DEH

DEH

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Διαδήλωσαν χτες ενάντια στο ξεπούλημα της ΔΕΗ

Σήμερα αντίστοιχη κινητοποίηση στη Φλώρινα στις 7.30 μ.μ.

Μαχητική συγκέντρωση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ οργάνωσαν χτες το απόγευμα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ με συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν στην Πτολεμαΐδα. Με κεντρικό σύνθημα να μην πουληθεί καμιά μονάδα της ΔΕΗ και διατρανώνοντας «όχι στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων και την άρση της μονιμότητας», οι ταξικές δυνάμεις κάλεσαν τους εργαζόμενους όχι μόνο να αντιπαλέψουν την αντιλαϊκή πολιτική που ξεπουλά τη ΔΕΗ, αλλά να οργανώσουν αποτελεσματικά την πάλη τους παρεμποδίζοντας τα μέτρα που παίρνονται.

Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Πέτρος Ταταρίδης, πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων Ενέργειας (ΣΕΕΕΝ) Δυτικής Μακεδονίας. Η πώληση των μονάδων της ΔΕΗ πρέπει να γίνει μέχρι τις 27 Απρίλη, με στόχο να «μπει στα γεμάτα» το ιδιωτικό κεφάλαιο στην υπόθεση της Ενέργειας. Οπως υπογράμμισε ο ομιλητής, η πώληση των τεσσάρων λιγνιτικών μονάδων (Αμύνταιο 1 και 2, ΜΕΛΙΤΗ και Μεγαλόπολης 3) της ΔΕΗ δεν είναι ανάπτυξη αλλά παράδοση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας στο μεγάλο κεφάλαιο. Θα καταργήσει τα δικαιώματα των εργαζόμενων. Οι εργασιακές σχέσεις σκλαβιάς που επικρατούν στους εργαζόμενους στους εργολάβους, θα είναι η προοπτική για όλους. «Η πρόταση της "Αγωνιστικής Συνεργασίας" του ΠΑΜΕ, να γίνει η ενέργεια και η ΔΕΗ λαϊκή περιουσία, δίνει προοπτική, προστατεύει τα δικαιώματα των εργαζόμενων και θα δώσει φτηνό ρεύμα στο λαό», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Τεράστιες ευθύνες γι' αυτή την κατάσταση φέρει και η πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΑΔ), η οποία όχι μόνο δεν οργάνωσε τον αγώνα, αλλά αντίθετα συνέβαλε αποφασιστικά για να περάσει η στρατηγική της απελευθέρωσης δημιουργώντας αυταπάτες στους εργαζόμενους. Είναι ενδεικτικό ότι ΓΕΝΟΠ και διοίκηση της ΔΕΗ φαίνεται πως «τα έχουν βρει» στην υπογραφή ΣΣΕ που θα νομιμοποιεί τις ήδη υπάρχουσες μειώσεις μισθών, θα πετσοκόβει παραπέρα τους μισθούς, θα παγώνει και θα καταργεί επιδόματα και θα ανοίγει το δρόμο για απολύσεις. «Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ δεν πρέπει να επιτρέψουν να συντελεστεί αυτό το έγκλημα. Εχουμε τη δύναμη μέσα από συνελεύσεις σε κάθε χώρο δουλειάς να οργανώσουμε την πάλη μαζί με το ταξικό κίνημα, το ΠΑΜΕ», επισήμανε ο Π. Ταταρίδης, και κάλεσε τους εργαζόμενους μέσα από Γενικές Συνελεύσεις να οργανώσουν την πάλη τους, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να μην υλοποιηθεί αυτή η πολιτική. Μετά τη συγκέντρωση, έγινε πορεία στους δρόμους της πόλης με κεντρικό σύνθημα: «ρεύμα φτηνό, ΔΕΗ για το λαό»!
Σήμερα, πραγματοποιείται νέα κινητοποίηση για το ίδιο θέμα στη Φλώρινα στις 7.30 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: