DEH

DEH

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Συνάντηση Δημάρχου Σερβίων – Βελβεντού με τον Διευθυντή Υδροηλεκτρικής Παραγωγής της ΔΕΗ


Θέματα κοινού ενδιαφέροντος που αφορούν τη συνεργασία του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού με τη Δ.Ε.Η συζήτησε ο Δήμαρχος Βασίλης Κωνσταντόπουλος στη συνάντησή του με τον Γενικό Διευθυντή Υδροηλεκτρικής Παραγωγής Ιωάννη Αργυράκη. 
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΥΗΣ Ιλαρίωνα παρουσία του Διευθυντή ΚΕΨΕ Δυτικής Μακεδονίας Κωνσταντίνου Παπαϊωάννου και του Αντιδημάρχου Ιωάννη Τσιτσόπουλου, συζητήθηκε το χρονοδιάγραμμα πλήρωσης της νέας τεχνίτης λίμνης που σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα μπορεί να ξεκινήσει στα τέλη του ερχόμενου Ιουλίου. Ο κ. Κωνσταντόπουλος έθεσε και το ζήτημα των προσλήψεων σχετικά με τις ανασκαφικές εργασίες που εκτελεί στον Λογγά της Τ.Κ. Ελάτης η αρχαιολογική υπηρεσία με την χρηματοδότηση της ΔΕΗ.

Διεξοδική συζήτηση υπήρξε αναφορικά με το αίτημα του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού για τα ανταποδοτικά οφέλη ως υποχρέωση της ΔΕΗ για όλες τις παρεμβάσεις και την χρησιμοποίηση υλικών από την περιοχή για την κατασκευή του Φράγματος του Ιλαρίωνα.

Η κατασκευή αντλιοστασίου και δεξαμενής νερού για την άρδευση των εκτάσεων της κτηματικής περιοχής των Καμβουνίων αποτελεί ένα έργο με πολλαπλά οφέλη για τους κατοίκους της περιοχής το οποίο θα αντισταθμίσει σε σημαντικό βαθμό το κόστος αυτών των παρεμβάσεων από την πλευρά της επιχείρησης.

Στη συνάντηση με τον κ. Αργυράκη συζητήθηκαν λεπτομέρειες σχετικά με το κόστος κατασκευής και λειτουργίας του αντλιοστασίου όπως επίσης και διάφορα άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου έργου. Ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού ανέλαβε να υποβάλλει στην ΔΕΗ εντός του αμέσως προσεχούς χρονικού διαστήματος σχετική προμελέτη υπολογισμού του κόστους κατασκευής.

Παράλληλα συζητήθηκε και το αίτημα το οποίο αφορά την παραχώρηση προς χρήση απαλλοτριωμένων εκτάσεων ιδιοκτησίας ΔΕΗ, στη λίμνη Πολυφύτου, πάνω από το όριο πλημμυρίδας, χωρίς να επηρεάζεται η λειτουργία της ΔΕΗ ,προκειμένου να αξιοποιηθούν από τον Δήμο Σερβίων - Βελβεντού και να ενταχθούν στο πρόγραμμα τουριστικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής.

Με δεδομένο τη θέση του κ. Αργυράκη στην επιχείρηση ζητήθηκε η συνδρομή του ώστε το ζήτημα να αξιολογηθεί άμεσα και θετικά από το Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: