DEH

DEH

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Τατούλης: Ο Σαμαράς θα... αποφασίσει για το λιγνιτωρυχείο Πύλου

Υπερψηφίστηκε η πρόταση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη σχετικά με την επένδυση, ύψους 250 εκατ. ευρώ, για το λιγνιτωρυχείο στην περιοχή της Πύλου, αλλά όπως τόνισε όλα θα κριθούν από τον... πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.
Ο περιφερειάρχης, όπως είπε στο περιφερειακό συμβούλιο, θα στείλει επιστολή σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς για να εκφράσουν την άποψή τους για την επένδυση, επειδή το θέμα αυτό άπτεται ζητημάτων εθνικής στρατηγικής για την ενέργεια. Ωστόσο, εάν ο Α. Σαμαράς, «ο οποίος κατάγεται από την ευρύτερη περιοχή και είναι ο μελλοντικός πρωθυπουργός» και «λόγω της γνώσης του για το ζήτημα», αποφανθεί αρνητικά θα προσυπογράψει την απόφασή του. Αν αντίθετα αποφανθεί θετικά, το θέμα θα ξανασυζητηθεί.
Σύμφωνα με την εισήγηση του Π. Τατούλη για το λιγνιτωρυχείο Πύλου:
Πρώτον, η συζήτηση για το θέμα θα γίνει εντός των προβλεπομένων διαδικασιών

έπειτα από εισήγηση της υπηρεσίας σχετικά με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, τις προτάσεις των δήμων  και των φορέων προκειμένου να γίνει αποδεκτή ή να απορριφθεί
Δεύτερον, θα ζητηθεί η άποψη της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος, η οποία αποτελεί ανεξάρτητη Αρχή με την οποία υπάρχει συνεργασία για τα θέματα περιβάλλοντος και υδροοικονομίας, αλλά και του τμήματος Μεταλλείων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για τη δική τους άποψη.
Ο περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι στο επόμενο ΠΕΣΥ, που το θέμα θα ξανασυζητηθεί, θα είναι παρόντες όλοι οι εκπρόσωποι των δημοτικώνΑαρχών της περιοχής, οι οποίοι από κοινού με την εξαμελή επιτροπή που συστήθηκε με μέλη περιφερειακούς συμβούλους θα παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την εξέλιξη του ζητήματος αυτού.
Ο υδροφόρος ορίζοντας Μεγαλούπολης
Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης και στον υδροφόρο ορίζοντα στην περιοχή της Μεγαλόπολης και έψεξε τη ΔΕΗ, η οποία έχει συμπεριφερθεί αλόγιστα και δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια αποκατάστασης της περιοχής. «Το ΠΕΣΥ έχει την ευθύνη να προστατέψει όλες τις περιοχές της περιφέρειας με σεβασμό σε κανόνες και σε αρχές για την ανάπτυξή της».

      http://www.aftodioikisi.gr  στις 24/01/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: