ΤΡΑΓΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ











Κοινοποίηση:

- ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ, κ. Θέο

- ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΣΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ, κα. Αικατερινάρη

- ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ κ. Αγγελόπουλο

- ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ κ. Αραβανιτνό

- ΓΕΝΙΚΟ ΔΕΙΥΘΥΝΤΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ κ. Κοπανάκη

- ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΟΡΥΧΕΙΩΝ κ. Νικολακάκο

- ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΔΕΔΔΗΕ κ. Κόλλια

- ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΑΔΜΗΕ κ. Βάσσο

- ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ, κ. Δαμάσκο

- ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΥΣ, κ. Τσερέκλα

- ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΤΟΠΑΦΕ, κ. Μπουρανόπουλο

- ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ-ΚΗΕ

- ΕΤΕ/ΔΕΗ

- ΕΔΟΠ/ΔΕΗ

- ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: