DEH

DEH

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

ΒΟΜΒΑ! Με απόφαση του ΣτΕ διακόπτεται η κατασκευή του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ στην Ρόδο

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε σήμερα δεκτή αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και αποφάσισε την αναστολή των εργασιών που ήδη ξεκίνησαν από την εταιρία ΤΕΡΝΑ!, όπως γράφει αποκλειστικό ρεπορτάζ του Rodosalarm..Η αναστολή εκδόθηκε ύστερα από αίτηση του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατταβιάς, η οποία κατατέθηκε πριν από τρεις μέρες. Και, ώ του θαύματος, το Συμβούλιο της Επικρατείας συνεδρίασε (;) άρον άρον και εξέδωσε την απόφασή του, με την οποία τινάζεται για μια ακόμη φορά στον αέρα η κατασκευή του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ.
Σύμφωνα με την απόφαση του Σ.τ.Ε. απαγορεύεται κάθε είδους εργασία από την εταιρία ΤΕΡΝΑ για χρονικό διάστημα 60 ημερών δηλαδή μέχρι τις 5 Ιουνίου, οπότε είναι προγραμματισμένη η εκδίκαση της κύριας αγωγής του ίδιου Πολιτιστικού
Συλλόγου με αίτημα τη μη κατασκευή του εργοστασίου της ΔΕΗ, διότι προκαλεί το περιβάλλον!
Δηλαδή, δεν αποκλείεται το Συμβούλιο της Επικρατείας να κάνει δεκτή την αίτηση και το εργοστάσιο να μη γίνει ποτέ! Επίσης δεν αποκλείεται να υπάρξει αναβολή, οπότε η κατασκευή του εργοστασίου να παραπεμφθεί στις καλένδες!
Μετά την γνωστοποίηση της απόφασης του ΣτΕ, η ΔΕΗ, η ανάδοχος εταιρία και ο Δήμος, βρίσκονται σε μεγάλη αναστάτωση, καθώς τινάζονται, για μια ακόμη φορά, στον αέρα τα πλάνα για την ενεργειακή θωράκιση ολόκληρου του νησιού της Ρόδου.
Δεν αποκλείεται δε η ΔΕΗ να χρησιμοποιήσει την εν λόγω τραγική εξέλιξη και να μεταφέρει τα ηλεκτροπαραγωγά μηχανήματα στον Αθερινό της Κρήτης, όπου όλα είναι έτοιμα για την κατασκευή όμοιου εργοστασίου με αυτό της Ρόδου.
Σε μια τέτοια περίπτωση η Ρόδος θα κάνει πολλά χρόνια όχι να αποκτήσει νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ, αλλά και να ξανανοίξει τέτοια συζήτηση, καθώς η επένδυση είναι ύψους 200 εκατ. ευρώ, που δεν πρόκειται να ξαναβρεθούν με δεδομένη την οικονομική κατάσταση της χώρας, αλλά και τη δική της.
Έτσι η Ρόδος θα πορεύεται με το εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Σορωνή και τα συμπληρωματικά ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη! Τοπικοί παράγοντες εκτιμούν ότι η υπόθεση του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ ναρκοθετείται εξ αρχής από οικονομικά συμφέροντα γαιοκτημόνων, που απέκτησαν στη Νότια Ρόδο μεγάλες εκτάσεις από το Δημόσιο, με απόδοση ή εξαγορά

Δεν υπάρχουν σχόλια: