DEH

DEH

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Ο Σαμαράς στον Πρετεντέρη: Με το ρεύμα των εργαζόμενων της ΔΕΗ θα ανακουφίσει τα "ΓΕΡΟΝΤΑΚΙΑ'' και θα ικανοποιήσει την ΤΡΟΙΚΑ για τα επόμενα 14 δισ. ευρώ.



Δείτε στο 18:35

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Βλέπω όμως ότι και πέραν των ισοδύναμων εξαγγείλατε την κατάργηση για το χαράτσι της ΔΕΗ, από την επόμενη χρονιά.
Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Μα το χαράτσι είναι κάτι το οποίο το ΠΑΣΟΚ το έβαλε γιατί ποτέ δεν πήρε όλα τα προηγούμενα τα οποία είχε βάλει ως φόρους και υποτίθεται ότι μάζεψε. Και το χαράτσι το έβαλε κόντρα σε αυτά τα οποία είχε πει, όταν ο κ. Βενιζέλος είχε πει ότι βρήκαμε τον πάτο στο βαρέλι και μετά ήρθε και μας έβαλε το χαράτσι.
Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Και σας ακούω να λέτε ότι θα κάνετε έναν φόρο ακινήτων και από την ημέρα που το είπατε βγήκε η Commission και είπε: Όχι μόνο οι πέντε θα πληρωθούν, αυτοί που θα έρθουν μετά, θα έρθει κι ένας επιπλέον φόρος ιδιοκατοίκησης. Δηλαδή αυτοί βάζουν φόρους απ’ έξω.
Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Δεν υπάρχει τέτοιοι θέμα για φόρο ιδιοκατοίκησης. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.
Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Μα το είπε στην έκθεσή της η Commission..

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Εγώ λέω τώρα τι είναι αυτά τα οποία πρόκειται να αποφασισθούν, εσείς μιλάτε τώρα για τα μέτρα του Ιουνίου. Στα μέτρα του Ιουλίου άμα θέλετε να ψάξουμε από το Ζάππειο 2 και πάτε πίσω,. εμείς έχουμε πει: 18,4 δισεκατομμύρια τα οποία τα βρήκαμε και τα οποία τα παρουσιάσαμε. Από τότε έχουν ορισμένα πραγματικά εκτιμηθεί και τα έχουν πάρει και έχουν μειώσει τις σπατάλες του Δημοσίου.
Περισσεύουν αυτή τη στιγμή περίπου 13. Εμείς τα 9 από αυτά τα έχουμε κοστολογημένα. Σας λέω για παράδειγμα το λαθρεμπόριο το οποίο γίνεται με τα καύσιμα. Είναι 700 εκατομμύρια το χρόνο. σας λέω επίσης ότι η περιστολή της δαπάνης δεν έχει σήμερα ακουμπήσει καθόλου όργια τα οποία γίνονται όπως αυτά που κι εσείς περιγράψατε στην τηλεόραση, με το ΙΚΑ Καλλιθέας, με τη ΔΕΗ, όπου αφήνουν το γεροντάκι να μη μπορεί να πληρώσει το ρεύμα αλλά οι ίδιοι οι συνδικαλιστές δεν πληρώνουν ρεύμα.

http://www.prionokordela.gr/politikh/oles-oi-apantiseis-toy-samara-ston-pretenteri/    όλες οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις του κ. Σαμαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: