DEH

DEH

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Προβληματισμός για τον Προμηθευτικό Συναιτερισμό Υπαλλήλων ΔΕΗ

Εν μέσω εκατέρωθεν καταγγελιών, μη απαλλαγής του Δ.Σ. του από το εποπτικό όργανο και παθητικό περίπου 6.000.000 ευρώ, προχωρά ο ΠΣΥΠ ΔΕΗ σε εκλογές.

Οι εργαζόμενοι στα καταστήματα προβληματισμένοι για το μέλλον του συνεταιρισμού και κατ΄ επέκταση των θέσεων εργασίας τους, άρχισαν να ΄΄κελαηδάν΄΄ και προφανώς να προσφύγουν και στην δικαιοσύνη για την διαχείριση και λειτουργία του συνεταιρισμού από το Δ.Σ.

Οι δε συνεταιριστές σε περίπτωση πτώχευσης και λουκέτου θα επιμεριστούν το παθητικό των 6.000.000 εκ ευρώ που δημιουργήθηκε, για να στηρίζονται τα

παιδιά της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ σύμφωνα πάντα με την τελευταία ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συνεργασίας  ( Οι Παρατάξεις τους ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ χρησιμοποίησαν τον Συνεταιρισμό όχι με γνώμονα το συμφέρον των μελών του, αλλά για να εξυπηρετούν τα «δικά τους παιδιά» και τα δικά τους συμφέροντα. Ακόμα και σε περιπτώσεις ολοφάνερης «κακοδιαχείρισης» (οικόπεδα Πάρου, σύμβαση Κωστίκας, Microdata-Μπάκουλης) η πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ έδινε απαλλαγή ευθυνών).

Ερωτηματικά ακόμη αφήνει για το αν συνίσταται σκάνδαλο ή όχι  η απόφαση της ανάλωσης του κεφαλαίου που προέκυψε από τα 6 ευρώ που κρατούνταν κάθε μήνα από τους συνεταιριστές για την αγορά καταστήματος ή οικοπέδου για την ανέγερση καταστήματος στην Πτολεμαίδα, για κάλυψη μέρους των οφειλών του συνεταιρισμού, καθώς η πράξη είναι αντίθετη της απόφασης της τότε  Γ.Σ.

Να σημειώσουμε πως οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 11 &12 Ιουνίου.

Ας ελπίσουμε ότι θα επικρατήσουν  δυνάμεις που αποσκοπούν στην εξυγίανση του συνεταιρισμού και την απόδοση ευθυνών και πως η δύναμη της Αγωνιστικής Συνεργασίας  θα αναίρεση την απόφαση της και θα κατέβει στις εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: