DEH

DEH

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΆΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, αντιλαμβάνεται πλήρως και απολύτως «την κρισιμότητα των στιγμών που βιώνουμε ως εργαζόμενοι στον Όμιλο ΔΕΗ και ως πολίτες αυτής της χώρας, όντας βρισκόμενοι σε μια διαδικασία διαπραγματεύσεων και ένα βήμα πριν την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας, που αφορά το μέλλον και την παρουσία μας στον Όμιλο ΔΕΗ αύριο».
Τα πράγματα δε θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά, καθώς αποτελεί ηθική μας υποχρέωση, συνεπή θέση και στάση ευθύνης (όπως σε κάθε περίπτωση έτσι
και σ΄ αυτή), απέναντι στις χιλιάδες των εργαζομένων που ακουμπούν στις πλάτες του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ και αναμένουν από το σωματείο να πράττει τα αυτονόητα. Να πράττει με γνώμονα την κατοχύρωση και την εξασφάλιση των εργαζομένων και να επιδεικνύει πάντα αγωνιστική ετοιμότητα, ώστε να επιλύονται τα προβλήματα που κάθε φορά προκύπτουν.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, αντιλαμβάνεται απολύτως τις ανησυχίες σωματείων, που σε ανακοίνωσή τους εκφράζουν διάχυτα την κοινή μας ανησυχία και θέση που δεν είναι άλλη από το να μπορέσει η «ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ να ασκήσει τα καθήκοντά της για το καλό όλου του προσωπικού στον Όμιλο ΔΕΗ», ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την υπογραφή της σύμβασης».
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, ως σωματείο που από την αρχή κατέβαλε κάθε προσπάθεια προς την κατεύθυνση της καλύτερης δυνατής προετοιμασίας για την υπογραφή της σύμβασης, γνωρίζει περισσότερο καλά από πολλούς περισσότερους την επιτακτική και καθοριστική ανάγκη που διέπει την ΑΜΕΣΗ υπογραφή της σύμβασης.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, σαφέστατα και μην έχοντας καμία πρόθεση ή σκοπιμότητα να δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα στη όλη διαδικασία, καλεί τη ΓΕΝΟΠ να υπογράψει ΕΣΣΕ με τα όποια χαρακτηριστικά, κριτήρια και προϋποθέσεις αυτή νομίζει πως θα καλυφθούν καλύτερα οι εργαζόμενοι.
Στην παρούσα φάση και υπό τις υπάρχουσες συνθήκες, ΔΕΝ δικαιολογείται ούτε και συγχωρείται πλέον η οποιαδήποτε καθυστέρηση στην υπογραφή της σύμβασης που θα εξασφαλίσει το σύνολο των εργαζομένων και την επιχείρηση, δίδοντας σανίδα σωτηρίας και απαλλαγής από τα δεινά που επέβαλε ο Νόμος 4046. 
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ λέει ΝΑΙ στην υπογραφή της ΕΣΣΕ –ΤΩΡΑ- και καταδικάζει τις προσπάθειες εξεύρεσης εξιλαστήριων θυμάτων, στα οποία θα προσπαθήσουν να χρεώσουν ένα ενδεχόμενο ¨ναυάγιο¨ στις διαπραγματεύσεις. Σ΄ αυτή την περίπτωση, ας φροντίσουν από τώρα να βρουν το ηθικό ανάστημα για να κοιτάξουν κατάματα 21.000 συναδέλφους μας.
Δεν μένει παρά να μας αποδείξουν το αντίθετο, υπογράφοντας τη σύμβαση.
Ιδού η Ρόδος, συνάδελφοι.
Γραφείο Τύπου 

Δεν υπάρχουν σχόλια: