DEH

DEH

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε. Δ.Ε.Η. Α.Ε. « Η ΕΝΩΣΗ »

Προς:  Αντιπρόεδρο  Κυβέρνησης και  Υπουργό Οικονομίας & Οικονομικών   κ. Ευάγγελο Βενιζέλο
Κ. Υπουργέ:

Με  την ψήφιση των Μνημονίων I  και II, την ψήφιση των δανειακών συμβάσεων, την ψήφιση  των Αντεργατικών και Αντιλαϊκών  Νόμων 3833/10, 3845/10, 4024/2011, την επιβολή δυσβάσταχτων φόρων (χαράτσια),  το εισόδημα των εργαζομένων στην ΔΕΗ  αλλά και όλων  των εργαζομένων και συνταξιούχων  στην χώρα,  έχει  μειωθεί  περισσότερο του 50%  που είχανε πριν την ένταξη της χώρας στο Δ.Ν.Τ, ενώ  πάνω από 3.000.000  εκατομμύρια συνάνθρωποί μας ζούνε κάτω από το όριο της φτώχειας.

Όλοι οι άνθρωποι της εργασίας,  είχαν σχεδιάσει την ζωή τους με βάση τις
  αποδοχές  που είχαν τότε και σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε κανείς να φανταστεί ότι, εν μία νυχτί  ο  οικογενειακός τους οικονομικός προϋπολογισμός θα μειωνότανε για πολλούς πάνω από το 50%  και  για κάποιους  άλλους τελείως, αφού ξαφνικά απελύθησαν από την εργασία τους.

Κ. Υπουργέ: Με βάσει τις αποδοχές μας  (πριν μνημονίου) όπως σας αναφέρουμε παραπάνω, όλοι μας προγραμματίζοντας την ζωή μας κάναμε   είτε  αγορά   πρώτης κατοικίας,  είτε  κάποιες άλλες επενδύσεις (είχαμε πιστεύουμε αυτό το  δικαίωμα)  και  με  την σωστή  διαχείριση  του εισοδήματος μας  που είχαμε τότε,  καθορίζαμε και το ύψος  των  δόσεων  των  δανείων μας, ώστε να μπορούσαμε να τις αποπληρώνουμε χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

Σήμερα όμως, μετά από όλα αυτά που συνέβησαν τα δύο τελευταία χρόνια,   βλέπουμε τις  δόσεις  των δανείων μας  να παραμένουν  στα ίδια επίπεδα, ενώ οι αξίες  των ακινήτων μας  να ακολουθούν  την αντίστροφη διαδρομή και να πέφτουν  σημαντικά.

Κ. Υπουργέ:  Με την ανοικτή επιστολή που σας αποστέλλουμε  ζητούμε από εσάς:

1. Κούρεμα κεφαλαίου, αντίστοιχου με το κούρεμα των μισθών, δηλαδή 30%,  όλων των μορφών δανείων - στεγαστικά, καταναλωτικά, πιστωτικές κάρτες είτε σε  δημόσιες είτε ιδιωτικές τράπεζες. 
2.  Δραστική μείωση του ποσού των μηνιαίων δόσεων με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής

3.  Κούρεμα επιτοκίων

4.  Πρόβλεψη περιόδου χάριτος για μακροχρόνια ανέργους

5.  Παράταση απαγόρευσης πλειστηριασμών έως το 2018.

Κ. Υπουργέ: Οι εργαζόμενοι σε αυτή την χώρα, ουδεμία ευθύνη φέρουμε  για την σημερινή  κατάσταση.   Αντιθέτως, συμβάλαμε και συμβάλουμε  τα μέγιστα για την ανάπτυξη της πατρίδας μας και σε αυτές τις δύσκολες πραγματικά στιγμές που βιώνουμε είμαστε παρόντες.

‘Όμως,  αν και  είμαστε  αναγκασμένοι  να ανταποκριθούμε,   αδυνατούμε  πραγματικά  να πληρώσουμε τις  δόσεις των δανείων μας,  με αποτέλεσμα  να  κινδυνεύουμε  με  κατασχέσεις.  Είμαστε  απολύτως βέβαιοι ότι,  εσείς το γνωρίζετε πολύ καλά  και  Ζητούμε από εσάς να πράξετε τα ανάλογα.


Κοινοποίηση:
Βουλευτές Δυτικής Μακεδονίας.



                            ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                       
ΘΕΟΧΑΡΗΣ Κ.                                ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ Ι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: