DEH

DEH

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Αποσύνδεση των τιμών πώλησης ενέργειας από τα τιμολόγια της ΔΕΗ

Αποσυνδέεται η διαδικασία καθορισμού των τιμών πώλησης ενέργειας από τη μεσοσταθμική μεταβολή των τιμολογίων της ΔΕΗ με τροπολογία που κατατέθηκε στο σ/ν για την Αξιοποίηση του Ελληνικού, το «'Ηλιος», την προώθηση των ΑΠΕ και τα βιοκαύσιμα.

Ο υπουργός Γ.Παπακωνσταντίνου κατέθεσε αρκετές ακόμα τροπολογίες για το σύνολο των θεμάτων που περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου.
αποσυνδέεται η αναπροσαρμογή των τιμών πώλησης ενέργειας που παράγεται από ΑΠΕ, από τα τιμολόγια της ΔΕΗ ΑΕ και η αναπροσαρμογή συνδέεται με τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του προηγούμενου έτους ώστε να αντικατοπτρίζεται η πραγματική απώλεια σε όρους αγοραστικής δύναμης».

Επίσης, το σύνολο των εσόδων από πλειστηριασμούς δικαιωμάτων εκπομπών αερίων θερμοκηπίου διατίθενται για τη στήριξη της ανάπτυξης του τομέα των

ΑΠΕ, που συνεισφέρει στον μετριασμό του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής.

Ακόμη, παρέχεται η δυνατότητα προσαύξησης έως 10% των τιμών πώλησης, που προβλέπονται κάθε φορά, ηλεκτρικής ενέργειας για φωτοβολταϊκούς σταθμούς, υπό την προϋπόθεση ότι ποσοστό έως 80% του κόστους εξοπλισμού του εν λόγω σταθμού έχει παραχθεί σε χώρα της ΕΕ ή σε χώρα της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Ζώνης.

Εισάγεται, εξ άλλου, πρόβλεψη που εξισώνει τη μεταχείριση από πλευράς ΦΠΑ του έργου κατασκευής του αγωγού πετρελαίου «Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη», με την κατασκευή επενδυτικών αγαθών από οργανισμούς, επιχειρήσεις και εταιρείες κοινής ωφέλειας.

* Στο νομοσχέδιο για το Πάρκο του Ελληνικού κατατέθηκε και τροπολογία με την οποία θα διατεθούν Έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι προκειμένου να συνδράμουν με την παροχή ειδικών γνώσεων τις αρχές της Κύπρου εν όψει της Κυπριακής Προεδρίας το δεύτερο εξάμηνο του 2012.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: