DEH

DEH

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Αγωνιστική Συνεργασία – ΠΑΜΕ ΔΕΗ: Στο φως η συλλογική σύμβαση εργασίας

Με την ανακοίνωση μας αυτή θέλουμε να ξεσκεπάσουμε την κατάπτυστη πρόταση της ΔΕΗ που αποτελεί πλαίσιο συζήτησης για την πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ και του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ και των άλλων πρωτοβάθμιων σωματείων, αλλά και να καταθέσουμε στους εργαζόμενους την ταξική αντίληψη με βάση τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της ζωής.
Πρόκειται για μια ΣΣΕ που είναι κομμένη και ραμμένη στα πλαίσια των απαιτήσεων της ΕΕ και των μνημονίων για μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα και της διασφάλισης της κερδοφορίας των επενδυτών στην ηλεκτρική ενέργεια. Αυτό γίνεται διακριτό με τη νομιμοποίηση των μέχρι τώρα μειώσεων που ξεπερνάει σε πολλές περιπτώσεις το 35%.
Συγκεκριμένα προβλέπει:
  • Μείωση 2 Μισθολογικών Κλιμακίων
  • 33% των επιδομάτων
  • Πάγωμα του Χ/Ε
Όσον αφορά το οικονομικό μέρος δεν κλείνει εδώ, αφού όπως αναφέρεται στην παράγραφο 2.2 περί αναμόρφωσης των προϋποθέσεων των ειδικών επιδομάτων. Η απόδοση κάποιων επιδομάτων όπως του επικίνδυνου, δεν αποτελεί κάποια
κατάκτηση αλλά το αυτονόητο για τους εργαζόμενους των σταθμών και των ορυχείων, ενώ από την άλλη η αφαίρεση του επιδόματος σταθμών παραγωγής αποτελεί μείωση του εισοδήματος.
Σχετικά με την παράγραφο 4 που αφορά τις προσαυξήσεις βάρδιας. Επέρχεται επιπλέον νέα μείωση μέσα από την ποινικοποίηση των ασθενειών που η συντριπτική τους πλειοψηφία προκύπτουν είτε από τις συνθήκες είτε από την καταπόνηση της εργασίας και σε πολλές των περιπτώσεων είναι ανίατες ασθένειες, επιπλέον επιβάλλεται παραπέρα μείωση στη νυχτερινή βάρδια από 0,40 σε 0,20.
Στην παράγραφο 5.4 θεσμοθετείται η ακόμη μεγαλύτερη μείωση της εργατικής δύναμης κάτι που θα προκύπτει από την παρακολούθηση της μισθοδοσίας και αναφέρεται στα μεταβλητά.
Θα πρέπει να θυμηθούμε την πάγια θέση της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, ότι όποιες αυξήσεις προκύπτουν από τη θέση εργασίας θα πρέπει να είναι ενσωματωμένες στο Μ.Κ. και όχι με τη χορήγηση επιδομάτων. (μας πετσοκόβουν τους μισθούς και μας επιστρέφουν το κερασάκι)
Μεγάλης σημασίας ζήτημα αποτελεί το άρθρο 35, γιατί ανατρέπει μέσα σε 2 σελίδες κατακτήσεις και δικαιώματα 30 ετών! Είναι γνωστό ότι ο Ν.4024 (ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2) καταργεί του Κ.Κ.Π. Που μέσα σε αυτό ήταν ενσωματωμένη η μονιμότητα με ΣΣΕ.
Το παρόν άρθρο στην παράγραφο 1, είναι αποκαλυπτικό. Λόγω ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΠΑΥΣΗΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, οι εργαζόμενοι πλέον ονομάζονται πλεονάζον προσωπικό και θα απολύονται εάν δε δεχτούν ΜΕΤΑΘΕΣΗ η ΜΕΤΑΤΑΞΗ, εάν και εφόσον προκύπτει θέση στη μητρική ΔΕΗ.
Αποτελούν ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ γιατί στην ουσία θα καταργηθούν οργανικές θέσεις και ακόμη σε κάθε τομέα οι εργαζόμενοι θα ονομάζονται υπεράριθμοι και μη ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟΙ.
Τα εργοδοτικά σωματεία διασφαλίζουν ρόλο ρουσφετολόγου έτσι όπως ορίζεται μέσα από τις ΓΕΝΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ.
Επιπλέον, ρίχνουν στον καιάδα ανθρώπους με αναπηρία, έτσι όπως ορίζει το άρθρο 37 παράγραφος 3.
Συνάδελφοι- σες,
το πλαίσιο αυτό της ΣΣΕ είναι κατάπτυστο και πρέπει να ΑΠΟΡΙΦΘΕΙ από εμάς.
Οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ- ΣΑΔ σε ΓΕΝΟΠ και πρωτοβάθμια σωματεία το ΣΥΖΗΤΑΕΙ.
Εδώ και πολύ καιρό προτείναμε να γίνουν ΓΣ στους χώρους δουλειάς, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να ενημερωθούν και να έχουν λόγο για το ποια ΣΣΕ πρέπει να υπογραφεί με βάση τις ανάγκες αλλά και τη μεγάλη αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας, που επήλθε τα τελευταία χρόνια.
Παρά τη μεγάλη δυσκολία, παρά τη συντονισμένη επίθεση που δέχεται η εργατική τάξη από την ΕΕ και το ΔΝΤ, αποδεικνύεται πως όπου υπάρχει ταξικό συνδικάτο, όπου υπάρχει ΠΑΜΕ οι εργαζόμενοι αποσπούν κατακτήσεις, όπως έγινε στον κλάδο των ποτών όπου η εργοδοσία υπέγραψε ΣΣΕ.
Οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ-ΣΑΔ- ΔΑΚΕ είναι έτοιμες για μια ακόμα προδοσία σε βάρος των συμφερόντων της εργατικής τάξης με πρόφαση τη λεγόμενη ΜΕΤΕΝΕΡΓΕΙΑ.
Τα μέτρα του Ιούνη είναι έτοιμα προς εφαρμογή είτε με κεντροδεξιά είτε με κεντροαριστερή κυβέρνηση, μέτρα που θα κάνουν τη ζωή των εργαζόμενων ακόμα μεγαλύτερη ΚΟΛΑΣΗ.
Καλούμε τους εργαζόμενους να την απορρίψουν, να μη νομιμοποιήσουν κανένα εκλεγμένο παράγοντα του συνδικαλιστικού κινήματος να υπογράψει αυτή την κατάπτυστη ΣΣΕ.
Άμεσα Γενικές Συνελεύσεις σε όλους τους χώρους δουλειάς που θα ανοίγουν το δρόμο για αγώνες, έτσι ώστε να διεκδικήσουμε όλα όσα μας ανήκουν.
ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ- ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ
ΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΑΓΩΝΑΣ ΤΑΞΙΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: