DEH

DEH

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Επιστολή σε πρόεδρο της ΔΕΗ για την πώληση λιγνιτικών μονάδων

κ. Πρόεδρε
Με την παρούσα επιστολή, για πολλοστή φορά, θα θέλαμε να εκφράσουμε εκ νέου την αρνητική θέση και στάση του Συνδικάτου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στο θέμα που έχει να κάνει με το ενδεχόμενο πώλησης Λιγνιτικών Μονάδων της Επιχείρησης.
Με πρόσφατη επιστολή της (στις 4-4-2012) η Διεύθυνση Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σας καλεί να απαντήσετε, εντός χρονικού διαστήματος 20 ημερών, για το τι προτίθεται να πράξει η ΔΕΗ Α.Ε. επί της απόφασης της κυβέρνησης να προχωρήσει στην πώληση 4ων Λιγνιτικών Μονάδων (Μελίτη, Αμύνταιο 1, Αμύνταιο 2, Μεγαλόπολη 3), προφασιζόμενη την πρόσβαση τρίτων (ιδιωτών), στο λιγνίτη.
Είναι γνωστό ότι οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής –γνωστές ως αποφάσεις της 5ης Μαρτίου 2008 και της 4ης Αυγούστου του 2009- επιβάλλουν στην Ελληνική Δημοκρατία (γεγονός που έχει ήδη αποδεχθεί) να παραχωρήσει, μέσω διαγωνισμών, τα δικαιώματα εκμετάλλευσης των Λιγνιτικών κοιτασμάτων Βεύης, Ελασσόνας, Δράμας και Βεγόρας σε ιδιώτες, αποκλείοντας τη ΔΕΗ από τη συγκεκριμένη διαδικασία.
Είναι επίσης γνωστό, ότι στις 2 Φεβρουαρίου εκδικάστηκε στο Λουξεμβούργο (Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, του οποίου η απόφαση εκκρεμεί) η προσφυγή της ΔΕΗ κατά της Απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του Μαρτίου του 2008 και του Αύγουστου του 2009 για το θέμα των λιγνιτών. Διαδικασία στην οποία παρέστη, με πρόσθετες παρεμβάσεις του υπέρ της ΔΕΗ Α.Ε. και το Συνδικάτο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Επιπλέον, οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ έχουν αναγνωρισμένη περιουσία μέσα στο σύνολο των παγίων της ΔΕΗ μαζί με τις θυγατρικές ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ (περιουσία της ΔΕΗ). Περιουσία που αναγνωρίστηκε με το Νόμο 2773/99, άρθρο 34, που επικαιροποιείται σε ετήσια βάση (Πάγιος Πόρος).

κ. Πρόεδρε
Η κρισιμότητα της απάντησης της επιχείρησης, σε σχέση με τα όσα διακυβεύονται τόσο για την ίδια τη ΔΕΗ όσο και επί μιας σειράς άλλων μείζονος σημασίας θεμάτων, όπως είναι η χρηματοδότηση του Ασφαλιστικού μας φορέα –κύριας και επικουρικής ασφάλισης- από τον Πάγιο Πόρο, είναι δεδομένη και γνωστή σε όλους.
Ο
ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, τούτη την κρίσιμη ώρα, σας καλεί να δώσετε αρνητική απάντηση εκφράζοντας την κάθετη αντίθεση της επιχείρησης στις προθέσεις για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων. Πώληση που –γνωρίζετε πολύ καλύτερα από τον καθένα- θα σημάνει την αντίστροφη μέτρηση σε πολλά επίπεδα, θέτοντας σε κίνδυνο την επιχείρηση, τους εργαζόμενους - ασφαλισμένους και την τύχη του Εθνικού μας πλούτου.


Για το Σωματείο Παραγωγής
Ηλεκτρικής Ενέργειας «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»
 
Ο Πρόεδρος                           Ο Γεν. Γραμματέας
Γιώργος Αδαμίδης             Αθανάσιος Μάστορας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ:

- Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας
-Δήμο Κοζάνης
- Δήμο Εορδαίας
- Δήμο Φλώρινας
- Δήμο Αμυνταίου

- Εκπροσώπους εργαζομένων στο ΔΣ της ΔΕΗ
- ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
- Εργατικά Κέντρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: