DEH

DEH

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αυταρχικό τρόπο και διαδικασίες, οι παρατάξεις του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού ΠΑΣΚΕ-ΣΑΔ, ΔΑΚΕ, Νέο Ξεκίνημα, στο ΣΠΑΡΤΑΚΟ, απέκλεισαν τις δυνάμεις της Αγωνιστικής Συνεργασίας, του ΠΑΜΕ από το προεδρείο του Σωματείου.
Συγκρότησαν προγραμματικό προεδρείο στη βάση των πολιτικών της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, της ανταγωνιστικότητας και της στήριξης της κυβέρνησης του ΜΑΥΡΟΥ Μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ. Σε αυτό το προεδρείο συμμετέχει χωρίς καμία αντίδραση και η ΣΑΔ (η παράταξη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που δείχνει πως εννοεί στην πράξη την «ενότητα της αριστεράς»). Είναι φανερό ότι ο συνειδητός αποκλεισμός της Αγωνιστικής Συνεργασίας του ΠΑΜΕ από το προεδρείο σκοπεύει να μη μας έχουν ανάμεσά τους στις διαπραγματεύσεις και τις συμφωνίες για το
ξεπούλημα των συμφερόντων των εργαζομένων, των ΑΗΣ και ορυχείων της περιοχής.
Η επανειλημμένη τοποθέτηση του προέδρου Αδαμίδη ότι «αν δεν μπορεί η μονάδα ΑΗΣ Πτολεμαΐδα V να γίνει από τη ΔΕΗ, τότε ας γίνει από ιδιώτες», αλλά και η θέση της ΝΔ ότι στη ΔΕΗ πρέπει να μπει στρατηγικός επενδυτής και να αποχωρήσει το κράτος, δεν αφήνουν καμία αυταπάτη για το που το πάει η ηγεσία του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ.
Οι εργαζόμενοι να βγάλουν συμπεράσματα από την πείρα τους. Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ΠΑΣΚΕ-ΣΑΔ, ΔΑΚΕ συμφώνησαν με την απελευθέρωση, τη διάλυση του ασφαλιστικού, έβαλαν πλάτη να περάσουν οι αντιλαϊκές πολιτικές. Σήμερα στην ουσία συμφώνησαν με τις περικοπές και το τσάκισμα των μισθών μας διαχωρίζοντας τους εργαζόμενους σε «βόρειους και νότιους», εργαζόμενους πρώτης και δεύτερης κατανομής.
Συνάδελφοι-σες
Το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συνεργασίας, πιο δυναμωμένο από τις τελευταίες εκλογές, αλλά κυρίως με αυξημένο το κύρος του ΠΑΜΕ, θα παλέψει ακόμα πιο αποφασιστικά μαζί με το λαό για να μην πληρώσει την ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ.
Θα παλέψουμε ενάντια στα χαράτσια, στις μειώσεις μισθών, στην εξαφάνιση κάθε εργατικής-λαϊκής κατάκτησης έτσι όπως στοχεύει η κυβέρνηση του ΜΑΥΡΟΥ Μετώπου.
Οι εκλεγμένοι με της Αγωνιστικής Συνεργασίας στο ΔΣ του Σωματείου, θέτουν την θέση τους στην κατεύθυνση της οργάνωσης ενός ρωμαλέου ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για την ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ.
Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Μέσα από επιτροπές αγώνα σε κάθε τόπο δουλειάς, με την οργάνωση τους στο ταξικό συνδικάτο το ΣΕΕΕΝ, όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα με ποια σχέση εργασίας δουλεύουν, μόνιμοι, εργαζόμενοι σε εργολάβους, συμβασιούχοι, να αποκρούσουμε την αντεργατική επίθεση, να μην επιτρέψουμε την πώληση μονάδων της ΔΕΗ.
Να παλέψουμε για ΔΕΗ ενταγμένη σε κρατικό φορέα ενέργειας, κοινωνικοποιημένη, στήριγμα της Λαϊκής Οικονομίας και Εξουσίας στη χώρα μας, που θα υπηρετεί τις ανάγκες της χώρας, της περιοχής, των εργαζομένων.
Λέμε όχι στον κοινωνικό διάλογο-απάτη από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ με τον ΣΕΒ.
ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΥΛΗΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΑΔΑ, ΚΑΝΕΝΑ ΟΡΥΧΕΙΟ ΤΗΣ ΔΕΗ, ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΝ ΛΙΓΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ
ΝΑ ΧΤΙΣΤΟΥΝ ΝΕΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ V, ΑΜΥΝΤΑΙΟ III, ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ VI, ΜΕΛΙΤΗ II, που θα διασφαλίζουν την αξιοποίηση των λιγνιτών και των ανοιγμένων ορυχείων.
Καμία εμπιστοσύνη στις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες
ΠΑΣΚΕ-ΣΑΔ, ΔΑΚΕ, ΝΞ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΟΧΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ-ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: