DEH

DEH

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Από τα μεγαλύτερα έργα η 5η μονάδα στην Πτολεμαΐδα - Μετεγκατάσταση Ποντοκώμης - Μαυροπηγής

Ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά έργα της ΔΕΗ, αλλά και της χώρας, για την επόμενη 10ετία, χαρακτήρισε την κατασκευή της πέμπτης μονάδας της ΔΕΗ στην Πτολεμαϊδα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Επιχείρησης Αρθούρος Ζερβός, ενημερώνοντας σχετικά την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
Η κατασκευή του έργου, για την αντικατάσταση παλαιών ρυπογόνων λιγνιτικών μονάδων, προϋπολογισμού 1,4 δισ. ευρώ, θα ξεκινήσει σε 18 μήνες και θα εξασφαλίσει για πέντε χρόνια 1.500 νέες θέσεις εργασίας, όπως τόνισαν τόσο ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου όσο και ο κ. Ζερβός.

«Αυτή η ηλεκτροπαραγωγική μονάδα, μαζί με την Μελίτη 1, τη Μελίτη 2 και τον Άγιο Δημήτριο, θα διατηρήσει τη Δυτική Μακεδονία ενεργειακό κέντρο» υπογράμμισε ο κ. Ζερβός.

Ακόμα, ο πρόεδρος της ΔΕΗ επεσήμανε ότι στόχος του έργου είναι η προστασία του περιβάλλοντος, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, το φθηνό τιμολόγιο αλλά και η ενίσχυση της ασφάλειας του ενεργειακού εφοδιασμού της χώρας.

Τέλος, ο κ. Ζερβός ανέφερε ότι σύντομα θα αποσυρθούν 10 λιγνιτικές μονάδες από το λεκανοπέδιο της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ θα μετεγκατασταθούν οι οικισμοί Ποντοκώμης και Μαυροπηγή, και η κατασκευή του έργου θα υλοποιηθεί με σύμπραξη γερμανικής, ιαπωνικής και ελληνικής εταιρείας, η οποία θα έχει και το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: