DEH

DEH

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΔΕΗ: Καλύπτει... ελλείμματα για να έχει λιγνίτη

Σοβαρές ενστάσεις αλλά και σαφείς αιχμές εξέφρασε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ και εκπρόσωπος των εργαζομένων Ε. Μπουζούλας για την απόφαση που ο ίδιος καταψήφισε σε σχέση με τα ορυχεία Αχλάδας στη Φλώρινα.
Τα ορυχεία έχουν οδηγηθεί σε κατάσταση αδυναμίας λόγω ταμειακού ελλείμματος με αποτέλεσμα να έχουν σταματήσει οι παραδόσεις λιγνίτη και να έχει σταματήσει συνακόλουθα και η λειτουργία της μονάδας της Μελίτης στη Φλώρινα. Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. ετέθη ως θέμα στην ημερήσια

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

“Αγανακτισμένοι στην πλατεία Συντάγματος” – Συλλαλητήριο ΓΕΝΟΠ / ΔΕΗ (25–05–2011)


Το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Ελλησπόντου Κοζάνης μαζί με το σωματείο "Σπάρτακος" στο συλλαλητήριο της ΓΕΝΟΠ / ΔΕΗ στην Αθήνα.

Οι "Αγανακτισμένοι της πλατείας Συντάγματος" μαζί με φορείς, σωματεία, συλλόγους και πολίτες ξεπέρασαν τους 50000 !

Παρόμοιες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και αγανάκτησης πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα με

Ελκυστικότερη στους επίδοξους μνηστήρες με περίπου 3000% αυξήσεις η ΔΕΗ.

Στο ασύλληπτο ποσοστό του (τρεις χιλιάδες) 3000 % περίπου ανήλθαν οι τελευταίες αυξήσεις της ΔΕΗ, την ώρα που η Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, ορκίζεται πως δεν θα βάλει αλλο χέρι στις τσέπες του Έλληνα φορολογούμενου – καταναλωτή.
Η επιχείρηση πλέον γίνετε ελκυστικότερη για τους διεκδικητές της και βέβαια λιγότερο ανταγωνιστικότερη από τις άλλες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας.
Αυτός ίσως να είναι και ο λογος που θέλει «μόνο το καλώδιο » ο κ. Σαμαράς και όχι ορυχεία και σταθμούς.
Ιδού ένα παράδειγμα, για να μη μας πούνε πως παραπληροφορούμε ή λαϊκίζουμε με τις αυξήσεις.


Τα στοιχεία είναι από τον 892fm

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ «ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»

Συγχαρητήρια στη συναδέλφισσα Παρθένα Τσοκτουρίδου για τη βράβευσή της σε διεθνή λογοτεχνικό διαγωνισμό


Τα μέλη και το Δ.Σ του ΣΕΕΝ «Εργατική Αλληλεγγύη» συγχαίρουμε τη συναδέλφισσα και εκλεκτό μέλος του συνδικάτου μας Παρθένα Τσοκτουρίδου για τη σημαντική διεθνή διάκριση που πέτυχε αποσπώντας το Β΄ Παγκόσμιο βραβείο από την Εταιρία Τεχνών, Ε-πιστήμης, Κερατσινίου στον 11ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό 2010-11

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Αθανασιάδης: Λάθος η πώληση του 17% της ΔΕΗ

Δεν θα ψηφίσω την πώληση του 17% της ΔΕΗ καθώς θεωρώ ότι είναι λάθος, ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ Αλέκος Αθανασιάδης.


Θα περιμένω, τόνισε, να δω την τελική μορφή του νομοσχεδίου και τι ακριβώς θα προβλέπει για την ΔΕΗ, καθώς είναι άλλο να πουλήσεις μετοχές και άλλο υδροηλεκτρικά εργοστάσια και ανανεώσιμες πηγές.

Αναφερόμενος στον στρατηγικό επενδυτή, είπε, πως θα πρέπει να ξέρουμε την συμφωνία και το τι θα

Αποκρατικοποίηση ΔΕΗ: Οι μονάδες ανήκουν στην επιχείρηση και όχι στο δημόσιο

Με όποιον άνθρωπο της ΔΕΗ συζητήσει δημοσιογράφος τις τελευταίες ημέρες θα λάβει την ίδια απάντηση, σε σχέση με την κυοφορούμενη περαιτέρω αποκρατικοποίηση της επιχείρησης όπως αυτή έχει περιγραφεί στο πρόγραμμα της κυβέρνησης. Εκείνο που επισημαίνεται με προσεκτική διατύπωση από την πλευρά της ΔΕΗ είναι ότι υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά μεταξύ των δύο στόχων της κυβέρνησης, δηλαδή της πώληση μετοχών ή/και μονάδων. Η διαφορά αυτή είναι ότι οι μετοχές είναι περιουσία του δημοσίου και φυσικά μπορεί να τις διαθέσει όπως αποφασίσει, ενώ οι μονάδες είναι περιουσία της ΔΕΗ και πιθανή πώλησή τους, θα πρέπει να αποφασιστεί από το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη διαδικασία.

Δηλαδή, θα πρέπει να προηγηθεί η εύλογη αποτίμηση, πιθανότατα να υπάρξει απόφαση έκτακτης γενικής συνέλευσης και στη συνέχεια να προχωρήσει η διαδικασία, που όπως επισημαίνεται

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Επίσκεψη στην περιοχή του κ. Μπαράτση

 Επίσκεψη του λεκανοπεδίου πραγματοποίησε το σαββατοκύριακο ο Αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κύριος Μπαράτσης. Πραγματοποίησε συναντήσεις με τον δήμαρχο της Φλώρινας, του εργατικού κέντρου Φλώρινας και φορείς της περιοχής Αχλάδας και Μελίτης. Όπως μάθαμε η επίσκεψη έχει να κάνει με τα ορυχεία της περιοχής Φλώρινας. Περισσότερα του λόγου της επίσκεψης, των συναντήσεων και τα παραλειπόμενα θα έχουμε τις επόμενες μέρες.

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΕ-ΔΕΗ

Περαστικά μας !!

Λόγο έκτακτης αναγκαστικής επέμβασης, δυστυχώς δεν μπορέσαμε να μεταβούμε στο συλλαλητήριο ούτε μπορέσαμε να το καλύψουμε μάσα από το BLOGS μας. 
Αυτό που μάθαμε και διαπιστώσαμε από όσα είδαμε στα ΜΜΕ, η συγκέντρωση ήταν μεγαλειώδης.
Επίσης σημαντικότατη ήταν και η κατάληψη του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών ασφαλίσεων.

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

ΔΕΚΟ: Τα συνδικάτα "θυμούνται" τη Θάτσερ

Αντιδρούν τα συνδικάτα στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για ιδιωτικοποιήσεις στις ΔΕΚΟ.

Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ καλεί για την Τετάρτη πανελλαδικό συλλαλητήριο το απόγευμα στις 6μμ στη Χαλκοκονδύλη, τα κεντρικά της ΔΕΗ
Ταυτόχρονα υπόσχεται ότι θα προχωρήσει σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες μόλις η κυβέρνηση ανακοινώσει τις αποφάσεις της.
Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ υπόσχεται συνεχώς 48ωρες, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει βάλει πρόγραμμα υλοποίησης. Ωστόσο, βρίσκεται με το δάκτυλο στη σκανδάλη.

Η ΟΜΕ-ΟΤΕ αποφάσισε, την κήρυξη 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης, τη διοργάνωση Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου των εργαζόμενων του Ομίλου ΟΤΕ, σειρά συνδικαλιστικών ενεργειών και απεργιακών μέτρων σε Υπουργεία και Φορείς, συνέντευξη Τύπου με θέμα την αποχώρηση του Δημοσίου από τον ΟΤΕ.

Οι ιδιωτικοποιήσεις δεν σταματάνε στη ΔΕΗ και τον ΟΤΕ, απλώνονται στα ΕΛΤΑ, την ΕΥΔΑΠ, ΟΛΠ, ΟΛΘ και διάφορες άλλες ΔΕΚΟ.

Δεν έχουν εξαγγείλει όλες οι ομοσπονδίες κάποια προειδοποίηση κινητοποίησης. Κάποιες όμως το κάνουν. Και μπορεί να διαδραματίσουν ρόλο πυροδότη.

Την αντίθεση τους με την ιδιωτικοποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΤΤ) εκφράζουν οι εργαζόμενοι του ΤΤ και ξεκινούν κινητοποιήσεις.

«Οι μάσκες έπεσαν. Σήμερα η κυβέρνηση αποκάλυψε το προσωπείο της. Πουλάει τα ασημικά του Δημοσίου. Η Τρόικα διατάζει. Η κυβέρνηση εκτελεί την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας του Ελληνικού Λαού», αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του συλλόγου των εργαζομένων του ΤΤ.

«Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η ασπίδα του μικροαποταμιευτή, παραδίνεται στους ιδιώτες ντόπιους και ξένους τραπεζίτες. Ο φτωχός Έλληνας αποταμιευτής παραδίδεται στο αχόρταγο και αδηφάγο τραπεζικό κατεστημένο», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η σχετική ανακοίνωση και καταλήγει:

"Κανένα Ταμιευτήριο του κόσμου δεν έχει ιδιωτικοποιηθεί. Οι εργαζόμενοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου από σήμερα βρίσκονται σε κινητοποιήσεις με κατάληψη των γραφείων της διοίκησης. Με κάθε τρόπο και μέσο θα αποδώσουν τις πολιτικές και ποινικές ευθύνες αυτού του σκανδάλου».

Προετοιμασία
Η ομοσπονδία των εργαζομένων (ΠΟΣΤ) στα ΕΛΤΑ οργανώνει πρόγραμμα περιφερειακών συσκέψεων σε όλη την Ελλάδα για να προετοιμάσει τη μάχη που έρχεται, πιθανόν με εξαγγελίες απεργιακών κινητοποιήσεων.
Το πρόγραμμα των συσκέψεων είναι: 25 Μάη στην Ηγουμενίτσα για όλη την Ήπειρο, 10 Ιούνη Θεσσαλονίκη για Βόρεια Ελλάδα, 16 Ιούνη Πάτρα, 21 Ιούνη Χανιά (για Κρήτη) και την ίδια μέρα στην Αθήνα.
Η μάχη στις ΔΕΚΟ είναι κρίσιμη όχι μόνο για την τύχη των περιοριστικών μέτρων, αλλά και για την τύχη της ίδιας της κυβέρνησης.

Οι μάχες είναι κρίσιμες και το μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων δεν είναι καθόλου αυτονόητο ότι βρίσκεται κάτω από τον έλεγχο της κυβέρνησης με τα συνδικάτα να βγαίνουν (έστω καθυστερημένα) στα κάγκελα.

* Όπως σχολιάζουν συνδικαλιστικά στελέχη δεν είναι τυχαίο ότι ο νόμος που πέρασε η Ν.Δ. για τις ΔΕΚΟ ποτέ δεν εφαρμόστηκε, εξαιτίας των μεγάλων αντιδράσεων.

* Επίσης προσθέτουν ότι δεν είναι τυχαίο ότι όταν ο Αρσένης το 1983 επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ θέλησε να περιορίσει το δικαίωμα της απεργίας στις ΔΕΚΟ, μετά από δυο χρόνια έπαψε να είναι ο τσάρος της οικονομίας.

* Αρκετοί βέβαια θυμούνται τη Μάργκαρετ Θάτσερ στη Βρετανία τη δεκαετία του '80, όταν επέβαλε οδοστρωτήρα ιδιωτικοποιήσεων, διαλύοντας το «μαχητικό συνδικαλισμό τύπου Σκάργκιλ» όπως λεγόταν, όταν τσάκισε την πολυήμερη απεργία και μαζί το συνδικάτο των ανθρακωρύχων που είχε επικεφαλής τον Σκάργκιλ.

Θα επαναληφθεί η ιστορία; Θα έχει ομοιοκαταληξίες; Θα αποδειχθεί φάρσα ή τραγωδία;

Εκτός του 17% της ΔΕΗ, ο στρατηγικός επενδυτής αγοράζει και μονάδες της !

Σε στρατηγικό επενδυτή μέσω του χρηματιστηρίου προτίθεται η κυβέρνηση να δώσει το 17% των μετοχών της ΔΕΗ, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να του πουλήσει και μονάδες της επιχείρησης ("περιουσιακά στοιχεία", όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται), το αργότερο μέχρι το τέλος του 2012.


Αντίθετα το μάνατζμεντ θα παραμείνει στο Δημόσιο, ενώ όσοι ενεργειακοί όμιλοι θέλουν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στη σχετική διαδικασία ως τις 30 Μάιου.

Τα παραπάνω, προκύπτουν από τις προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος που δημοσίευσε το υπ. Οικονομικών στην ιστοσελίδα του (www.minfin.gr, http://bit.ly/lhlEkl) για την επιλογή χρηματοοικονομικών συμβούλων που θα αναλάβουν την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, του ΤΤ, της ΕΥΔΑΠ, της ΕΥΔΑΘ, του ΟΛΠ και του ΟΛΘ.

Τέλος του 2012

Στη περίπτωση της ΔΕΗ, η αποκρατικοποίηση τοποθετείται για το δ’ τρίμηνο του 2012 και προβλέπεται η διάθεση μέσω χρηματιστηρίου ως 17 % των μετοχών από το 51% που έχει το Δημόσιο στην κατοχή του, το οποίο και θα διατηρήσει το μάνατζμεντ. Εξετάζεται, όπως αναφέρεται με σαφήνεια, και η διάθεση στο στρατηγικό επενδυτή συγκεκριμένων μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της επιχείρησης, προοπτική που αναμένεται να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από τη ΓΕΝΟΠ (ούτως ή άλλως προετοιμάζεται για απεργίες), πόσο μάλλον όταν κάτι τέτοιο, λίγα 24ωρα τουλάχιστον πριν την έναρξη του υπουργικού, δεν ήταν προς συζήτηση.

«Αντίο» στη διαδικασία των swaps...

Από την πρόσκληση ενδιαφέροντος γίνεται επίσης σαφές ότι εγκαταλείπεται η διαδικασία παραχώρησης του 40% της λιγνιτικής παραγωγής της ΔΕΗ με το μοντέλο των swaps, έργο με το οποίο ασχολήθηκε επί μήνες η ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, και της ΔΕΗ, αλλά και η Κομισιόν.

Σε κάθε πάντως περίπτωση η αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ δεν θα είναι καθόλου εύκολη υπόθεση, αφού τα «αγκάθια» είναι πολλά (ενσωματωμένα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στην περιουσία της, ανενεργές επενδύσεις, κ.ά.).

Το έργο του συμβούλου

Τις δυσκολίες αυτές καλείται να αποσαφηνίσει ο σύμβουλος που θα επιλεγεί, καθώς όπως φαίνεται από το κείμενο της πρόσκλησης, το έργο που καλείται να υλοποιήσει περιλαμβάνει :

1.Επισκόπηση του υφιστάμενου status quo της επιχείρησης από οικονομική και λειτουργική άποψη λαμβάνοντας υπόψη όλα τα ανοιχτά θέματα.

2.Ανασκόπηση του ρυθμιστικού πλαισίου σε σχέση με την εταιρεία αλλά και σε σχέση με τις απαιτήσεις τις Ε.Ε., καθώς και προσδιορισμός όλων των θεμάτων που απαιτούν πιθανές νομικές ή ρυθμιστικές αλλαγές ή προσαρμογές σε σχέση με τη δομή της συναλλαγής.

3.Την παρουσίαση πρότασης σε σχέση με τη δομή της συναλλαγής.

4.Οικονομικές συμβουλευτικές υπηρεσίες για την εφαρμογή της προτεινόμενης διαδικασίας ιδιωτικοποίησης.

5.Εφόσον η διαδικασία περιλάβει την πώληση μετοχών μέσω Χ.Α. τη μορφή της δημόσιας προσφοράς ή της ιδιωτικής τοποθέτησης, ο σύμβουλος της αποκρατικοποίησης θα λειτουργήσει και ως σύμβουλος για τη συναλλαγή.

6.Τέλος, με βάση την πρόσκληση το Δημόσιο διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει τη διαδικασία οποιαδήποτε στιγμή.

από: REPORTER. GR

Μέτρα 28,4 δισ. ευρώ έως το 2015 και γενικευμένο ξεπούλημα

Στο «σφυρί» βγάζει η κυβέρνηση τις ΔΕΚΟ ξεπουλώντας λιμάνια, ΛΑΡKO, Τ.Τ., ΟΤΕ, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, καζίνο Πάρνηθας και δίνοντας σε ιδιώτες το 32% της ΔΕΠΑ, το 17% της ΔΕΗ, το 40% των ΕΛΤΑ και μία μακρά σειρά "ασημικών", ενώ την ίδια ώρα ετοιμάζεται να επιβάλει μέτρα 6,4 δισ. ευρώ το β' εξάμηνο 2011 (ήδη έχουν οριστικοποιηθεί τα 4,8 δισ.. ευρώ και αναζητούνται τα μέτρα για τα υπόλοιπα 1,6 δισ. ευρώ).


Μεταξύ των μέτρων που οριστικοποιήθηκαν και που ανέρχονται τα 28,4 δισ. ευρώ έως το 2015 περιλαμβάνονται άγρια φοροεπιδρομή, ψαλίδι στις αποδοχές στο Δημόσιο, μειώσεις φοροαπαλλαγών, καταργήσεις και συγχωνεύσεις ΔΕΚΟ.

Στο σκέλος των ιδιωτικοποιήσεων, όπως αποφάσισε χθες το υπουργικό συμβούλιο, συστήνεται ειδικό Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας που θα αναλάβει όλο το «πακέτο» των ιδιωτικοποιήσεων, με σκοπό να μειωθεί το δημόσιο χρέος κατά 20 μονάδες του ΑΕΠ.

Το πρόγραμμα προβλέπει ακόμη πώληση του 17% της ΔΕΗ, ώστε το 2012 το ποσοστό του Δημοσίου να μειωθεί σε 34% από 51%. Προωθείται επίσης η περαιτέρω μείωση της συμμετοχής του Δημοσίου στον ΟΤΕ.

Το Μεσοπρόθεσμο 2012 - 2015 προαναγγέλλει μείωση της συμμετοχής του Δημοσίου και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και πώληση του εμπορικού τμήματος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Από τον Οκτώβριο θα ξεκινήσει η προώθηση στις διεθνείς αγορές του πρώτου χαρτοφυλακίου ακινήτων προς αξιοποίηση.
Ο προγραμματισμός κάνει λόγο για άντληση 2 έως 4 δισ. ευρώ το 2011 από αποκρατικοποιήσεις και εκποίηση της ακίνητης περιουσίας, 5,5-7,5 δισ. ευρώ το 2012 και 4,5 δισ. το 2013.

Στον τομέα της ενέργειας προβλέπεται εντός του 2011 η μείωση της συμμετοχής του Δημοσίου στη ΔΕΠΑ στο 32%, με το 33% να εκχωρείται σε θεσμικούς επενδυτές. Το 2011 θα προχωρήσει και η πλήρης πώληση της συμμετοχής του Δημοσίου στον ΟΛΠ, τον ΟΛΘ και τη ΛΑΡΚΟ.

Στην αγορά τυχερών παιχνιδιών το Δημόσιο θα πωλήσει τη συμμετοχή του στα καζίνο, ενώ το 2012 ξεκινά η πώληση των μετοχών του ΟΠΑΠ που κατέχει το Δημόσιο.

Θ.Π. Εφημερίδα ΑΥΓΗ

Σχετικά με την ανάρτηση

΄΄Ο κ. Θ. Βάρδας, Πρόεδρος της ELPEDISON, Πρόεδρος του ΣΕΛΠΕ, παιδικός φίλος του κ. Σαμαρά που του ζητάει την γνώμη του, συμμετέχει σε κλειστές συσκέψεις για το πρόγραμμα της Ν.Δ και που δεν ήταν ποτέ στην Νέα Δημοκρατία.΄΄

Μετά το σχόλιο το οποίο λάβαμε από φίλο αναγνώστη ότι άλλος ο κ Θ. Βάρδας του ΣΕΛΠΕ και άλλος ο κ. Θεόδωρος -Αχιλλέας Βάρδας της EΛΠΕΝΤΙΣΟΝ, το οποίο έπρεπε να ανατρέξουμε σε στοιχεία της επιχείρησης των ΕΛΠΕ για να το επιβεβαιώσουμε καθώς τα στοιχεία του διαδικτύου δεν το διευκρίνιζαν. Αλλά και το mail το οποίο λάβαμε αυτό μας υποδείκνυε.

Προς αποφυγή κάθε παρεξήγησις.
Είμαστε υποχρεωμένοι να τροποποιήσουμε την Ανάρτηση μας ως προς το σκέλος
της σχέσης, της διαφοράς και της ανομοιότητας των δυο προσώπων.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε. Δ.Ε.Η. Α.Ε.« Η ΕΝΩΣΗ »

ΚΑΛΕΣΜΑ

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε. ΔΕΗ Η “ΕΝΩΣΗ” καλεί όλους τους συναδέλφους να δώσουμε ένα δυναμικό παρόν και να πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στα σχέδια της κυβέρνησης για το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της ΔΕΗ, στο συλλαλητήριο που θα γίνει στην ΑΘΗΝΑ από την ΓΕΝ.Ο.Π ΔΕΗ στις 25 ΜΑΪΟΥ 2011, ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ στις 6 το απόγευμα.

ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ,ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΪΜΟΥΔΕΣ

Ζητώ συγγνώμη από κάθε Αλβανό, τουρίστα ή μη, για την παρομοίωση. Οι Αλβανοί, τουρίστες ή «τουρίστες» είναι πολύ πιο σοβαροί από ορισμένους Πράσινους Επενδυτές.

Η Ελευθεροτυπία έχει ένα άρθρο που κάνει αυτή την παρομοίωση, αναφορικά στην φωτοβολταϊκή «επένδυση» στην Κοζάνη, και αναφέρει γνωστούς και μη εξαιρετέους «επενδυτές» όπως η Siemens, οι Μπόμπολας/Καλιτσάντζης, οι Κοπελούζος/Σαμαράς (όχι ο πολιτικός), ο Μυτιληναίος,, ο Κόκκαλης και άλλοι «επενδυτές», υποψήφιοι για την Κοζάνη.

Ο λόγος που αυτοί οι «επενδυτές» είναι σε εισαγωγικά, είναι επειδή, για χρόνια τώρα, ο κόσμος το' χει βούκινο και εμείς κρυφό καμάρι, επηρεάζουν πολιτικούς, για να βγαίνουν δουλειές..

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Άρχισε η … «διαδοχολογία» και στη ΓΕΝΟΠ: ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ....ΑΝ ΟΧΙ ΥΠΟΠΤΟ

Μαθαίνω ότι στους συνδικαλιστικούς κύκλους της ΔΕΗ, οι μνηστήρες για την καρέκλα του προέδρου της ΓΕΝΟΠ, ήδη έχουν αρχίσει και οργανώνονται. Φυσικά δεν υπάρχουν εκλογές, όμως η … «κόπωση» που ήδη παρατηρείται δημιουργεί συνθήκες για αλλαγές. Τα στρατόπεδα εν πολλοίς έχουν ως εξής: υπάρχουν εκείνοι που καταλογίζουν στο νυν πρόεδρο ότι με τη σκληρή στάση που τήρησε όλα τα προηγούμενα χρόνια, χάθηκαν δεκάδες ευκαιρίες να λυθούν εκκρεμότητες και να μη βρίσκεται σήμερα η επιχείρηση ένα βήμα πριν την πλήρη ιδιωτικοποίηση. Το πρώτο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι προτάσεις Αθανασόπουλου για τη δημιουργία θυγατρικών μεταφοράς και διανομής, με τη ΔΕΗ και όχι την Κομισιόν να μοιράζει την τράπουλα, το 2007 που σκόνταψε στις αντιδράσεις Φωτόπουλου. Το δεύτερο παράδειγμα αφορά στη κατασκευή της μονάδας στη Φλώρινα με τη συμμετοχή ιδιωτών, πρόταση που υποστήριζε η ΔΑΚΕ, δεν προχώρησε όμως με παρέμβαση του συνδικαλιστικού διδύμου Φωτόπουλου – Τσαρούχα (τότε εκπρόσωπος της ΠΑΣΚΕ στο Δ.Σ.).
Στον αντίποδα υπάρχουν οι σκληροπυρηνικοί που συμφωνούν με την αδιάλλακτη και άκαμπτη στάση της τωρινής ηγεσίας στην ατζέντα των θυγατρικών αλλά και των συνεργασιών με ιδιώτες. Αυτή η πλευρά ωστόσο, καταλογίζει στην τωρινή ηγεσία «χαλαρότητα» σε σχέση με θέματα ελέγχου, διαφάνειας και χρηστής διαχείρισης, που δεν επιτρέπουν στο συνδικάτο να συνεχίσει να βρίσκεται στις επάλξεις του αγώνα για διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ. Δηλαδή η μάχη της διαδοχής -όποτε δοθεί το έναυσμα -είτε θα φέρει περισσότερη ευελιξία στο συνδικάτο, είτε θα δημιουργήσει συνθήκες ανένδοτου αγώνα.
από: energypress.gr

Εν. Εργ. ΔΕΗ: Η ΠΑΣΚΕ, ο Πρόεδρος και οι-ο επίδοξος μνηστήρας -διάδοχος που εμφανίζουν τα ΜΜΕ να τον διαδέχεται οφείλουν σήμερα, πριν την έναρξη της μητέρας των μαχών.
Να ξεκαθαρίσουν στους εργαζόμενους και στο συνδικαλιστικό κίνημα. Αν αυτό υφίσταται ή ΟΧΙ ?
Για να ξέρουμε που πάμε και ποιο στόχο έχει ο αγώνας μας!!

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ΣΤΙΣ 25 ΜΑΙΟΥ

Γράφει ο Φώτης Μελέτης
(Αναπλ. Γραμματέας ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ)

Η αφηνιασμένη κυβέρνηση Παπανδρέου εφαρμόζει με τον πιο ανελέητο τρόπο την πολιτική της λιτότητας, της ανεργίας και της φτώχειας.

Το μεγάλο ξεπούλημα στη ΔΕΗ είναι το κυρίαρχο σχέδιο των ναζιστών της εξουσίας. Οι ψευδώνυμοι σοσιαλιστές είναι άκρως επικίνδυνοι αλλά και μία «κυβέρνηση καμικάζι» που θέλει να εκτελέσει όσο μπορεί πιο γρήγορα το "συμβόλαιο θανάτου" εναντίον του ελληνικού λαού ώστε να ικανοποιήσει τις επιθυμίες των Τροικανών και του ΔΝΤ.

Άξιοι συμπαραστάτες τους, τα κόμματα της εξουσίας και του αμοραλισμού όπου απαιτούν ξεπούλημα της Επιχείρησης, απολύσεις χιλιάδων άξιων και έντιμων υπαλλήλων και εξαθλίωση των εργαζομένων

Ο κ. Θ. Βάρδας, Πρόεδρος του ΣΕΛΠΕ, παιδικός φίλος του κ. Σαμαρά που του ζητάει την γνώμη του, συμμετέχει σε κλειστές συσκέψεις για το πρόγραμμα της Ν.Δ και που δεν ήταν ποτέ στην Νέα Δημοκρατία.

Συνήθως λένε πως, πίσω από ένα πολιτικό κρύβονται συμφέροντα, πίσω από ένα ισχυρό πολιτικό βρίσκονται ισχυρά συμφέροντα.
Στην περίπτωση που παρουσιάζουμε παρακάτω δεν υπονοούμε τίποτα και αφήνουμε σε σας να βγάλετε τα συμπεράσματα σας.

Ο Θ. Βάρδας. Παιδικός φίλος του Α. Σαμαρά. Σοβαρός επιχειρηματίας, εντελώς ακατάλληλος για πολιτική. Ευτυχώς για τον Σαμαρά που δεν έχει θεσμικό ρόλο στη Νέα Δημοκρατία. Πιο φιλο-Μνημονιακός και από τον Παπανδρέου! Όποιος δεν τον είδε σήμερα στον... ΣΚΑΪ έχασε. Τέτοια μαθήματα Νεοφιλελεύθερης πολιτικής ούτε ο Σκυλακάκης δεν έχει παραδώσει... http://fimotro.blogspot.com/2011/05/blog-post_2987.html

Λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη στο «Βήμα», ότι ο κ. Βάρδας συμμετείχε σε «κλειστή» σύσκεψη στο πατρικό σπίτι του κ. Σαμαρά στην οδό Μουρούζη, όπου συζητήθηκαν αρκετά σημεία του επικαιροποιημένου προγράμματος της Ν.Δ., ο επιχειρηματίας δεν αρνήθηκε τη φιλική του σχέση του με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Το θέμα αυτό έχει ξεκαθαρίσει από καιρό. Είμαι φίλος του κ. Σαμαρά, όπως έχει πει και εκείνος. Οι φίλοι συζητάνε μεταξύ τους και ενίοτε ζητούν ο ένας τη γνώμη του άλλου», είπε, χωρίς να διαψεύδει τη συμμετοχή του στη συγκεκριμένη σύσκεψη και συνέχισε: «Η επαφή δεν έχει σταματήσει. Είναι φυσικό να συναντιόμαστε».
Βέβαια, επανέλαβε αυτό που έχει πει από το Σεπτέμβριο του 2010 (και στο «Βήμα της Κυριακής» με συνέντευξή του), ότι «στη Ν.Δ. δεν έχω επιστρέψει, διότι δεν υπήρξα ποτέ». Ο κ. Βάρδας, υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε σε κάποια θεσμική θέση ποτέ και κατά συνέπεια, είπε «δεν μπορείς να επιστρέψεις κάπου που δεν ήσουν».
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=393927.

Ο κ. Βάρδας λοιπόν εκτός από παιδικός φίλος του κ. Α. Σαμαρά είναι και Πρόεδρος του ΣΕΛΠΕ

Τι είναι ο ΣΕΛΠΕ;
Ο ΣΕΛΠΕ είναι η συλλογική εκπροσώπηση των μεγαλοκαταστηματαρχών, των μεγαλεμπόρων, των αλυσίδων, των υπεραγορών, των πολυκαταστημάτων, των εμπορικών κέντρων και των ολιγοπωλίων.
Ο ΣΕΛΠΕ είναι ο συλλογικός εκπρόσωπος των αντιπάλων της μικρής οικογενειακής ελληνικής επιχείρησης, του μικρού εμπόρου, των αυτοαπασχολούμενων.
Ο ΣΕΛΠΕ, τα μέλη του, λειτουργούν με αποικιοκρατική νοοτροπία και βοναπαρτική έπαρση στις πόλεις της περιφέρειας, περιφρονούν τις τοπικές επιχειρήσεις, αγνοούν τις αποφάσεις των τοπικών Εμπορικών Συλλόγων και των μικρών και αυτοαπασχολούμενων εμπόρων.
Ο ΣΕΛΠΕ ήταν και είναι για το λιανικό εμπόριο, το μεγάλο ψάρι που επιβιώνει καταβροχθίζοντας τα μικρά.
Ο ΣΕΛΠΕ, τα μέλη του, δεν θέλουν συνύπαρξη στην αγορά με μικρές τοπικές επιχειρήσεις, δεν θέλουν κομμάτι του τζίρου, αλλά όλο το τζίρο.
Ο ΣΕΛΠΕ, τα μέλη του, θέλουν: ελεύθερο απελευθερωμένο ωράριο, ελεύθερες προσφορές, ασυδοσία στις προωθητικές ενέργειες, υπαλλήλους και εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, χωρίς σταθερό ωράριο, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, χωρίς συνδικαλιστική οργάνωση. Αυτά, τους τα πρόσφεραν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις με «φωτογραφικούς» νόμους.
Ο ΣΕΛΠΕ δεν είναι συνδικαλιστική οργάνωση, είναι λόμπι εμποροπλουσίων που σιχαίνονται τον συνδικαλισμό, έχουν άριστες σχέσεις με τους κυβερνητικούς ή εν δυνάμει κυβερνητικούς παράγοντες, με το τραπεζικό κατεστημένο και την εγχώρια και ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική ελίτ.
Ο ΣΕΛΠΕ είχε και έχει σαν σταθερή επιδίωξη την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, επικοινωνιακά δε κινούμενος ποτέ δεν μίλησε για καθολική κατάργηση, αλλά για κάποιες Κυριακές, γιατί ξέρουν καλά ότι η αρχή είναι το παν για το στόχο τους.
Ο ΣΕΛΠΕ το επιχείρησε αρκετές φορές στο παρελθόν, αλλά η αντίδραση των αυτοαπασχολούμενων και των εργαζομένων το απέτρεψαν, παρά τις κάθε φορά κυβερνητικές αβάντες.
Η ύπαρξη, οι δράσεις, οι επιδιώξεις και οι παρεμβάσεις του ΣΕΛΠΕ και των μελών του, συνιστούν από μόνες τους ένα μαύρο μνημόνιο για τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους.
http://prototypia.blogspot.com/2011/01/blog-post_1090.html

Ποιος ο σκοπός του ΣΕΛΠΕ;
Μα να μεγιστοποιήσουν τον ΤΖΙΡΟ τους ( κέρδος).

Τι σιχαίνονται στο ΣΕΛΠΕ ;
Τον ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ (τους ΤΣΙΦΛΙΚΑΔΕΣ που κουνάν το δάχτυλο)

Τι θέλουν στο ΣΕΛΠΕ;
Ελεύθερο απελευθερωμένο ωράριο, υπαλλήλους και εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, χωρίς σταθερό ωράριο, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, χωρίς συνδικαλιστική οργάνωση

Πως λειτουργούν στο ΣΕΛΠΕ;
Με αποικιοκρατική νοοτροπία και βοναπαρτική έπαρση στις πόλεις της περιφέρειας….

Ποιος είναι Πρόεδρος στον ΣΕΛΠΕ;
Ο κ. Θ. Βάρδας φίλος του κ. Σαμαρά
Ποιος συμμετείχε σε μυστική σύσκεψη για τις επικαιροποιημένο πρόγραμμα της Ν.Δ. όπου ανακοινώθηκαν και οι θέσεις της Ν.Δ. για την ΔΕΗ;
Ο κ. Θ. Βάρδας φίλος του κ. Σαμαρά

"Φίλος έδωσε σε φίλο Τριαντάφυλλο με φύλλο" μόνο;
ή "Φίλε φύλαγε το φύλλο, μην το δώσεις σ΄άλλο φίλο";

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Σημαντικότατη διάκριση της Παρθένας Τσοκτουρίδου συναδέλφισας στο ΛΚΔΜ: Βʼ Παγκόσμιο ΒΡΑΒΕΙΟ παίρνει το «ΔΟΚΙΜΙΟ» για τη Νεράιδα της Ποίησης των ορυχείων της ΔΕΗ

Βʼ Παγκόσμιο ΒΡΑΒΕΙΟ παίρνει το «ΔΟΚΙΜΙΟ» της Παρθένας Τσοκτουρίδου από την Εταιρία Τεχνών, Επιστήμης, Κερατσινίου στον 11ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό 2010-11 ποίησης, διηγήματος, θεατρικού, οδοιπορικού, δοκίμιου και παραμυθιού.

Το δοκίμιο αφορά μια καλή Νεράιδα από τις Αμφικτυονίες. Την Νεράιδα της Ποίησης των ορυχείων της ΔΕΗ, που ζούσε κάποτε στο εκεί παλιό Παρθένο Δάσος, στον Ιερό Ναό των θεών και διαμαρτύρεται, διότι οι οικο-ασυνείδητοι άνθρωποι την έχασαν την περιβαλλοντική της ταυτότητα της με τις παρεμβάσεις τους.

Το «ΔΟΚΙΜΙΟ» περιλαμβάνει ποίηση και πεζό λόγο και δύο από τα δέκα ποιήματα του έχουν ξαναβραβευθεί σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η βράβευση της λογοτέχνιδας θα γίνει την Δευτέρα 6/6/2011 στο Πολιτιστικό Κέντρο ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ στο Κερατσίνι στις 7.30ʼ μ.μ. και είναι η ένατη Λογοτεχνική της Διάκριση σε παγκόσμιο επίπεδο.
από: kozan.gr

ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Ν.Δ ΘΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΜΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ;

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Σκάνδαλο η απόφαση του ΔΣ της ΔΕΗ υπέρ του εγολάβου του Ορυχείου Αχλάδας ;

Οσμή σκανδάλου που μάλλον πάει προς έλεγχο από την δικαιοσύνη η απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΗ να αναλάβει την ταμειακή κάλυψη του εργολάβου του Ορυχείου Αχλάδας που τροφοδοτεί με λιγνίτη τον ΑΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ - ΦΛΩΡΙΝΑΣ με 11 εκ. ευρώ.

Για το θέμα υπήρξε στις 5 Μαίου σχετική επιστολή του ενός εκ των δυο εκπροσώπων των εργαζόμενων του ΔΣ της ΔΕΗ, συν. Ευάγγελου Μπουζούλα το οποίο και αναρτήθηκε εδώ  http://energiakoiergazomenoidei.blogspot.com/2011/05/blog-post_06.html

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΡΑΣΥΜΜΑΧΙΕΣ...

Ο ''ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ'' ΣΑΜΑΡΑΣ, ΤΟ ''ΖΑΠΠΕΙΟ'' ΚΑΙ O ΝΤΕ ΛΑ ΡΟΥΑ.....

Μίλησε για την ΔΕΗ ο κ.Σαμαράς κι είπε να πουληθεί ολόκληρη πλην του δικτύο διανομής!
 Μάλιστα μας έκανε και τον σκληρό λέγοντας ότι δεν είναι ιδιοκτησία των συνδικαλιστών!
Το νέο κουτόχορτο!
Μα δεν είναι ιδιοκτησία των συνδικαλιστών κ.Σαμαρά, αλλά του Ελληνικού Λαού!













Το "Ζάππειο" ΙΙ ήταν μια άριστη οικονομοτεχνική ανάλυση και πρόταση ανάπτυξης. Συμφωνούμε όλοι στα μέτρα ανάσας για την οικονομία, Αλλά ...;
Την ώρα που δηλώνει αντίθετος στο μνημόνιο και στην οικονομική πολιτική αυτού υιοθετεί απερίφραστα το κυριότερο σκεπτικό του Μνημονίου! Δηλαδή το ξεπούλημα των περιουσιακών στοιχείων της χώρας!

Οσο κι αν τονίζει ο κ.Σαμαράς ότι το μνημόνιο απέτυχε, η πραγματικότητα μας δείχνει ότι το Μνημόνιο έχει πετύχει όλους τους αντικειμενικούς στόχους του!

1. Στόχος του μνημονίου δεν ήταν ποτέ να σωθεί η χώρα αλλά να προλάβουν να ξεφορτωθούν τα

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Σχετικά με τις ΚΑΡΑΣΥΜΜΑΧΙΕΣ....που δεν αναρτήσαμε και αναδημοσιεύουμε από το ΔΕΗ REPORTER

Στις 11:19 πμ σήμερα λάβαμε από τον αναγνώστη ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΟΡΥΧΟΣ ergazomenos.orixos@gmail.com το παρακάτω κείμενο προς δημοσίευση.
http://deireporter.blogspot.com/2011/05/blog-post_1833.html ΚΑΡΑΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ....

Καθώς αναφερόταν απρόσωπα σε πρόσωπα με σοβαρές αιχμές που στοιχειοθετούν συκοφαντική δυσφήμιση. Γνωρίζοντας την ΄΄αγάπη΄΄ που υπάρχει μεταξύ κάποιων προσώπων στην ΔΑΚΕ της περιοχής του λεκανοπεδίου Κοζάνης – Πτολεμαίδας-Φλώρινας.

Κρίναμε σκόπιμο να ζητήσουμε για καθαρά προσωπική μας χρήση , έναντι τυχών οποιονδήποτε ποινικών ευθυνών μας με την δημοσίευση του κειμένου, το ονοματεπώνυμο του συναδέλφου ή έστω το κινητό τηλέφωνο για να επικοινωνήσουμε μαζί του, ώστε να μας επιβεβαίωση ότι είναι ο αποστολέας του κειμένου. Αυτό θεωρούμε δεοντολογικό, αυτό θεωρούμε και ηθικό. Επειδή λοιπόν δεν ανήκουμε σε καμιά ομάδα, δεν είμαστε ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΕΣ και δεν θα γίνουμε ποτέ εργαλείο «ξακαθάρισης λογαριασμών» ΑΝΩΝΥΜΑ, κρίναμε σκόπιμο να μην το δημοσιεύσουμε.

Όλη η σχετική αλληλογραφία πατήστε στην ΦΩΤΟ.

Δήμος Κερατσινίου κατά ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ

Την αντίθεσή του στην επικείμενη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων της για την αποτροπή της περαιτέρω μετοχοποίησής της, εξέφρασε ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Λ.

Τζανής, σε συνάντηση που είχε με το τοπικό σωματείο των εργαζομένων στο εργοστάσιο του ΑΗΣ Αγίου Γεωργίου.

Σύμφωνα μάλιστα με δηλώσεις του δημάρχου, ο δήμος θα συμμετάσχει με πολυμελή αντιπροσωπεία στο γενικό συλλαλητήριο που θα διοργανώσει η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στις 25 Μαΐου έξω από τα κεντρικά γραφεία της

Πιέσεις για πλήρη αποχώρηση του Δημοσίου από την ΔΕΗ

Στρατηγικό επενδυτή για τη ΔEH μαζί με το πακέτο του 17% των μετοχών ή πώληση του 100% της συμμετοχής του Δημοσίου στην επιχείρηση, είναι τα δύο σενάρια που εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ενόψει της αποκρατικοποίησης της επιχείρησης, αναφέρουν έγκυρες πηγές.

Επιλογές
Tο πρώτο βήμα θα είναι η επιλογή συμβούλων για τη ΔEH, η οποία μπορεί να μην περιλαμβάνεται στην πρώτη λίστα των ιδιωτικοποιήσεων που ανακοινώθηκε χθες, όμως το οικονομικό επιτελείο «πιέζεται» να ξεκινήσει τις διαδικασίες μέσα στο 2011, προκειμένου ο φάκελος ΔEH να προχωρήσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η τρόικα «οδηγεί» προς την κατεύθυνση την πλήρους αποχώρησης του Δημοσίου από τη ΔEH, καθώς είναι η

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ ΕΔΟΠ/ΔΕΗ ΓΙΑ ΕΞΑΓΕΛΙΑ ΣΑΜΑΡΑ

ΔΑΚΕ/ΕΔΟΠ-ΔΕΗ 19/5/2011


Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Έκπληξη και αγανάκτηση προκάλεσαν οι δηλώσεις – θέσεις του προέδρου της Ν.Δ. στο Zάππειο ΙΙ, για την ΔΕΗ.

Θέσεις πρωτόγνωρες για ιδιωτικοποίηση παραγωγής, ορυχείων και εμπορίας, θέσεις που παρεκκλίνουν από τις ιδεολογικές αρχές του κοινωνικού φιλελευθερισμού και δεν συνάδουν με την πατριωτική στάση που έδειξε η προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. στα ενεργειακά ζητήματα της χώρας. Θέσεις που ποτέ δεν συζητήθηκαν τόσο με τα θεσμοθετημένα όργανα όσο και με τους κοινωνικούς φορείς.

Δυστυχώς, τα στελέχη που συμβούλευσαν τον πρόεδρο, είτε έχουν άγνοια των ενεργειακών θεμάτων
Ο κ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΟΡΟΪΔΟ ΤΗ ΔΕΗ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ:
1ο ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΣ ΑΠΟΔΩΣΟΥΝ ΤΟ 1,4 ΔΙΣ. € ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΡΩΣΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΕΝΕΡΓΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ

2ο ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΣΟΥΝ ΤΑ 135 ΕΚ.€ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ.

Προχωρήσαμε σήμερα στη συμβολική κίνηση αποκλεισμού των εισόδων στο Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου με αυτό τον τρόπο να θυμίσουμε στον κ. Παπακωνσταντίνου που πρωτοστατεί στο ξεπούλημα της ΔΕΗ   (χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι η ΔΕΗ δεν είναι «ΞΕΝΙΑ») ότι για να πουλήσει τη ΔΕΗ, την στιγμή μάλιστα που είναι μια εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο και έχει απέναντί της δεκάδες κολοσσούς να ανταγωνιστεί οφείλει πρώτα απ’ όλα να, της αποδώσει το 1,4 δις € που οι αποφάσεις

Κατάληψη στο Υπουργείο Οικονομικών

Σε κατάληψη του Υπουργείου Οικονομικών Προχώρησαν από το Νωρίς το Πρωί εργαζόμενοι της ΔΕΗ.
Αντίσταση στην περαιτέρω μετοχοποίηση της Επιχείρισης και διατήρησης του 51% στο κράτος.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ....!!!

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Τέλος τα φάρμακα επί πιστώσει στους ασφαλισμένους της ΔΕΗ και στα Χανιά

«Η απόφαση αυτή έχει να κάνει αποκλειστικά με την υπερβολική καθυστέρηση εξόφλησης των οφειλών της ΔΕΗ προς τα φαρμακεία των Χανίων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του συλλόγου.
Το συγκεκριμένο ταμείο έχει 12 μήνες να πληρώσει τις οφειλές του, ενώ ο σύλλογος δεν έχει λάβει ακόμη κάποια ενημέρωση για το εάν και πότε θα καταβληθούν στα μέλη του τα οφειλόμενα.

Ενερ. Εργ. ΔΕΗ: Απορούμε γιατί  στα ΧΑΝΙΑ δεν έφθασε η δέσμευση ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ Π. και η γραπτή ενημέρωση απο το ΤΑΥΤΕΚΩ για το πότε θα πληρωθούν οι φαρμακοποιοί, όπως στον νομό Κοζάνης.
Πάντως κανένα πρόβλημα μπορούν να έρθουν στην ΒΕΡΟΙΑ ή στα ΓΡΕΒΕΝΑ,  μέχρι να γίνουν τα Φαρμακεία στην Κοζάνη και στην Πτολεμαίδα.
Πληροφορίες που λάβαμε αναφέρουν ότι θα προχωρήσουμε και σε ιδιόκτητα ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΕΛΕΤΩΝ καθώς και αυτοί χρεώνουν πάρα πολλά και το ταμείο μας θα είχε κέρδος, από μια τέτοια κίνηση.
(οι κάσες από το μαραγκείο του ΛΚΔΜ, τα λουλούδια από τα θερμοκήπια της ΔΕΗ, καφέδες και κόλλυβα στα εστιατόρια των ΑΗΣ, όσο για τον επικήδειο, πλειάδα πολυγραφότατων και λαλίστατων συνδικαλιστών να διαλέξεις..... ΤΣΑΜΠΑ σου λέω)

Οι Λιγνίτες είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση για την διαχειριστούν ιδιώτες.

του Ευάγγελου Καρλόπουλου
Χημικού Μηχανικού

Η προοπτική των αποκρατικοποιήσεων αποτυπώθηκε στο Μνημόνιο, ψηφίστηκε στη Βουλή και αποτέλεσε δεσμευτική προϋπόθεση για να δοθεί το δάνειο των 110 δις. Στο Μνημόνιο, όχι μόνον δεν υπήρξε αναφορά στη ΔΕΗ ως εθνικής σημασίας ΔΕΚΟ προκειμένου να εξαιρεθεί από τις διαδικασίες περαιτέρω ιδιωτικοποίησης, αλλά μάλλον το αντίθετο.
Υπήρχε σαφής σημείωση ότι η είσοδος ιδιωτών στα αποθέματα λιγνίτη θα προσελκύσει επενδύσεις της τάξης των 4,5 δις ευρώ και θα δημιουργήσει 1500 νέες θέσεις εργασίας. Τα είχα επισημάνει εγγράφως στα τοπικά ΜΜΕ, από τον Αύγουστο του 2010. Καθόσον γνωρίζω, δεν υπήρξαν δομημένα αντεπιχειρήματα απέναντι στις συγκεκριμένες θέσεις/προτάσεις του ΔΝΤ, ή έστω, μια υπεύθυνη ενημέρωση της τοπικής

ΔΑΚΕ ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ

Σύσσωμη η ΔΑΚΕ όλων σχεδόν των πρωτοβάθμιων Σωματείων (και της ΓΕΝΟΠ) ξεκαθαρίζει την θέση της για τις δηλώσεις του Προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά.
Η θέση μας διαχρονικά παραμένει η ίδια. ΔΕΗ 51% στο Δημόσιο . Αυτές είναι και οι αποφάσεις μέσα από τα συνέδρια μας. Αυτές τις θέσεις πρόβαλε και ο Πρόεδρος όταν ήρθε στο Λεκανοπέδιο.

Η ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙ τη θέση της από τον Σαμαρά.

Η ΔΕΗ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΕ ΠΟΣΤΟΣΤΟ 51%


Διαχρονική και αδιαπραγμάτευτη η θέση της ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για το μετοχικό καθεστώς της ΔΕΗ που ΚΑΙ πρέπει ΚΑΙ μπορεί να παραμείνει στο Δημόσιο με ποσοστό 51%, υπηρετώντας τον Ελληνικό λαό και όχι τα γνωστά οικονομικά συμφέροντα. Μετά και την παρουσίαση των θέσεων της Ν.Δ από τον Πρόεδρο Α. Σαμαρά στο Ζάππειο 2 (από όπου ελπίζαμε ότι θα ακούγαμε τη διαχρονική θέση του κόμματος για τη ΔΕΗ αλλά μάλλον ο Πρόεδρος κάνοντας «επανεκκίνηση» ξέχασε την θέση του κόμματος) η ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ μετά και το Ζάππειο 2 καλεί σε συστράτευση τους εργαζόμενους, τους φορείς και τις αρχές του τόπου. Όλοι μαζί οφείλουμε να κινητοποιηθούμε πλέον προς περισσότερο αποτελεσματικούς τρόπους διεκδίκησης του

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Διαμάχη στο ΣτΕ με Αφορμή τις Εκτάσεις για το Φωτοβολταϊκό της Κοζάνης

Η τοπική κοινωνία της Κοζάνης διεκδικεί δικαστικά την κυριότητα των 250.000 στρεμμάτων, στα οποία η ΔΕΗ υπολογίζει για να εγκατασταθεί το μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός. Το ζήτημα όμως είναι νομικό, διότι παρατηρούνται ασάφειες όσον αφορά το νόμο του 2001, με τον οποίο παραχωρήθηκε η κυριότητα των εκτάσεων στη ΔΕΗ. Οι κάτοικοι και η Νομαρχία έχουν καταθέσει προσφυγές στο ΣτΕ, οι οποίες αναμένεται να εξεταστούν στα τέλη του φετινού έτους.
Από την πλευρά της, η διοίκηση της ΔΕΗ και ο ίδιος ο Αρθούρος Ζερβός υποστηρίζουν ότι η

Ρούλης Κοκελίδης : Για τη ΔΕΗ ένα μεγάλο ΟΧΙ

Η κυοφορούμενη πολιτική αποκρατικοποίησης έχει βασικό πυλώνα την ενεργειακή υποδομή της χώρας. Η σχεδιαζόμενη πολιτική της πώλησης του 17% των μετοχών της ΔΕΗ και ο περιορισμός του Δημοσίου στο 34% αποτελεί την κορυφή ενός εκρηκτικού πολιτικού προβλήματος.
Ουσιαστικά σβήνει η ΔΕΗ, η οποία ήταν πρωταγωνιστής στην ανάπτυξη της χώρας τα τελευταία 40 χρόνια. Με την παραγωγική της ικανότητα, γιατί αναμφίβολα ήταν και είναι η πλέον παραγωγική επιχείρηση στην Ελλάδα, έγινε η ατμομηχανή της ανάπτυξης.
Η ΔΕΗ στηρίχθηκε και στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στον λιγνίτη για την παραγωγή ηλεκτρικής

Δ.Α.Κ.Ε.- ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ νέο ξεκίνημα

Οι δηλώσεις του Προέδρου της Ν.Δ. στο Ζάππειο, σίγουρα δεν ήταν αυτές που οι εργαζόμενοι στην ΔΕΗ, η κοινωνία της Δυτικής Μακεδονίας και τα στελέχη περιμέναμε.


Η Δ.Α.Κ.Ε. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ - νέο ξεκίνημα ως μια νέα, καθαρή φωνή που μεταφέρει τους προβληματισμούς και τις σκέψεις των εργαζόμενων στο κόμμα και όχι η φωνή του κόμματος στους εργαζόμενους, έχει εκφράσει από καιρό τις θέσεις της για το μέλλον της Επιχείρησης προς κάθε φορέα και καθημερινά τις προβάλει δυναμικά στον δημόσιο διάλογο.

Ο δημόσιος χαρακτήρας της ΔΕΗ, το 51% στο κράτος, η ενσωματωμένη περιουσία του

ΚΑΙ Ο ΛΙΑΝΗΣ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ

Στον κατάλογο των βουλευτών που αντιτίθεντο στην πώληση της ΔΕΗ προστέθηκε με το δικό του ΟΧΙ. 
΄΄ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΟ 17% ΤΗΣ ΔΕΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ 400 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΗΣ
ΜΕΛΙΤΗΣ ΜΕ 700
΄΄



ΟΧΙ : ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ, ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ, ΛΙΑΝΗΣ
ΝΑΙ; ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΒΛΑΤΗΣ, ΧΑΝΤΑΒΑΣ (Γρεβενών Πρ. Δ/της ΔΕΗ), ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ (στις θέσεις της Ν.Δ. για την ΔΕΗ)

Δίνουν "πακέτο" με τη Βεύη την "Μελίτη ΙΙ"

Την επόμενη κίνηση που θα της δώσει τη δυνατότητα να ανακτήσει κατά κάποιο τρόπο την πρωτοβουλία των κινήσεων αναζητά η διοίκηση της ΔΕΗ, εάν βέβαια της επιτρέψει κάτι τέτοιο το «τσουνάμι» των εξελίξεων που επηρεάζουν άμεσα την τύχη της επιχείρησης, όπως το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, η αναδόμηση της αγοράς ηλεκτρισμού και οι αλλαγές που θα επιβληθούν σε σχέση με τη χρήση των εγχώριων λιγνιτικών κοιτασμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Ζερβός θα επιχειρήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, «φυγή προς τα μπρός», με

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΗ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ «ΕΝΩΣΗ»

ΔΕΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΕ ΤΟ 51% ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ

Από τον χώρο όπου πριν 32 χρόνια παρακολουθούσε ως νέος βουλευτής τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, να υπογράφει την « εκκίνηση » της Ευρωπαϊκής Πορείας της Χώρας, από τον ίδιο χώρο επέλεξε, ως Αρχηγός της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, να ανακοινώσει ΟΧΙ την αναπτυξιακή πορεία της ΔΕΗ με Δημόσιο χαρακτήρα, με το 51% στο Κράτος αλλά την μετοχοποίηση – ιδιωτικοποίηση της επιχείρηση με ότι αυτό σημαίνει για

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

«Με πάθος και με λύσσα όπως ο Κυναίγειρος»

Το σύνθημα για να αγωνιστούν όλοι με πάθος και με λύσσα όπως ο Κυναίγειρος ενάντια στην ιδιωτικοποιήση - μετοχοποίηση της ΔΕΗ, έδωσε πριν από λίγη ώρα από την Πτολεμαΐδα ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ κ. Νίκος Φωτόπουλος. Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα από συνδικαλιστές, απλούς εργαζομένους της ΔΕΗ αλλά και θεσμικούς φορείς. ο Κ. Φωτόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση για βάρβαρες και αντεργατικές πολιτικές, ενάντια στις οποίες όλοι έχουν το χρέος να αντισταθούν.
από: kozan.gr

Ένταση και υψηλοί τόνοι με «κοσμητικά επίθετα στην ανοιχτή συγκέντρωση του προεδρείου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα

Τη στιγμή που βρίσκονταν στο βήμα ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ κ. Νίκος Φωτόπουλος και εξηγούσε τη γνωστή πρότασή του για αγορά της ΔΕΗ από τους εργαζομένους, έντονη ήταν η αντίδραση του υπαλλήλου του Ασφαλιστικού της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα κ. Κοσμά Πουλιτίδη, ο οποίος του ζήτησε να παραιτηθεί. Δειτέ τις ακριβώς επακολούθησε αποκλειστικά και μόνο από την κάμερα του kozan.gr στο διάρκειας 4' βίντεο.
από το kozan.gr


ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ κ. ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ.

του Μεν. Αν. Βάννη
Αν/Γραμματέα ΕΝΩΣΗ 

Δυστυχώς για άλλη μια φορά ο κ. Σαμαράς δεν  έπεισε ότι έχει να προτείνει μια γνήσια αλλαγή. Μίλησε στη αρχή για αλλαγή συντάγματος αλλά πέρα από αυτό δεν είπε κουβέντα. Ότι το ψάρι έχει βρωμίσει από το κεφάλι με τα δύο μεγάλα κόμματα κανείς εκτός από τον αντίστοιχο πολιτικό κόσμο δεν το αρνείται. Πρέπει λοιπόν κάποιο πολιτικό κόμμα να κάνει επιτέλους μια αυτοκριτική και να προτείνει ριζικές λύσεις ξεκινώντας από μηδενική βάση. Για το πρώτο που θα πρέπει να μας πείσει είναι γιατί χρειάζονται τριακόσιοι βουλευτές σε μια εποχή που παντού αλλού γίνονται απολύσεις και η

Τράπεζες και ξένα επενδυτικά funds μπαίνουν στα δίκτυα της ΔΕΗ

Το δρόμο για την είσοδο τραπεζών και ξένων επενδυτικών funds στα δίκτυα της ΔΕΗ και του ΔΕΣΦΑ, «ανοίγουν» σύμφωνα με ανθρώπους του ενεργειακού χώρου, οι διατάξεις του νομοσχεδίου Μπιρμπίλη πως «ανεξάρτητα από τη μετοχική τους σύνθεση η ΑΔΜΗΕ και ο ΔΕΣΦΑ θα βρίσκονται πάντοτε υπό τον άμεσο ή έμμεσο έλεγχο του Δημοσίου».
Πρόκειται για διατυπώσεις που δεν υπήρχαν στα αρχικά προσχέδια τα οποία και είχαν σταλεί προς έγκριση στην Κομισιόν, αλλά προστέθηκαν μετά από την απάλειψη της αναφοράς για «τη

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

ΔΕΗ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ BLOGS

ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ ΣΤΗ ΔΑΚΕ.

ΙΣΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ "ΤΣΙΦΛΙΚΑΔΕΣ".
ΝΟΣΤΑΛΓΗΣΑΝ ΤΗ ΠΑΛΑΙΑ ΔΕΗ POWER.

ΞΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΤΗ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΟΛΑ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΤΕ "ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ".

Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟΣ "ΛΙΓΝΙΤΗΣ"ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΣΕ ΞΕΝΑ ΧΕΡΙΑ.

Επικίνδυνη για τη δημοσία υγεία η λειτουργία της ΔΕΗ στα Λινοπεράματα Ηρακλείου

Τη δέσμευση της διοίκησης της ΔΕΗ για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την ακριβή καταγραφή της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης που προκαλείται από τη λειτουργία του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού στα Λινοπεράματα ζητά ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κα. Τ. Μπιρμπίλη, και Εσωτερικών, κ. Γ. Ραγκούση.

Ειδικότερα, στο έγγραφό του, ο Βουλευτής αναφέρει ότι «σύμφωνα με στοιχεία αναλυτικής έρευνας που εκπονήθηκε από το Πανεπιστήμιο Κρήτης για λογαριασμό του πρώην Δήμου Γαζίου το 2004,

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Μετά τα Ελληνικά και τα ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ Μ.Μ.Ε βάλουν κατά της ΓΕΝΟΠ

Για «λεηλατημένο ελληνικό κράτος» κάνει λόγο γερμανικό δημοσίευμα
«Η μάχη της κυβέρνησης με το συνδικάτο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και η «μονομαχία» ανάμεσα στον πρόεδρο του συνδικάτου Ν. Φωτόπουλο με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου θα αποβεί η μεγαλύτερη δοκιμασία στη 18μηνη μέχρι τώρα θητεία του πρωθυπουργού» εκτιμά η εφημερίδα «Frankfurter Rundschau» (Φρανκφούρτερ Ρούντσαου, 10.5.11) σε ανταπόκριση του Γκερτ Χέλερ από την Αθήνα.

Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ απειλούν να κατεβούν σε απεργία διαρκείας με την αναμενόμενη στα τέλη Μαΐου κατάθεση στη βουλή του κυβερνητικού νομοσχεδίου για τις ιδιωτικοποιήσεις. «Οι

ΔΕΗ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ BLOGS

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ILO ΡΩΤΑΩ:


ΓΙΑΤΙ ΣΤΗ ΔΕΗ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ 95/1949;

ΠΡΕΠΕΙ Η ΔΕΗ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΡΑ;

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Σύλλογος Πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε. :Ο μεγάλος αγώνας αρχίζει

Συνάδελφοι - Συναδέλφισσες
Δυστυχώς βλέπουμε ότι η πλειοψηφία του πολιτικού συστήματος προκειμένου να κλείσει τρύπες του δημοσιονομικού ελλείμματος που οι ίδιοι δημιούργησαν, καταφεύγουν στις γνωστές εύκολες λύσεις της λογικής των περικοπών και των ξεπουλημάτων, με τραγικές επιπτώσεις στην κοινωνία και στους εργαζόμενους.

Εδώ και πολύ καιρό μας έχουν βάλει σε μια διαδικασία που έχει να κάνει με τον τρόπο διαμελισμού της Επιχείρησης και υποτίθεται ότι όλα θα λειτουργήσουν υπέρ της διαφάνειας, της

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ «ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΜΑΗ

è    Να αποτρέψουμε τη νέα αφαίμαξη των εισοδημάτων, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας μέσα από νέο μνημόνιο!

è    Να διώξουμε την Τρόικα με τις καταστροφικές της πολιτικές κα όσους την στηρίζουν στο εσωτερικό για να σωθεί ο λαός και η χώρα.

è    Να αποτρέψουμε τη σχεδιαζόμενη διάλυση της Παιδείας και της Υγείας.

è    Να παλέψουμε για πραγματικά δημόσια ΔΕΗ για ρεύμα φθηνό για όλους τους

"ΟΙ ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΑΣΠΑΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΔΑΚΕ-ΔΕΗ"

ΓΡΑΦΕΙ
Ο ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΓΑΛΑΖΙΟΦΡΟΥΡΟΣ


Ενώ ο Φωτόπουλος στέλνει sms, ανεβαίνει σε καμινάδες, απειλεί με απεργίες, βγαίνει μέρα παρά μέρα στα κανάλια, στέλνει επιστολές στον Πρωθυπουργό και έχει συντονίσει τόσο την ΠΑΣΚΕ όσο και την ΓΕΝΟΠ σε ΜΕΓΆΛΗ απεργιακή κινητοποίηση οι δακίτες ασπάλακες κρύβονται, μιζεριάζουν και ασχολούνται με ταξιδάκια. Όχι μόνο έχουν πουλήσει τους εργαζόμενους και τους αγώνες αλλά κρύβονται πίσω από την δυναμική του Φωτόπουλου μπας και σώσουν τα τομάρια τους.
ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ!!!
ΠΑΙΔΙΑ ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΕΤΥΧΕΤΕ ΚΡΑΧΤΕ ΤΟΥΣ!!!
Οι "γαλάζιοι" δελφίνοι αντί να ασχολούνται πως θα οργανώσουν τους συναδέλφους για τις


Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

ΝΕΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ : «Kατά 99% το λιγνιτωρυχείο της Βεύης στην ΤΕΡΝΑ…»

(Αντιγράφουμε από την εφημερίδα Αξία)

Σύμφωνα με τον βουλευτή Φλώρινας της Ν.Δ. Ευστ. Κωνσταντινίδη, «κατά 99% το λιγνιτωρυχείο της Βεύης στην ΤΕΡΝΑ…»

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Ν. Φλώρινας κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Απριλίου 2011 στη Φλώρινα με συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ ύστερα από πρόσκληση του ίδιου του βουλευτή, αποκάλυψε ότι το ΥΠΕΚΑ, κατά 99% θα μισθώσει το λιγνιτωρυχείο Βεύης στην εταιρία ΤΕΡΝΑ.
Η ολοκλήρωση της διαδικασία απευθείας ανάθεσης του λιγνιτωρυχείου Βεύης, σύμφωνα με τον βουλευτή, συνδέεται άμεσα και με την κατασκευή και λειτουργία της δεύτερης μονάδας της Φλώρινας (ΑΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ ΙΙ), στην οποία και θα συμμετέχει, ίσως και πλειοψηφικά, η ΤΕΡΝΑ. Μάλιστα, κατά λεγόμενα του βουλευτή, η απόφαση του ΥΠΕΚΑ σχετικά με την απευθείας ανάθεση του λιγνιτωρυχείου στην ΤΕΡΝΑ αναμένεται να δημοσιοποιηθεί πολύ σύντομα.
Από την άλλη πλευρά σημειώνεται ότι η σχετική διαδικασία του ΥΠΕΚΑ προβλέπει την επιλογή πέντε εταιριών (short list), με τις οποίες ενε συνεχεία θα προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις για την επιλογή του αναδόχου. Το

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ

ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΣ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΞΕΠΟΥΛΩΝΤΑΣ  ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

ΣΥΜΠΟΛΙΤΙΣΣΕΣ –ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ:

Το Σωματείο Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε. ΔΕΗ Η «ΕΝΩΣΗ», εκφράζει την αντίθεσή της στα σχέδια της κυβέρνησης του Μνημονίου  για την  περεταίρω  Μετοχοποίηση – Ιδιωτικοποίηση – Ξεπούλημα  της ΔΕΗ.

Γνωρίζουμε όλοι μας πολύ καλά ότι, το ξεπούλημα της μεγαλύτερης επιχείρησης του Ελληνικού λαού ούτε κέρδη θα αποφέρει στην κυβέρνηση, ούτε θα λύσει το τεράστιο χρέος του κράτους.

Το μόνο που θα κάνει είναι, να περάσει αυτή η επιχείρηση στα χέρια των ιδιωτών και των

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε. Δ.Ε.Η. Α.Ε. « Η ΕΝΩΣΗ »

ΠΡΟΣ: Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Κ. Πλακεντά Παναγιώτη:

Κύριε πρόεδρε:

Εν όψη της περαιτέρω ΜΕΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗΣ – ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ  17%  της μεγαλύτερης επιχείρησης του Ελληνικού λαού τη ΔΕΗ, το Σωματείο Εργαζομένων Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε. ΔΕΗ Η  « ΕΝΩΣΗ », ζητά από εσάς να συγκαλέσετε ΕΚΤΑΚΤΟ Περιφερειακό Συμβούλιο πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου  καλώντας όλους τους φορείς της Δ. Μακεδονίας να επαναβεβαιώσετε με κοινή  συνέντευξη τύπου που θα δοθεί σε όλα τα ΜΜΕ  ( έντυπα και ηλεκτρονικά ) της χώρας, (μία στην έδρα της περιφέρειας και μία στην Αθήνα)  για την πλήρη στήριξη σας για:

ΔΕΗ ΔΗΜΟΣΙΑ  με το  51% στο κράτος για τους λόγους που όλοι γνωρίζουμε.    

                   ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                        
      ΘΕΟΧΑΡΗΣ Κ.         ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ Ι