DEH

DEH

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ Λ.Κ.Δ.Μ. - Δ.Ε.Η. Α.Ε.

Οι Γερμανοί δεν έρχονται, ήρθαν!
Ποιος τους το επέτρεψε? Εμείς…! Ποιοι εμείς?
Το Εργατικό Κέντρο, η ΓΕΝΟΠ, τα Συνδικάτα.
Οι διαχειριστές αυτής της Επιχείρησης που ονομάζεται ΔΕΗ.
Πιστεύουμε γιατί γνωρίζουμε την ευαισθησία των Διοικούντων του Λ.Κ.Δ.Μ. και ΑΗΣ προς τους εργαζόμενους και την ασφάλεια τους ότι γίνονται αυτά κατά την άγνοιά τους.
Ελπίζουμε ότι δεν είναι διατεθειμένοι στο βωμό της δόξας και του χρήματος, να θυσιάσουν ανθρώπους που
βρίσκονται χαμένοι μέσα σε αυτήν την οικονομική κρίση την οποία δημιούργησαν ανεγκέφαλοι τεμπέληδες. Γι΄αυτό θεωρούμε καθήκον μας να τους ενημερώσουμε για αυτά που συμβαίνουν στους εργασιακούς χώρους της επιχείρησης έτσι ώστε να βοηθήσουμε την παραγωγή με ανθρώπινες συνθήκες.
Χωρίς να θέλουμε να αναλύσουμε τις συμβάσεις που υπογράφονται σε κάποιες εργολαβίες έχουμε να καταθέσουμε τούτο: Από πότε ένας εργαζόμενος μπορεί να δουλεύει (με την πραγματική έννοια του όρου) συνεχόμενα για 23 ώρες χωρίς διάλλειμα και λόγω του ότι δεν επέστρεψε στην εργασία του μετά από τέσσερις ώρες απολύθηκε.
Αυτός είναι ο Ευρωπαϊκός προσανατολισμός της Ελλάδας από την Μέρκελ;
Και εάν το ανέχονται αυτό οι ανεπάγγελτοι πολιτικοί μας οι άνθρωποι χωρίς ένσημο, εμείς θα το αφήσουμε;
Οι νόμοι υπάρχουν.
Μήπως αυτοί που τους αντιπροσωπεύουν είναι ανίκανοι;
Θέλουν βοήθεια;

Είμαστε εδώ κοντά τους αν το ζητήσουν. Διαφορετικά θα πειστούμε ότι είναι ένας κρίκος του σαθρού συστήματος της εκμετάλλευσης, της ανέχειας κατά του μικρού αδύναμου εργαζόμενου οικογενειάρχη.
Κύριοι της Διοίκησης του Λ.Κ.Δ.Μ. και Α.Η.Σ. από πότε μια εργολαβία που έχει δημιουργήσει επανειλημμένες καθυστερήσεις στην λειτουργία του συστήματος θεωρείται κερδοφόρα; (Π.χ. συγκολλήσεις ιμάντων). Αντισταθμίζετε με τη ρήτρα;
Επιπλέον αναρωτιόμαστε εάν αυτές οι μειώσεις μισθών που ενεργοποιήθηκαν στις 12.03.2012 με αναδρομική ισχύ από τις 14.02.2012 μένουν σαν κέρδος στον εργολάβο ή στην επιχείρηση;
Βασιζόμαστε στο ότι δεν γνωρίζατε γιατί αν γνωρίζατε σημαίνει ότι είστε έρμαιο της δολιοφθοράς κατά της επιχείρησης και των εργαζομένων που κατά πολύ σας στηρίζουν αφού ενώ μειώνεται ο αριθμός και ο μισθός τους αυτοί παράγουν σε συνθήκες τριτοκοσμικές.
Οι διαπιστώσεις αυτές είναι η αρχή. Θα πάψουν να είναι διαπιστώσεις και θα γίνουν αποδείξεις με ονόματα δημόσιων λειτουργών και Διευθυντάδων.
Εμείς συνάδελφοι είμαστε εδώ και παλεύουμε για τα δίκαια του εργάτη και της επιχείρησης. Ζούμε εδώ σε αυτό το Νταχάου. Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας χωρίς κομματικές και συνδικαλιστικές αντιπαραθέσεις.
Χωρίς τον εργάτη δεν υπάρχει παραγωγή, δεν υπάρχει κέρδος.
Εάν ψάχνετε δούλους πηγαίνετε αλλού.

Υστερόγραφο: Πρέπει να κρατήσουμε τις θέσεις εργατικού δυναμικού στην χώρα μας και όχι να συντηρούμε με αγορές εισαγόμενων προϊόντων θέσεις εργασίας έξω από την χώρα.


Από το Γραφείο τύπου
Περιφερειακού Συνδικάτου Χειριστών 

Δεν υπάρχουν σχόλια: