DEH

DEH

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: Η ΡΑΕ έγινε Φιλιππινέζα των ιδιωτών

Αγανάκτηση και αηδία προκαλεί για πολλοστή φορά η ∆ιοίκηση της ΡΑΕ που εντελώς ξεδιάντροπα λειτουργεί ως η Φιλιππινέζα των ιδιωτών.Σε συνέχεια των δεκάδων απαράδεκτων αποφάσεων της σε βάρος της Επιχείρησης του Ελληνικού λαού, (Αλχημεία στον τρόπο υπολογισμού της ΟΤΣ – Μηχανισμός ανάκτησης μεταβλητού κόστους +10% - τελευταίο καταφύγιο – αβαντάρισμα των απατεώνων της ENERGA και της HELLAS POWER κ.α.)
προχθές με την απόφαση της, η τιμή διάθεσης της Ηλεκτρικής Ενέργειας στην ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ της Ελλάδος (ΑτΕ) να είναι τα 42€/Mwh ήρθε να δώσει τη χαριστική βολή στην ∆ημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού λειτουργώντας απροκάλυπτα υπέρ των συμφερόντων της εταιρείας ΑτΕ.

Η απόφαση αυτή, σε συνέχεια των όσων συμβαίνουν επί χρόνια, υποχρεώνει τη

∆ΕΗ να πουλά κάτω του κόστους και να προσθέτει έτσι δεκάδες εκατ. € ζημιά στη μεγάλη λίστα των πηγών αφαίμαξής της.
Με την απόφαση της ΡΑΕ ένα είναι σίγουρο: Tα δεκάδες εκατ. € που θα ζημιωθεί η Επιχείρηση του Ελληνικού λαού αφού η τιμή που υποχρεώνεται να πουλά απέχει σχεδόν το διπλάσιο από το ανταγωνιστικό κόστος των 72,71€, κόστος που η ίδια η ΡΑΕ έχει αναγνωρίσει στα όρια της υψηλής τάσης θα τα φορτωθεί ο έλληνας καταναλωτής και μέσω νέων δυσβάσταχτων αυξήσεων.
Αυξήσεων, που θα πάνε όπως και οι προηγούμενες όχι για να σταθεί στα πόδια της η ∆ημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού αλλά για να φουσκώσουν ακόμα πιο πολύ τους ήδη παχυλούς λογαριασμούς τους οι πραγματικοί κυβερνήτες της χώρας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις τελευταίες δυσβάστακτες αυξήσεις του 12,6% που επιβλήθηκαν στα τιμολόγια της ∆ΕΗ (και που τόσο χρεώθηκε ως υπεύθυνη και κοινωνικά ανάλγητη στα μάτια της κοινής γνώμης), στην Επιχείρηση δεν πήγε παρά μόνο το 1,1%! Όλα τα υπόλοιπα πήγαν κυρίως για να καλυφθούν οι απώλειες από τις αρπαχτές των ιδιωτών και τις απαράδεκτες αποφάσεις της Πολιτείας σε βάρος της.
Ως ΓΕΝΟΠ/∆ΕΗ που ποτέ και κανείς επιχειρηματίας δεν μας έβαλε στην τσέπη του, στεντόρεια τη φωνή δηλώνουμε ότι οι κύριοι της ΡΑΕ θα μας βρουν μπροστά τους.
Η απόφαση τους να βάλουν τον ελληνικό λαό να πληρώνει (γιατί αυτό θα συμβεί στο τέλος) για να κερδίζουν οι λίγοι και «εκλεκτοί», δεν θα περάσει έτσι.
Τέλος, καλούμε τον κύριο εισαγγελέα που καλά κάνει και ψάχνει εάν ήταν παράνομες ή όχι οι ΣΣΕ της ΓΕΝΟΠ ,να ψάξει - χωρίς να σταματήσει ο έλεγχος για εμάς - και το τι έγινε και η ∆ΕΗ από 550 εκ. € κέρδη το 2010 πέρσι έκλεισε με 150 εκ. ζημιές. Ευθύνεται η ∆ιοίκηση; Ευθύνεται η αύξηση του καυσίμου ; ή μήπως οι εγκληματικές αποφάσεις της ΡΑΕ, τα στημένα παιχνίδια σε βάρος της ∆ΕΗ και οι απαράδεκτες αποφάσεις της ∆ιοίκησης ;
Κυρίως όμως καλούμε τον κ. Eισαγγελέα να ψάξει το σκεπτικό της απόφασης της ΡΑΕ, ποιοι κρύβονται πίσω απ' αυτό και ποιους υπηρετεί.
Εμείς πάντως δεν θα περιμένουμε με σταυρωμένα χέρια.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΕΝ.Ο.Π/∆.Ε.Η - Κ.Η.Ε
ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝ∆ΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ∆ΕΗ
ΚΛΑ∆ΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: