DEH

DEH

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Οπαδός του ..«Δεν πληρώνω» ο κ. Μυτιληναίος

Την ίδια στιγμή που η ΔΕΗ εξαντλεί το «κοινωνικό» της πρόσωπο σε πολύτεκνους, άνεργους και ηλικιωμένους με αναπνευστικά προβλήματα, που τους κόβει το ρεύμα γιατί δεν έχουν να πληρώσουν, υπάρχουν κάποιοι κύριοι σε αυτή την χώρα της «φαιδράς πορτοκαλέας» οι οποίοι επί μονίμου βάσεως δεν δίνουν και δεν πληρώνουν «λογαριασμό» σε κανέναν, γιατί απλά ζούμε στην Ελλάδα, όπου ο φτωχός είναι άτιμος και ο πλούσιος απλά … «κύριος» με την δυνατότητα «διαιτησιών» και «διακανονισμών» και όποιων άλλων «διαστημικών» , «διακτινιστικών», «διαδικαστικών» «διαδικασιών», που του παρέχει η Πολιτεία της υποσαχάρειας Μπανανίας!
Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του Newsbomb.gr, o επιχειρηματίας κ. Μυτιληναίος χρωστάει περισσότερα από 80 εκατ. στη ΔΕΗ και αρνείται πεισματικά να τα πληρώσει, παρά το γεγονός ότι του έχει δοθεί η δυνατότητα αποπληρωμής
μέσα από μία σειρά ευνοϊκών ρυθμίσεων. Μάλιστα, είναι ο ίδιος που «σοφά» δήλωσε ότι «το 2012 θα είναι χρονιά που θα κλάψουν μανούλες», ενώ περιέγραψε τους τρεις πυλώνες της καταστροφής: Ένα κράτος που έχει πτωχεύσει, ένα τραπεζικό σύστημα που δεν δανειοδοτεί, υπερβολικοί φόροι που καταστρέφουν την επιχειρηματικότητα.
Το χρέος της εταιρείας «Αλουμίνιον» του κ. Μυτιληναίου προς τη ΔΕΗ έφτανε πριν από δύο μήνες τα 115 εκατ. ευρώ. Τα 74,5 εκατ. ευρώ αφορούσαν ληξιπρόθεσμες οφειλές, ενώ τα 39,5 εκατ. ευρώ το υπόλοιπο της ρύθμισης – haircut προηγούμενου χρέους. Η ΔΕΗ είχε καλέσει την «Αλουμίνιον» να πληρώσει εντός συγκεκριμένης προθεσμίας τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της, όμως η «Αλουμίνιον» κατέβαλε λιγότερα από τα μισά: Μόλις 35 εκατ. ευρώ. Και αυτό διότι η εταιρεία είχε υπογράψει με τη ΔΕΗ συμφωνία, για να παραπέμψουν τη διαφορά τους ως προς τα τιμολόγια χρέωσης στη διαιτησία. Ως όρος τέθηκε η «Αλουμίνιον» να πληρώνει κανονικά τους λογαριασμούς ρεύματος που θα της έστελνε η ΔΕΗ. Όμως, η «Αλουμίνιον» δεν τήρησε τη συμφωνία, καθώς μετά την υπογραφή σταμάτησε να πληρώνει, ενώ την ίδια ώρα η εταιρεία του εμφανίζει τεράστια κέρδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: