DEH

DEH

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΠΩΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ

Η συνεχής και με προκλητικό τρόπο υπονόμευση της ΔΕΗ τα τελευταία δέκα χρόνια απʼ όλες τις κυβερνήσεις και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχουν φέρει την Επιχείρηση στα πρόθυρα της χρεωκοπίας.

Σήμερα η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και η πώληση λιγνιτικών της Μονάδων βρίσκεται στην τελική φάση προώθησης με βάση τις αποφάσεις που έχει συμφωνήσει στο Μνημόνιο 2 η Κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ) σύμφωνα με τις επιταγές της τρόικας. Μπροστά στις εκλογές της 6ης Μαΐου συνεχίζεται η διαδικασία για την πώληση των λιγνιτικών Μονάδων της ΔΕΗ. Η δήλωση πριν λίγες μέρες του κ. Βενιζέλου περί αναμονής της απόφασης του Ευρωδικαστηρίου μετά την προσφυγή της ΔΕΗ και η πρόσφατη τοποθέτηση του κ. Σαμαρά περί χαμηλής σήμερα τιμής υπηρετούν εκλογικές σκοπιμότητες «ψαρεύοντας» σε θολά νερά.
Τώρα είναι η ώρα να εκφράσουμε όλοι την αντίθεσή μας και να βρεθούμε σε
αγώνα για την αποτροπή των σχεδίων της Κυβέρνησης και της Τρόικας ενάντια στη πώληση των Μονάδων της ΔΕΗ - μεταξύ των οποίων και της Μεγαλόπολης 3 - που οδηγεί στη διάλυση της ΔΕΗ, αχρηστεύοντας έναν πυλώνα ανάπτυξης μετά από την καταστροφική οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας.

Τώρα είναι η ώρα για την ανατροπή της αντιλαϊκής μνημονιακής πολιτικής, για μια άλλη πολιτική που θα αποδεσμεύει τη χώρα από την τρόικα και τα μνημόνια, σε σύγκρουση με τις πολιτικές της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ., για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, την εθνικοποίηση - κοινωνικοποίηση των Κοινωφελών Επιχειρήσεων για την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
Η ηλεκτρική ενέργεια είναι Κοινωνικό αγαθό και δεν χαρίζεται σε κανένα.
Η διαμελισμένη και ιδιωτικοποιημένη ΔΕΗ, δεν θα έχει τίποτε να προσφέρει στους πολίτες της χώρας. Η χώρα μας έχει ανάγκη από μια σύγχρονη, 100% Δημόσια, Ενιαία, ανασυγκροτημένη ΔΕΗ, που θα λειτουργεί αποκλειστικά με αναπτυξιακά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά κριτήρια.
Στις εκλογές της 6ης Μαΐου, οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ και οι πολίτες του Νομού μας μπορούν και πρέπει και με την ψήφο τους να ματαιώσουν τα σχέδια τους, για να υπερασπιστούμε αποτελεσματικά τη δημόσια περιουσία, για την σωτηρία της ΔΕΗ, της Επιχείρησης του Ελληνικού λαού.
Ψήφο στο Ψηφοδέλτιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α - ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: