DEH

DEH

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Εμφύλιο ρήγμα στη ΔΕΗ

Την άμεση έναρξη διαπραγματεύσεων για νέα επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας ζητεί από τη διοίκηση το σωματείο «Σπάρτακος». Διατηρεί το δικαίωμα μονομερούς διεκδίκησης πέραν της όποιας συμφωνίας επιτευχθεί με τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ
Πρόσκληση προς τη διοίκηση της ΔΕΗ για έναρξη διαλόγου εντός 10 ημερών απέστειλαν οι συνδικαλιστές του σωματείου «Σπάρτακος» Πρόσκληση προς τη διοίκηση της ΔΕΗ για έναρξη διαλόγου εντός 10 ημερών απέστειλαν οι συνδικαλιστές του σωματείου «Σπάρτακος»
Επιπτώσεις από τη μετενέργεια και στους εργαζομένους της ΔΕΗ φοβούνται οι συνδικαλιστές του «Σπάρτακου» και καλούν άμεσα σε διάλογο τη διοίκηση της ΔΕΗ. Με εξώδικη πρόσκληση που απέστειλε στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της επιχείρησης, Αρθούρο Ζερβό, η διοίκηση του πρωτοβάθμιου σωματείου «Σπάρτακος», που εκπροσωπεί 3.500 εργαζομένους της ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία, ζητεί την άμεση (εντός 10 ημερών) έναρξη των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή νέας επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Στόχος είναι να αποφευχθούν δυσάρεστες «εκπλήξεις», που θα πηγάζουν από την εφαρμογή του
δεύτερου Μνημονίου για τα εργασιακά, και συγκεκριμένα από την αναθεώρηση της λεγόμενης μετενέργειας.

Σημειώνεται πως η επιχειρησιακή σύμβαση της ΔΕΗ έχει λήξει από το 2009 και έχει λούσει «κρύος ιδρώτας» όσους εργαζομένους διάβασαν τη ρητή αναφορά του Μνημονίου πως αν δεν συναφθεί νέα συμφωνία σε διάστημα τριών μηνών, οι αμοιβές θα επανέλθουν στον βασικό μισθό, με διατήρηση σε ισχύ των επιδομάτων ωρίμανσης, τέκνων, εκπαίδευσης και βαρέων επαγγελμάτων.

Προβάλλοντας τον συγκεκριμένο κίνδυνο, αλλά και την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου μισθολογίου στη ΔΕΗ, η διοίκηση του «Σπάρτακου» απευθύνεται με την εξώδικη πρόσκληση στον Α. Ζερβό και του ζητεί να καλέσει εντός δέκα ημερών τους εμπλεκόμενους για την έναρξη διαπραγματεύσεων.

Με την ίδια επιστολή, το σωματείο διεκδικεί αυτόνομο ρόλο στις διαπραγματεύσεις για τη ΣΣΕ, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως «διατηρεί το δικαίωμα της μονομερούς διεκδίκησης, πέραν της συμφωνίας που μπορεί να επιτευχθεί με τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στην οποία εκφράζεται».

Υπενθυμίζεται πως ο «Σπάρτακος» έχει έρθει σε ρήξη με τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ για μια σειρά από ζητήματα, ένα από τα οποία αφορά την άνιση κατανομή των περικοπών αποδοχών μεταξύ των εργαζομένων, σε βάρος των απασχολούμενων σε ορυχεία και σταθμούς παραγωγής και προς όφελος αυτών που εργάζονται σε διοικητικές υπηρεσίες.

Το σωματείο επανέρχεται ζητώντας νέο μισθολόγιο που θα λαμβάνει υπόψη τη βαρύτητα της θέσης εργασίας και τις ειδικές συνθήκες εργασίας.
www.ethnos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: