DEH

DEH

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

ΓΣΕΕ: Αύξηση Ανεργίας + Μείωση Επιδομάτων Ανεργίας = Εκρηκτικό Μείγμα

Το νέο δραματικό ρεκόρ της ανεργίας στη χώρα μας, το ποσοστό της οποίας σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή ανήλθε το μήνα Δεκέμβριο στο 21%, αποδεικνύει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την πλήρη αποτυχία των μέτρων που επέβαλε η Τρόικα και εφάρμοσε η Κυβέρνηση.

Το νέο άλμα της ανεργίας μαζί με τις μειώσεις μισθών, οδηγούν τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση και φανερώνουν τα τραγικά αποτελέσματα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών των Μνημονίων.
Μπορεί η ΕΛΣΤΑΤ να υπολογίζει τον αριθμό των ανέργων σε 1.033.507 άτομα, η πραγματική ανεργία όμως είναι πολύ υψηλότερη επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις της ΓΣΕΕ ότι το 2012 θα αγγίξει το 25%.
Η αύξηση της ανεργίας σε συνδυασμό με τη μείωση του επιδόματος ανεργίας διαμορφώνουν ένα ιδιαίτερα εκρηκτικό μείγμα με απρόβλεπτες κοινωνικές επιπτώσεις.
Οι θυσίες που επιβάλλονται στους Έλληνες με στόχο την έξοδο από την κρίση όχι μόνο δεν αποδίδουν, αντιθέτως βουλιάζουν την οικονομία σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση και αφήνουν χιλιάδες οικογένειες χωρίς εισόδημα.

Απαιτούμε και διεκδικούμε άμεσα και αποτελεσματικά αναπτυξιακά μέτρα για την ενίσχυση της απασχόλησης και τη μείωση της ανεργίας αλλά και γενναία κοινωνικά μέτρα υποστήριξης και ενίσχυσης των ανέργων.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: