DEH

DEH

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Συνάντηση Σπάρτακου με τον περιφερειάρχη για θέματα της ΔΕΗ

Η εκατέρωθεν κοινή και αδιαπραγμάτευτη θέση σχετικά με τη ΜΗ πώληση λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων επιβεβαιώθηκε κατά τη συνάντηση του Προεδρείου του Σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Δακή που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διαρκούς συνεργασίας που έχει το σωματείο με τους θεσμικούς –και όχι μόνο- φορείς. 
Εκτός από την πρόθεση που υπάρχει να γίνει οτιδήποτε είναι δυνατόν ώστε να ΜΗΝ επιτραπεί το ξεπούλημα της Επιχείρησης, που έχει συνδέσει άρρηκτα την ύπαρξη και λειτουργία της με την ανάπτυξη και την προοπτική της περιοχής, δόθηκε η δυνατότητα να συζητηθούν πολλά ακόμα θέματα που άπτονται της λειτουργίας της ΔΕΗ.

Επί τάπητος τέθηκαν καθημερινά ζητήματα λειτουργίας των Ορυχείων με περιβαλλοντικές προεκτάσεις, ενώ έμφαση δόθηκε στο ζήτημα της κατασκευής/χρηματοδότησης της Μονάδας «Πτολεμαΐδα V». Αξίζει να σημειωθεί ότι επί του θέματος τούτου, η θέση του κ. Δακή ότι θα πρέπει η κατασκευή της μονάδας να χρηματοδοτηθεί και από το Ταμείο Εγγυοδοσίας, συνάντησε τη σύμφωνη γνώμη του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ.

Περαιτέρω, ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε το Προεδρείο του Σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για την Ενεργειακή Φτώχεια επισημαίνοντας ότι «για τη Δυτική Μακεδονία που στηρίζει με τους φυσικούς πόρους της την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και καλύπτει όλη την Ελλάδα θα πρέπει να δοθεί πετρέλαιο θέρμανσης ανάλογης τιμολόγησης με το ναυτιλιακό πετρέλαιο, που παραχωρείται στο ένα τρίτο της τιμής».

Όπως έγινε γνωστό, αμέσως μετά τη συνάντηση που θα έχει τις επόμενες ημέρες ο κ. Δακής με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Α.Ε Αρθούρο Ζερβό, θα συγκληθεί συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας για το θέμα της ΔΕΗ όπως το έχει ζητήσει ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ με πρόσφατη σχετική επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Π.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: