DEH

DEH

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

ΔΕΗ - ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΓΕΝΟΠ

Μεθοδεύουν συλλογική σύμβαση με αντεργατικούς όρους

Η σαφής πρόθεση της διοίκησης της ΔΕΗ να εφαρμόσει στο ακέραιο τις αντεργατικές ρυθμίσεις και του δεύτερου μνημονίου διαπιστώθηκε στην προχθεσινή συνάντηση που είχε με τη ΓΕΝΟΠ (η Ομοσπονδία Εργαζομένων) για το ζήτημα της υπογραφής νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ).
Η διοίκηση έθεσε ουσιαστικά ζήτημα απολύσεων καθώς αναφέρθηκε στη μετατροπή, όπως ο νόμος ορίζει, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου και πως πλέον μπορούν να γίνουν απολύσεις χωρίς αιτιώδη καταγγελία. Ακόμα, είπε ότι θα «παγώσει» το χρονοεπίδομα. Αυτό αναμένεται να γίνει και στα κλιμάκια (τριετίες) παρόλο που η απόδοσή τους δεν έχει ως μοναδικό κριτήριο το χρόνο. Σε κάθε περίπτωση, υπογράμμισε, το μισθολογικό κόστος δεν μπορεί να ξεπερνά το 65% του μισθολογικού κόστους του 2009.
Η πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ -ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΑΔ (ΣΥΡΙΖΑ)- όχι μόνο δεν αντιδρά αλλά καλλιεργεί τη λογική του «μικρότερου κακού» και ταυτόχρονα φαίνεται να προσανατολίζεται στην υπογραφή ξεχωριστών συμβάσεων (για τους εργαζόμενους στη μητρική και στις δύο θυγατρικές της ΔΕΗ) το οποίο οδηγεί στη διαίρεση των εργαζομένων και υπονομεύει την αποτελεσματικότητα των αντιδράσεών τους.
Ο εκπρόσωπος των δυνάμεων του ΠΑΜΕ κατήγγειλε το νόμο και τους αντεργατικούς σχεδιασμούς και πρόβαλλε την ανάγκη οργάνωσης του αγώνα και συντονισμού της δράσης των εργαζομένων για την υπογραφή ικανοποιητικών ΣΣΕ.

Από www2.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: