DEH

DEH

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Πήγε, είδε και απήλθε η ΔΕΗ στο ALTER

Λίγο μετά τις 09:00 το συνεργείο της ΔΕΗ που είχε εντολή να κόψει το ρεύμα στο Άλτερ, έφτασε στα γραφεία του καναλιού. Αλλά εργαζόμενοι και συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ είχαν ήδη στήσει... μπλόκο.Και έτσι, περίπου στις 09:30 το συνεργείο αποχώρησε άπραγο.
Eργαζόμενοι στο Αλτερ συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί της Πέμπτης έξω από τα γραφεία του καναλιού. Στόχος τους, όπως είπαν, να περιφρουρήσουν την επίσχεση εργασίας, που ξεκίνησε από τις 11 Νοεμβρίου.

Όπως τονίζουν το κανάλι δεν τελεί υπό κατάληψη. «Είμαστε εδώ νύχτα μέρα και φρουρούμε το κτίριο
για να μη μπει κάνεις, να κάνει πλιάτσικο ή να καταστρέψει τα μηχανήματα» δηλώνουν.

Σε ένδειξη συμπαράστασης, εκεί βρίσκονται και μέλη της ΕΣΗΕΑ, συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, με επικεφαλής τον Νίκο Φωτόπουλο αλλά και ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Μετρό, Αντώνης Σταματόπουλος.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος, δήλωσε ότι η διεύθυνση της ΔΕΗ, μετά από αίτημα του ιδιοκτήτη του καναλιού, έχει δώσει εντολή να πάει συνεργείο για να κόψει το ρεύμα. Σύμφωνα όμως με τον κ. Φωτόπουλο, αυτό μπορούν να το κάνουν μόνο οι εργαζόμενοι και όχι κάποιος εργολάβος. Και οι εργαζόμενοι, όπως είπε, δε θα το έκαναν ποτέ αυτό ως ένδειξη αλληλεγγύης.
Εξέφρασε και τους φόβους του πως αν και σήμερα (όπως τις προηγούμενες φορές που πήγε να κόψει το ρεύμα) το συνεργείο της ΔΕΗ φύγει άπραγο, η επόμενη λύση θα είναι να πάει μαζί με το συνεργείο εισαγγελέας, συνοδευόμενος και από ΜΑΤ.

Οι 650 εργαζόμενοι του Αλτερ διεκδικούν δεδουλευμένα που φτάνουν ακόμη και τους 12 μήνες.

 από το newsit.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: