DEH

DEH

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Το Δ.Σ του σωματείου τεχνικών ΔΕΗ στηρίζει το μνημόνιο και με ψήφους των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ

Με τις ψήφους σύσσωμης της ΣΑΔ (πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ), της πλειοψηφίας των συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ και ενός συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ, καταψηφίστηκε στη προχθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Τεχνικών ΔΕΗ (ΕΤΕ ΔΕΗ) η πρόταση της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» (συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ) να απορριφθεί το σχέδιο της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Το σχέδιο έχουν συνδιαμορφώσει η διοίκηση της επιχείρησης με την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας (ΓΕΝΟΠ) και προβλέπει την αποδοχή των μνημονιακών νόμων για μεσοσταθμική μείωση των μισθών κατά 35% και κατάργηση της μονιμότητας, η οποία επιτρέπει στην εργοδοσία να προχωρήσει σε όσες απολύσεις θέλει.
Η προχθεσινή συνεδρίαση έγινε προκειμένου η ΕΤΕ να πάρει θέση για το σχέδιο της ΣΣΕ και να την παρουσιάσει – όπως και τα άλλα σωματεία – στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΕΝΟΠ που ήταν προγραμματισμένο να γίνει χθες.
Αρχικά ΣΑΔ και ΠΑΣΚΕ προσπάθησαν, με διάφορες υπεκφυγές και προσχήματα, να εμποδίσουν ακόμα και να μπει σε ψηφοφορία η πρόταση της «Αγωνιστικής Συνεργασίας», ώστε να μην αναγκαστούν να πάρουν θέση. Ισχυρίστηκαν ότι δε χρειάζεται να γίνει ψηφοφορία και πως η ΕΤΕ μπορεί στη συνεδρίαση της ΓΕΝΟΠ να παρουσιάσει απλώς τα σημεία με τα οποία διαφωνεί. Παρά τις προσπάθειές τους η ψηφοφορία έγινε και αποκαλύφθηκαν.
Να σημειωθεί ότι οι όποιες διαφωνίες διατύπωσαν ΣΑΔ και ΠΑΣΚΕ με το σχέδιο δεν αφορούσαν στην ουσία του (μείωση μισθών – απολύσεις). Επίσης η ΣΑΔ εξέφρασε την άποψη ότι το σχέδιο πρέπει να αξιολογηθεί στο πλαίσιο των σημερινών συνθηκών, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αποτελεί βάση για συζήτηση με την εργοδοσία.
Στη ψηφοφορία ήταν παρόντα τα 30 από τα 31 μέλη του ΔΣ της ΕΤΕ. Ελειπε ένα μέλος της ΠΑΣΚΕ. Την πρόταση της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» υπερψήφισαν 14 μέλη του ΔΣ. Τα τέσσερα μέλη της «Αγωνιστικής Συνεργασίας», τα οκτώ από τα εννέα μέλη της ΔΑΚΕ, το ένα μέλος της «ΑΣΣΕ» και ένα μέλος της ΠΑΣΚΕ.
Την πρόταση καταψήφισαν τα τρία μέλη της ΣΑΔ και 12 μέλη της ΠΑΣΚΕ.
Πηγή:
Ριζοσπάστης
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: