DEH

DEH

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΗ: 1η Μάη! Ημέρα αγώνων και μνήμης...

Πολλοί νεοέλληνες στεναχωρήθηκαν φέτος που η Πρωτομαγιά δεν έπεσε εργάσιμη μέρα ώστε να απολαύσουν ακόμα ένα τριήμερο αργίας και σχόλης. Να ξαμολυθούν στην ύπαιθρο και να χορτάσουν ήλιο,αέρα και κοψίδια!Να μπουν έτσι και στο μάτι των εκπροσώπων του ΔΝΤ και των εγχώριων φίλων τους!


Πόσοι αλήθεια θυμούνται ότι η Πρωτομαγιά πάνω από όλα είναι γιορτή της Εργατικής τάξης. Είναι ημέρα μνήμης για τους χιλιάδες νεκρούς των εργατικών αγώνων και διεκδικήσεων του οκταώρου και καλύτερων συνθηκών εργασίας παγκοσμίως.
Οσο κι αν ακούγεται περίεργο η παγκόσμια ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς καθιερώθηκε σε ανάμνηση της εξέγερσης των εργατών στο Σικάγο της Αμερικής την

ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Ο ''ΠΡΑΣΙΝΟΣ'' ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΣΕ ΡΟΛΟ «ΔΟΥΡΕΙΟΥ ΙΠΠΟΥ»!

ΑΣΦΑΙΡΑ ΠΥΡΑ ΚΑΙ ΛΕΟΝΤΑΡΙΣΜΟΙ
ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ;
ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ
ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ!

Μέχρι τώρα, όλες, σχεδόν, οι εγκληματικές ιδιωτικοποιήσεις των δημοσίων επιχειρήσεων είχαν ένα ανέλπιστο σύμμαχο: ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ, που συνήθως έλεγχε τα Συνδικάτα των υπό ιδιωτικοποίηση δημοσίων εταιρειών.

Μάλιστα, αν κατά σύμπτωση την ιδιωτικοποίηση προωθούσε η «σοσιαλιστική» κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τότε ο ρόλος της ηγεσίας της ΠΑΣΚΕ έφτανε μέχρι εκείνον της ανοικτής συμπαιγνίας και του «ατζέντη» της εκποίησης!

Οι ηγεσίες, βεβαίως, του «πράσινου» συνδικαλισμού στα λόγια τάσσοντο κατά των ιδιωτικοποιήσεων, στην πράξη, όμως, δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να τις εμποδίσουν αποτελεσματικά και αρκούντο σε κινητοποιήσεις για τα «μάτια του κόσμου».

Δυστυχώς, φαίνεται ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται για άλλη μια φορά ως... φάρσα!

Η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει ένα κύμα απαράδεκτων ιδιωτικοποιήσεων στο δημόσιο τομέα, στο

«Ναι επί της αρχής» λέει στις αποκρατικοποιήσεις η Νέα Δημοκρατία

Την θέση της Νέας Δημοκρατίας υπέρ των αποκρατικοποιήσεων επί της αρχής επανέλαβε ο αναπληρωτής τομεάρχης του κόμματος Χρ.Σταϊκούρας, σημειώνοντας όμως πως «δεν πρέπει να γίνονται με τη λογική του ξεπουλήματος».

«Η αποκρατικοποίηση είναι ένα στοιχείο για το οποίο εμείς είμαστε θετικοί. Και μάλιστα έχουμε ελέγξει την κυβέρνηση επανειλημμένως για ατολμία, παλινωδίες και έλλειψη βούλησης και σχεδίου. Αυτή η κυβέρνηση, στις αρχές του 2010, έλεγε ότι θα εισπράξει 2 δισ. από αποκρατικοποιήσεις το 2010 και δεν έγινε ούτε μια μέχρι σήμερα» ανέφερε την Παρασκευή μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

Για τη ΔΕΗ ειδικότερα υπογράμμισε πρέπει να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον: «Εκτός των άλλων πρέπει να συνεκτιμηθεί και το ενεργειακό μείγμα της χώρας» υποστήριξε ο Χρ.Σταϊκούρας

newsroom ΔΟΛ

Επιστολή Παπακωνσταντίνου προς Αλμούνια για να μην δοθεί το 40% των λιγνιτών σε ιδιώτες

Σήμερα, κατά πάσα βεβαιότητα, «φεύγει» επιστολή της ελληνικής κυβέρνησης προς τον κοινοτικό επίτροπο για θέματα ανταγωνισμού κ. Χοακίν Αλμούνια, με την οποία διατυπώνεται και επίσημα το αίτημα για αναβολή εφαρμογής της απόφασης της Ε.Ε. για παραχώρηση του 40% των λιγνιτών της χώρας μας σε ιδιώτες, ενόψει της σχεδιαζόμενης αποκρατικοποίησης του 17% της ΔΕΗ. Η επιστολή υπογράφεται από τον κ. Παπακωνσταντίνου και την κ. Μπιρμπίλη και παρουσιάζει, πάνω κάτω, την επιχειρηματολογία που έχει αναπτύξει στο υπουργικό συμβούλιο αλλά και δημόσια η υπουργός Περιβάλλοντος.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, υπήρξε χθες τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Παπακωνσταντίνου με τον κ. Αλμούνια κατά την οποία ενημερώθηκε ο επίτροπος

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Βολές Π. Κουκουλόπουλο κατά Μπιρμπίλη



Στο στόχαστρο του συναδέλφου Πάρη  μπαίνει η υπουργός ΠΕΚΑ, Τίνα Μπιρμπίλη, την οποία θεωρεί υπεύθυνη για πρωτοβουλίες που θα έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομία και την κοινωνική συνοχή της περιοχής, αλλά και στο μέλλον της ΔΕΗ.

Μιλώντας στα κρατικά ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης και της Κοζάνης, ο κ. Κουκουλόπουλος εγκαλεί την υπουργό ΠΕΚΑ επειδή με επιστολή της προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τον Οκτώβριο του 2010, έκανε γνωστό ότι η χώρα μας δεν ενδιαφέρεται για περαιτέρω αξιοποίηση των λιγνιτών.

Είχε προηγηθεί από την πλευρά της Ε.Ε., τον Αύγουστο του 2010, η ενημέρωση προς τη χώρα μας ότι οι υπάρχουσες μονάδες του ΑΗΣ Καρδιάς θα μπορούν να λειτουργήσουν για 16.000 ώρες ακόμα (δηλαδή, δύο χρόνια περίπου) και του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου για 32.000 ώρες (δηλαδή, για 4 χρόνια περίπου), εξέλιξη απόλυτα λογική από τη στιγμή που η χώρα μας, εδώ και μια δεκαετία περίπου, δεν είχε ασκήσει το δικαίωμα που της δόθηκε

Σπάρτακος: Χορήγηση φαρμάκων προς τους ασφαλισμένους της ΔΕΗ - Επιστολή σε Φαρμακευτικό Σύλλογο Κοζάνης

 

κ. Προεδρε
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θεωρεί απαράδεκτο το γεγονός να χρειάζεται κάθε φορά για τα αυτονόητα να εγκαλούμε τους υπευθύνους να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ειδικά για θέματα όπως αυτό των ιατροφαρμακευτικών παροχών. Εξ΄αρχής δηλώνουμε πως θα είμαστε ανένδοτοι στην εφαρμογή αποφάσεων που θα θίγουν τους ασφαλισμένους.

Γνωρίζετε βέβαια πολύ καλά ότι ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στάθηκε αρωγός όταν ο Φαρμακευτικός Σύλλογος της Κοζάνης προέβαινε σε οχλήσεις προς το ΤΑΥΤΕΚΩ και ζητούσε τη συμπαράστασή μας στο αίτημά τους να πληρωθούν τα χρήματά από τη χορήγηση των φαρμάκων. Είμαστε ακόμα απολύτως σίγουροι, ότι ο σύλλογός σας κατανοεί την ανάγκη των ασφαλισμένων, αφού και οι ίδιοι αντιμετωπίζετε ανάλογα θέματα και γνωρίζετε πόσο σημαντικά είναι τα προβλήματα που μπορούν περαιτέρω να δημιουργηθούν.

Δυστυχώς για μία ακόμα φορά οι ιατροφαρμακευτικές παροχές προς τους ασφαλισμένους στη ΔΕΗ μπαίνουν στο στόχαστρο

Λυγκηστίς: «Απεργία για ανατροπή της ξενόφερτης πολιτικής»

Συνάδελφοι- Συναδέλφισσες


Η 1η Μάη είναι μέρα μνήμης και περισυλλογής για τους εργάτες που με τους αγώνες τους δώσανε το αίμα τους υπερασπίζοντας τα δικαιώματα τους για 8 ώρες εργασία 8 ώρες ανάπαυση και 8 ώρες ύπνο.

Σήμερα τα αιτήματα αυτά παραμένουνε επίκαιρα όσο ποτέ άλλοτε, αμφισβητούνται και καταπατούνται εργασιακά δικαιώματα, καταργούνται οχτάωρα, μειώνονται μισθοί και συντάξεις.

Η πολιτική της κυβέρνησης με την συγκατάθεση της Τρόικας δεν έχουνε προοπτική και όραμα. Η λίγη αχτίδα φωτός που επικαλούνται είναι πολύ μακρινή. Η θλίψη και η απόγνωση είναι ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των εργαζομένων και των ανέργων. Καλούμε την κυβέρνηση να αναθεωρήσει την πολιτική αυτή του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, προσφέροντας την στους ιδιώτες, μια περιουσία που χτίστηκε με ιδρώτα και αίμα από τον Ελληνικό λαό.

Καλούμε τους εργαζόμενους για μια ακόμα φορά στο ιερό καθήκον της ΑΠΕΡΓΙΑΣ για ανατροπή της ξενόφερτης πολιτικής

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε. Δ.Ε.Η. Α.Ε. « Η ΕΝΩΣΗ »

ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ



Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι μια μέρα που κατακτήθηκε με αγώνες, που πολλές φορές βάφτηκαν στο αίμα. Αγώνες που ξεκίνησαν από το Σικάγο το 1886 για τη διεκδίκηση του 8ωρου, αλλά συνεχίζονται μέχρι σήμερα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης ενάντια στην εκμετάλλευση, στις διακρίσεις και την κάθε είδους καταπίεση, ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό.

Η φετινή Πρωτομαγιά αποκτά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά εν όψει της επίσημης ανακοίνωσης των νέων κυβερνητικών μέτρων που αφορούν την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Η κυβέρνηση, πλήρως ευθυγραμμισμένη με το ΔΝΤ, την ΕΕ και με το ντόπιο κεφάλαιο, εν ονόματι της κρίσης προσπαθεί να ξεπουλήσει το φιλέτο της ενέργειας σε νταβατζήδες -τοκογλύφους. Δεν είχε καμία δημοκρατική νομιμοποίηση να σύρει τη χώρα στο ΔΝΤ. Δεν εκλέχτηκε με βάση τέτοια προγραμματική δέσμευση και δεν της έδωσε τέτοια εξουσιοδότηση ο Ελληνικός Λαός.

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες απολύσεων σε όλο το φάσμα του ευρύτερου Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις. Επιχειρούν ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, συρρίκνωση και εν συνεχεία ακόμα μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας και παιδείας. Κατεδαφίζουν το υπάρχον ασφαλιστικό σύστημα με τη μείωση των συντάξεων σε δραματικά ποσοστά και την αύξηση των ορίων ηλικίας. Προχωρούν σε μείωση των μισθών και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα εφαρμόζοντας το ενιαίο μισθολόγιο.

Το μήνυμα της φετινής Πρωτομαγιάς θα είναι ένα μήνυμα αντίδρασης και αντίστασης στα αντεργατικά μέτρα για να δείξουμε στην κυβέρνηση ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να τους χαρίσουμε τα κατακτημένα με αίμα και θυσίες δικαιώματά μας και τις ζωές μας, για να μας γυρίσουν σ’ ένα καθεστώς δουλείας και ανασφάλειας.

Μια μαζική και μαχητική Πρωτομαγιά μπορεί να σηματοδοτήσει μια πιο οργανωμένη –και άρα αποτελεσματική– αντίσταση στις επιθέσεις που δεχόμαστε και αυτές που σχεδιάζουν εναντίον μας στο άμεσο μέλλον.

Οι εργαζόμενοι δεν είναι υπεύθυνοι για το δημόσιο χρέος και δεν χρωστούν τίποτε απολύτως σε όλους αυτούς που λήστεψαν και λεηλάτησαν τη χώρα μας.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ :

• Να παραμείνει η ΔΕΗ ενιαία Δημόσια και καθετοποιημένη.

• Να φορολογηθούν οι έχοντες και κατέχοντες.

• Να μειωθούν οι δαπάνες των εξοπλισμών .

• Να απαγορευτούν οι απολύσεις.

• Να καταργηθεί η ελαστική και ανασφάλιστη εργασία.

• Να γίνουν μαζικές προσλήψεις σε υγεία, παιδεία, σε όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες

• Να μην υπάρξει καμιά περικοπή σε μισθούς και συντάξεις

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους , τους συνταξιούχους να συμμετέχουν στις ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ συγκεντρώσεις των ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ – ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΟΣ που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 1 ΜΑΙΟΥ και ώρα 10:00 στην Πτολ/δα και 10:30 στην Κοζάνη στις Κεντρικές Πλατείες.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ

Σταματούν την εκτέλεση συνταγών εργαζομένων της ΔΕΗ από την Δευτέρα οι φαρμακοποιοί

Λίγες ώρες μόνο μετά την ανακοίνωση του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ του μεγαλύτερου σωματείου της περιοχής στην ΔΕΗ, για επιτυχή λύση στο πρόβλημα των Ιατρικών δαπανών και της ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων, με την υιοθέτηση του τρόπου καταβολής του ΙΚΑ μέσω τραπεζικού λογαριασμού και από το ΤΑΥΤΕΚΩ.
Νέο σημαντικό πρόβλημα ανέκυψε για τους ασφαλισμένους στην ΔΕΗ. Από την Δευτέρα 2 Μαΐου, δεν θα εκτελούνται συνταγές πλέον από τους φαρμακοποιούς της Αθήνας, Κοζάνης, Πτολεμαΐδας και Φλώρινας, καθώς, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, δεν έχει προχωρήσει η εξόφλησή τους έως τις 30 Απριλίου, ημερομηνία που είχαν θέσει ως προθεσμία, αφότου είχαν αναστείλει προσωρινά τις κινητοποιήσεις τους. Έτσι, από τη Δευτέρα δεν θα εκτελούν συνταγές ασφαλισμένων της ΔΕΗ, του ΟΠΑΔ, του ΤΣΑΥ, του ΟΑΕΕ και του ΟΤΕ και οι ασφαλισμένοι καλούνται να πληρώνουν τα φάρμακά τους από την τσέπη τους. Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι που έχουν χρόνιες παθήσεις και λαμβάνουν φάρμακα για την αντιμετώπιση τους, θα δαπανούν έως και το 70% του μισθού ή της σύνταξής τους ανάλογα για την αγορά των φαρμάκων που χρειάζονται.

Σημειώνεται ότι υπουργείο Υγείας και ΟΠΑΔ είχαν δεσμευτεί εδώ και έναν μήνα ότι θα εξοφληθούν, από τον ΟΠΑΔ, οι οφειλές του προς τους φαρμακοποιούς της Αθήνας. Αυτό δεν συνέβη, με αποτέλεσμα να αναστείλουν την εκτέλεση συνταγών ως μόνο μέτρο για τη διεκδίκηση των οφειλομένων.

Εν. Εργ. ΔΕΗ: Καλές οι λύσεις και τα πανηγύρια, αλλά ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ;

28η Απριλίου 2011 Η ΔΕΗ ΑΕ συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η 28η Απριλίου έχει καθιερωθεί από το Διεθνή Οργανισμό Εργασίας (ILO) ως Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία. Για το 2011 η ημέρα αυτή έχει αφιερωθεί στα συστήματα διαχείρισης Υγείας & Ασφάλειας στην Εργασία.

Στο ανωτέρω πλαίσιο η ΔΕΗ Α.Ε. με απόφαση του πρόεδρου και διευθύνοντος συμβούλου κ. Αρθούρου Ζερβού επικαιροποιεί την πολιτική της για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία (ΥΑΕ).

Η πολιτική για την ΥΑΕ, υπογεγραμμένη από την ανώτατη ιεραρχία, δεσμεύει την Επιχείρηση για τη λήψη μέτρων πρόληψης των ατυχημάτων και των επαγγελματικών ασθενειών με στόχο τη διαρκή βελτίωση και αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη συντεταγμένη διαχείριση της Υγείας και Ασφάλειας Εργασίας στον Όμιλο των Επιχειρήσεων ΔΕΗ.


 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

«Κάποτε ο Παπακωνσταντίνου ήταν μαζί μας. Τώρα κάνει οτι δεν μας ξέρει»

Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ζητά το συγκεκριμένο ποσό σε περίπτωση περαιτέρω μετοχοποίησης. Συνέντευξη με αιχμές εναντίον του Γ. Παπακωνσταντίνου και του Λ. Ρακιντζή αυτή την ώρα από τους συνδικαλιστές. Μετά τις αποκαλύψεις για διακοπές σε πολυτελέστατα ξενοδοχεία, πανάκριβα δώρα, εκθέσεις φαντάσματα που πληρώθηκαν και ποτέ δεν υλοποιήθηκαν, τώρα οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ έρχονται και τραβούν την κατάσταση στα άκρα ζητώντας το ιλιγγιώδες ποσό των 12 δισεκατομμυρίων ευρώ από την κυβέρνηση.

Όπως αναφέρουν οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ αυτό το ποσό των 12 δισεκατομμυρίων ευρώ αποτελούν περιουσία των εργαζομένων, καθώς τα προηγούμενα χρόνια είχαν ενσωματώσει τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα.
Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη συνέντευξη τύπου των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο προεδρος της Νίκος Φωτόπουλος »στις καταλήψεις μας και στις μπούκες μας ήταν μαζί μας ο Παπακωνσταντίνου και ο Σαχινίδης και μας εμψύχωναν για να μη ξεπουληθεί η ΔΕΗ απο τον Αθανασόπουλος στην ΑΡΔΕΕ. Όταν όμως το κόμμα μας γίνεται κυβέρνηση τότε εμείς γι΄αυτούς γινόμαστε άγνωστοι».

Για τον Λέανδρο Ρακιντζή ο κύριος Φωτόπουλος ανέφερε «αμφισβητούμε τα στοιχεία που έδωσε

«Σπάρτακος»: «Δικαίωση στο αίτημα για πληρωμή ασφαλίστρων μεσω τραπέζης-Τέλος στην ταλαιπωρία των ασφαλισμένων»!

Για ένα ζήτημα πολύ σημαντικό, που εκτιμούμε ότι θα ανακουφίσει άμεσα τους ασφαλισμένους στη ΔΕΗ και θα κάνει περισσότερο λειτουργική τη λειτουργία των Πολυιατρείων μας, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ δικαιώνεται σε ένα ακόμα αίτημα / πρότασή του. Πρόκειται για την πρόταση που το Σωματείο είχε καταθέσει στο ΤΑΥΤΕΚΩ για την πληρωμή των ιατρικών δαπανών των ασφαλισμένων μέσω τραπεζικών λογαριασμών, ώστε να παύσουν ο συνωστισμός, η ταλαιπωρία, ο εκνευρισμός και οι ατέλειωτες ουρές που μέχρι τώρα δημιουργούνταν στα ΠΕΚΑ.
Εφεξής, οι δαπάνες θα κατατίθενται στους λογαριασμούς και δεν θα απαιτείται η παρουσία των

"έκπτωση" στην παραχώρηση των λιγνιτών λόγω ιδιωτικοποιήσεων

Η αντίφαση την οποία είχε επισημάνει η υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Τίνα Μπιρμπίλη στο υπουργικό συμβούλιο της 15ης Απριλίου, (όταν ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε κατά πρώτον παρουσιάσει το σχέδιο αποκρατικοποιήσεων), ότι δηλαδή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί και η πώληση του 17% της ΔΕΗ και η παραχώρηση του 40% της λιγνιτικής παραγωγής της, βρέθηκε στο επίκεντρο της χθεσινής συνάντησης των δύο υπουργών.


Τότε ο πρωθυπουργός, όπως είχε αποκαλύψει αποκλειστικά το energypress (http://www.energypress.gr/portal/resource/contentObject/id/6e301eae-b959-4927-9d5e-e1c058f1298b) αφού άκουσε την επιχειρηματολογία της κ. Μπιρμπίλη είχε δώσει εντολή στον κ. Παπακωνσταντίνου «να δει το θέμα με την Τίνα». Χθες πραγματοποιήθηκε προς τούτο η πρώτη συνάντηση των δύο υπουργών, η οποία πιθανότατα θα επαναληφθεί.

Ή το ένα ή το άλλο

Οι επισημάνσεις που είχε διατυπώσει η κ. Μπιρμπίλη φαίνεται ότι αποτελούν πλέον κοινό τόπο στην

Καλώς τους κι ας αργήσατε !!!

Δ.Α.Κ.Ε.-ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΝΕΟ ξεκίνημα - ΝΕΑ ΣΧΕΣΗ εμπιστοσύνης με τους εργαζόμενους
http://dakespartakosdei.blogspot.com/ – spartakosdake@gmail.com

Συνάδελφε Αδαμίδη και των άλλων παρατάξεων, μετά από τρεις μήνες!! κάνατε σημαία του αγώνα του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ την πρόταση μας και την πρόταση της ΔΑΚΕ –ΓΕΝΟΠ για κάθαρση. Καλώς ήρθατε λοιπόν.
Ειλικρινά χαιρόμαστε για αυτό. Έστω και με αυτόν τον τρόπο έχουμε ξεκινήσει ένα επίπεδο συνεννόησης για το καλό των εργαζόμενων. Άλλωστε κι εμείς τα ίδια ακριβώς λέγαμε τότε που άρχισε την συντονισμένη επίθεση στο συνδικαλιστικό κίνημα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μέσω των ΜΜΕ.

Ξεκαθάρισμα της κατάστασης και να αποδοθούν ευθύνες.

Ζητήσαμε την κατάθεση του «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ όλων των συνδικαλιστών που πέρασαν από διοικήσεις

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΔΕΗ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Την ερχόμενη Πέμπτη, 28 Απριλίου, πρόκειται να ληφθούν οι αποφάσεις από τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, προκειμένου καθοριστεί η απεργιακή στάση της εν όψει του ψηφίσματος του ν/σ στη Βουλή που θα περιλαμβάνει περαιτέρω πώληση ποσοστού που κατέχει το Δημόσιο στη ΔΕΗ(από 51% στο 34%).


Η πρόταση που επικρατεί στο τραπέζι της ΓΕΝΟΠ αφορά σε κυλιόμενες 48ωρες κινητοποιήσεις, τουλάχιστον επτά ημέρες πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου.
Για να καταλάβει κανείς το έγκλημα, την ληστεία , τα ψέμματα αρκεί μόνο ένα στοιχείο...


Το Δημόσιο έχει ήδη προχωρήσει σε τρεις μετοχοποιήσεις – από το 2001 έως και το 2003 – όπου εισέπραξε συνολικά 1,4 δισ. ευρώ, ενώ αν είχε διατηρήσει το 100% της Δημόσιας Επιχείρησης

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Την Πέμπτη η συνέντευξη τύπου της ΓΕΝΟΠ

Τα χαρτιά τους κατά της μετοχοποίησης της ΔΕΗ αναμένεται να ανοίξουν με συνέντευξη τύπου οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ, την ερχόμενη Πέμπτη. Εκεί, πέραν των θέσεων τους αναμένεται να ανακοινωθούν και οι απεργίες που έχουν προαναγγελθεί για τις αρχές Μαϊου.

Ψίχουλα, τα οφέλη από τις τρεις μετοχοποιήσεις της ΔΕΗ

Αν όχι επιζήμια, τουλάχιστον οριακά επωφελής αποδείχθηκε για το Ελληνικό Δημόσιο η μετοχοποίηση της ΔΕΗ το 2001 και η πώλησή της σε δόσεις τα επόμενα χρόνια μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
Η ΔΕΗ στο διάστημα της περασμένης δεκαετίας και λειτουργώντας υπό καθεστώς μονοπωλίου, κατάφερε, εκτός από το να υλοποιήσει επενδύσεις άνω των 7,5 δισ. ευρώ, να υπερδιπλασιάσει τόσο τις πωλήσεις της (από τα 3 στα 6 δισ. ευρώ) όσο και τα κέρδη της (από τα 200 εκατ. ευρώ στα 550-600 εκατ. ευρώ ετησίως). Ωστόσο το Ελληνικό Δημόσιο προτίμησε στο διάστημα αυτό να εισπράξει εφάπαξ κάποια έσοδα πουλώντας μετοχές για να κλείσει «τρύπες» και να

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΖΗΤΑ Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Με την φράση "Αν και όπου υπάρχουν ευθύνες αυτές θα πρέπει να αποδοθούν" ο πρόεδρος του Σωματείου Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ Γ. Αδαμίδης (στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου), ζήτησε να κινηθεί κάθε διαδικασία και να γίνει κάθε ενδεδειγμένη παρέμβαση, προκειμένου να ξεκαθαρίσει άμεσα το τοπίο γύρω από τα υποτιθέμενα σκάνδαλα στο συνδικαλιστικό κίνημα. Πρόκειται για ένα θέμα εξαιρετικά σημαντικό, προκειμένου τα συνδικάτα απρόσκοπτα να συνεχίσουν τον αγώνα που έχει ξεκινήσει για μία σειρά θεμάτων, που έχουν να κάνουν με την ίδια την ύπαρξη της ΔΕΗ. Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ζητά να εφαρμοστεί άμεσα το πόθεν έσχες στα συνδικαλιστικά στελέχη και στα στελέχη της Επιχείρησης, προκειμένου να διαλευκανθεί μια για

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Αναστάσεως ημέρα, λαμπρυνθώμεν λαοί, Πάσχα, Κυρίου Πάσχα…

Ευχόμαστε σε όλους
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ & ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ



Έως και την Τρίτη μέρα του ΠΑΣΧΑ δεν θα υπάρχουν αναρτήσεις
Ολιγοήμερες διακοπές στα χωριά μας.  

Αï, χάσου… κ. Παπαθανασίου

Δ.Α.Κ.Ε.–ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
νέο ξεκίνημα

Ο Αποτυχημένος τελευταίος υπουργός οικονομικών της κυβέρνησης του Κων/νου Καραμανλή. Έμπορος ειδών τεχνολογικού εξοπλισμού, εκπρόσωπος των Εμπόρων και Βιομηχάνων μίλησε. Αυτός που με την πολιτική του γκρέμισε τις σχέσεις πολίτη και Κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας , δίνοντας την δυνατότητα στο ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Παπανδρέου να κερδίσει την Νέα Δημοκρατία με 10 ποσοστιαίες μονάδες. Αντί να απολογείται στον Ελληνικό λαό και τους ψηφοφόρους της Ν.Δ. έχει το

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες

Την προκήρυξη 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών, δυναμικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και εκστρατεία ενημέρωσης φορέων και καταναλωτών  εισηγείτε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΕΝΟΠ στο Διοικητικό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει στις 28 Απριλίου για να αποφασίσει τους τρόπους αντίδρασης στην περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ.

Η ΕΕ της ΓΕΝΟΠ που συνεδρίασε σήμερα εμμένει στη θέση για διατήρηση του 51 % των μετοχών της ΔΕΗ και του μάνατζμεντ από το Δημόσιο "ώστε να μπορεί και ο πιο φτωχός καταναλωτής να απολαμβάνει το αγαθό του ηλεκτρισμού". Αποφασίστηκε επίσης, το επόμενο

Να σταματήσουν στην Κυβέρνηση να ορέγονται τη ΔΕΗ και τα νοσοκομεία μας.

Του Γιάννη Τσακυράκη
Αναπληρωτή Γραμματέα ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ

Τελικά ο λαός έχει πάντα δίκαιο και διαχρονικά φαίνεται να επιβεβαιώνεται σε κάθε ένα από αυτά που ονομάζουμε λαϊκές ρήσεις ή παροιμίες.
Για τη συγκεκριμένη περίπτωση θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω πολλές από αυτές αλλά θα αρκεστώ στην εξής μία: «δώσε θάρρος στον χωριάτη να σου ανέβει στο κρεβάτι» με την επισήμανση ότι επειδή στη συγκεκριμένη περίπτωση ο ¨χωριάτης¨ στερείται θάρρους, αντικαθιστώ τη λέξη αυτή με τη λέξη θράσος. Απύθμενο θράσος μάλιστα είναι αυτό που διακατέχει τον Πρωθυπουργό τούτης της χώρας και της παρέας του που φυσικά μη έχοντας ούτε ιερό ούτε όσιο

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Κατέλαβαν τη ΔΕΗ από... αέρος!

Από αέρος κατέλαβαν τα γραφεία της ΔΕΗ στη Θεσσαλονίκη οι «εναερίτες», οι άνθρωποι της επιχείρησης που αναλαμβάνουν τις δύσκολες αποστολές σε ύψος δεκάδων μέτρων από το έδαφος.

Οι «εναερίτες» κρέμασαν και πανό, ενώ θα πραγματοποιήσουν και διαδήλωση καθώς διαμαρτύρονται για τα σχέδια της Κυβέρνησης ως αναφορά τις ΔΕΚΟ και ειδικότερα της ΔΕΗ για να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της καθώς και για την μη εντάξει τους στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Αναδιάρθρωση... της ΔΕΗ με αλλαγές στα εργασιακά

Η ANATPOΠH του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της ΔΕΗ που ανακοινώθηκε και επισήμως την Παρασκευή από την κυβέρνηση με μείωση της συμμετοχής του Δημοσίου από 51% σε 34% θα συνοδευτεί και από την πλήρη ανατροπή της διοικητικής διάρθρωσης του σημερινού ομίλου ΔΕΗ αλλά και την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και των αμοιβών των 22.000 εργαζομένων της επιχείρησης.


Η περιγραφή της νέας μορφής που θα λάβει η ΔΕΗ μετά τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις που θα υποστεί στη διάρκεια αυτού του χρόνου αλλά και εν όψει της πώλησης του 17% του μετοχικού της κεφαλαίου εντός του 2012, όπως προγραμματίζει η κυβέρνηση στο πλαίσιο του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, αναδεικνύεται σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες.

Το βέβαιο είναι ότι στη ΔΕΗ που θα διατεθεί προς πώληση το 2012 οι εργασιακές σχέσεις θα είναι

Ο Κύβος Ερίφθη!!! Η ΔΕΗ Ξεπουλιέται!!!

Tελικά η κυβέρνηση φαίνεται να κερδίζει το στοίχημα για την περεταίρω μετοχοποίηση της μεγαλύτερης επιχείρησης του Ελληνικού λαού της ΔΕΗ, από το 51% στο 34%.

Πρωθυπουργός και κυβέρνηση δεν άντεξαν στις πιέσεις των ιδιωτών και στα συμφέροντά τους!!!!!!
Λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο που δεν είναι άλλοι από τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα.
Η ΔΕΗ αποτελεί Εθνικό κεφάλαιο και δεν πουλιέται.
Το κράτος οφείλει στην ΔΕΗ για την προσφορά της, σε Εθνικό και κοινωνικό επίπεδο, και όχι να την ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
(17 - 4 - 2011)

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ

Τα σενάρια για την πώληση του 51% έγιναν πράξη!

Ένα χρόνο μετά την υπογραφή του μνημονίου, η Κυβέρνηση με το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012 - 2015 που παρουσίασε ο Πρωθυπουργός, εξήγγειλε την

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

ΓΕΝΟΠ: Δεν θα αφήσουμε να υλοποιηθεί το σχέδιο για τη ΔΕΗ

Με σκληρή γλώσσα απαντάει η ΠΑΣΚΕ ΓΕΝΟΠ στις σημερινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού περί μετοχοποίησης της ΔΕΗ, κάνοντας λόγο για ασυνέπεια ως προς το κυβερνητικό πρόγραμμα και κόκκινες γραμμές οι οποίες καταπατήθηκαν από τον πρωθυπουργό.
"Tο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τη ΔΕΗ, αυτό με το οποίο απευθυνθήκαμε στο λαό, γράφει ότι: «ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ το 51% των μετόχων της ΔΕΗ θα ανήκει στο Δημόσιο». Αυτό το «τουλάχιστον» δεν μπήκε έτσι τυχαία. Κρύβει ουσία. Γι’ αυτό και μπήκε. Μπορεί να μας πει ο Πρόεδρος του Κινήματος που πήγε η ουσία, του «ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ το 51%», που μπήκε και με τη δική του υπογραφή;", αναφέρουν

Δ.Σ. ΔΕΗ Πτολεμαϊδα 5 και νέοι σταθμοί παραγωγής

Το ζήτημα της λιγνιτικής μονάδας Πτολεμαΐδα 5 συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, στο δ.σ της ΔΕΗ, χωρίς, ωστόσο, να ληφθεί απόφαση επί του θέματος. Υπενθυμίζεται ότι ως νέα ημερομηνία υποβολής προσφορών για την κατασκευή της μονάδας έχει οριστεί η 11η Μαΐου, χωρίς να είναι απίθανό να υπάρξει και νέα μετάθεση της ημερομηνίας.


Παράλληλα, το δ.σ αποφάσισε τη σύναψη σύμβασης με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) προκειμένου να προσφέρουν απο κοινού ενεργειακές υπηρεσίες (ESCO), κατι το οποίο στοχεύει στη βελτίωση της Ενεργειακής απόδοσης στον οικιακό τομέα.

Στο δ.σ αποφασίστηκε, επίσης, η έναρξη της κατασκευής νέου σταθμού παραγωγής στη Λέσβο, στη θέση Σαρακήνα, κάθώς και στην Κορακιά Ρεθύμνου.

Όσον αφορά τις προσλήψεις προσωπικού, ομόφωνα αποφασίστηκε να προωθηθούν απρόσκοπτα οι διαδικασίες επιλογής και πρόσληψης προσωπικού των προκηρύξεων που εκκρεμούν 1/2007, 2/2007 και 1/2008.

ΔΑΚΕ ΣΔΜ/ΔΕΗ: Το Έγκλημα των επιβαλλόμενων αποκρατικοποιήσεων-ιδιωτικοποιήσεων

Κυκεώνα ασυνέπειας και σύγχυσης δημιουργούν οι δηλώσεις διαφόρων παραγόντων στον τύπο σχετικά με το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων – αποκρατικοποιήσεων παρά το γεγονός ότι συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις, οι υπολογισμοί και οι ενδοκυβερνητικές διαπραγματεύσεις για να καταρτιστεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα 2012-2015.


Χαρακτηριστική των προθέσεων είναι η πρόσφατη δήλωση του κ. Παπακωνσταντίνου «η κρατική συμμετοχή μπορεί να μειωθεί, χωρίς να απεμποληθεί το δημόσιο συμφέρον και οι στρατηγικές συμμετοχές».

Ακόμη και οι σημερινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού δεν ξεκαθαρίζουν το τοπίο, το παιχνίδι εντυπώσεων-δηλώσεων της δήθεν «αντιπαράθεσης» των κυβερνητικών παραγόντων, καλά κρατεί, χωρίς όμως να αλλάζει η ουσία δηλαδή ότι, στο πλαίσιο της διαχείρισης του ελληνικού χρέους, η Κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ένα πρόγραμμα

Κατάληψη του κτιρίου της Π.Ε.Φλώρινας από τον ΛΥΓΚΗΣΤΗ.

Διαμαρτυρόμενοι για τα χάλια του ασφαλιστικού τους φορέα, αγανακτισμένοι εργαζόμενοι της ΔΕΗ κάτω από την ομπρέλα του Σωματείου «ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ» προχώρησαν από την 7η πρωινή της Παρασκευής 15 Απριλίου 2011, σε κατάληψη των κτιρίων της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, μη επιτρέποντας την είσοδο των υπαλλήλων σε αυτές.
Η κατάληψη των κτιρίων είναι μια πρώτης μορφής αντίδραση διαμαρτυρίας προς την Κυβέρνηση η οποία άφησε χωρίς γιατρό τους 5.000 ασφαλισμένους του

Κυκλοφόρησε η Εφημερίδα του ΣΕΕΝ “Εργατική Αλληλεγγύη” ΥΨΗΛΗ ΤΑΣΗ Νο 14

http://seenerga.files.wordpress.com/2011/04/cf85cf88ceb7cebbceb7-cf84ceb1cf83ceb7-cebdcebf-14-binder1.pdf

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Έβδομη αναβολή στην κατάθεση προσφορών για Πτολεμαΐδα 5

«Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα, για τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και για όλους τους Έλληνες. Στέλνουμε ένα καθαρό μήνυμα… Συνήθως τα θετικά μηνύματα στέλνονται από εγκαίνια, όταν κάτι ξεκινάει τη λειτουργία του…Σήμερα κάνουμε μια νέα αρχή...Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη γιατί η διαδικασία αυτή πραγματοποιείται με προγραμματισμένο τρόπο….Η Μονάδα I του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, ισχύος 70 MW, τίθεται εκτός λειτουργίας παραμένοντας σε κατάσταση ψυχρής εφεδρείας, δεδομένου ότι έχει γίνει η προκήρυξη του διαγωνισμού για την κατασκευή της νέας Μονάδας, Πτολεμαΐδας V, ενώ η Μονάδα ΙΙ θα τεθεί και αυτή εκτός λειτουργίας, μόλις ανατεθεί η Πτολεμαΐδα V»
 Μετατίθεται για τις 11 Μαΐου η προθεσμία κατάθεσης προσφορών για την κατασκευή της λιγνιτικής μονάδας Πτολεμαΐδα 5 της ΔΕΗ.
 Πρόκειται για την έβδομη αναβολή της ημερομηνίας κατάθεσης προσφορών για τον διαγωνισμό που προκηρύχθηκε στις 20 Απριλίου του 2010.

Το έργο είναι προϋπολογισμού άνω του 1,3 δισ. ευρώ, η λειτουργία του σχεδιάζεται να υποκαταστήσει παλαιές ρυπογόνες λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ, ενώ θα διατηρήσει την απασχόληση στην περιοχή.

Ειδικότερα, ο διαγωνισμός αφορά στην κατασκευή και παράδοση με το κλειδί στο χέρι, μονάδας καύσης λιγνίτη, ισχύος 550-660 μεγαβάτ και με δυνατότητα παροχής τηλεθέρμανσης για 140 μεγαβάτ.
Οι δύο κοινοπραξίες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό είναι αυτή μεταξύ της γαλλικής Alstom, της Μέτκα του ομίλου Μυτιληναίου και της Προμηθέας Γκάζ (Γκαζπρόμ-Κοπελούζος) και εκείνη στην οποία συμμετέχουν η γερμανική Babcock, η οποία έχει εξαγοραστεί από την ιαπωνική Ηitachi και η ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ.

Φήμες θέλουν τους ενδιαφερόμενους να αντιδρούν στον τρόπο χρηματοδότησης και στη ροή των σταδιακών εξοφλήσεων ανάλογα με την πρόοδο του έργου, που προτείνει η ΔΕΗ.

Μετά την τελευταία αυτή αναβολή, η αγορά εμφανίζεται προβληματισμένη σχετικά με τη βούληση και τις δυνατότητες υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου από τη ΔΕΗ. Άλλωστε, είναι γνωστή η στάση της υπουργού ΠΕΚΑ, η οποία αντιτίθεται στη δημιουργία νέων λιγνιτικών μονάδων, ακόμα και αν πρόκειται για αντικατάσταση παλαιότερων.

Προς πώληση "πακέτο" 17% της ΔΕΗ αλλά το 2013

Συνεχίζονται και σήμερα μετά το χθεσινό μαραθώνιο (μέχρι αργά το βράδυ ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε συνεργασία με τον πρωθυπουργό) οι διαβουλεύσεις, οι υπολογισμοί και οι ενδοκυβερνητικές… διαπραγματεύσεις για να καταρτιστεί, αφενός μεν το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα 2012-2015, αφετέρου δε το πρόγραμμα αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας με σκοπό τη συγκέντρωση των 50 δις. ευρώ για τα οποία έχει δεσμευθεί η χώρα έναντι των πιστωτών της.
Οι τελικές αποφάσεις θα παρουσιαστούν την Παρασκευή στο υπουργικό συμβούλιο και την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια θα ανακοινωθούν από τον ίδιο τον κ. Παπανδρέου, ενώ ο υπουργός Οικονομικών θα αναχωρήσει το βράδυ της ίδιας ημέρας για τη Νέα Υόρκη.
Η συνταγή περιλαμβάνει περιορισμό του μισθολογικού κόστους στο δημόσιο, μείωση των ελλειμμάτων των ΔΕΚΟ, μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής αλλά και στοχευμένες κοινωνικές

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Ο επικεφαλής του ΙΟΒΕ, κ. Γιάννης Στουρνάρας, προτείνει ιδιωτικοποίηση των υδροηλεκτρικών και λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ

Στην περίπτωση της ΔΕΗ, πρότεινε μάλιστα να εξεταστεί και η περίπτωση δημιουργίας μιας ή περισσοτέρων θυγατρικών εταιρειών, αρχικά με μοναδικό μέτοχο τη ΔΕΗ, στις οποίες θα περιέλθουν το 40% των λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών σταθμών. Οι εταιρείες αυτές θα λειτουργούν ανεξάρτητα από τη ΔΕΗ, ενώ σταδιακά, στο μετοχικό σχήμα τους μπορούν να εισέλθουν και ιδιώτες.

Στα αντικίνητρα που αντιμετωπίζει σήμερα η ιδιωτική πρωτοβουλία στην Ελλάδα εστίασε την ομιλία του ο επικεφαλής του ΙΟΒΕ, κ. Γιάννης Στουρνάρας, κατά την ομιλία του στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Megaron Plus.
Ως κύρια αντικίνητρα, σημείωσε στην ομιλία του το βέτο που διατηρεί (στην ουσία) ο δημόσιος τομέας σε ζητήματα αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας καθώς και τους ρυθμιστικούς περιορισμούς που εμποδίζουν, όπως είπε, όχι μόνο τον ανταγωνισμό αλλά και την εκμετάλλευση των δυναμικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας.

Την κρίση που βιώνουμε σήμερα την χαρακτήρισε ως κρίση δημόσιου χρέους, μετά από μια

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΕΗ: ΩΣ ΕΔΩ….ΤΕΛΕΙΩΝΕΤΕ.

Εδώ και τέσσερις μήνες περίπου παρακολουθούμε μια αντιπαράθεση μεταξύ Δημοσιογράφων και Εκπροσώπων της Ομοσπονδίας μας για τις οικονομικές σχέσεις ΔΕΗ και Εργαζομένων της. Γεγονός απόλυτα συνδεδεμένο με την περίοδο της μετακύλισης ευθυνών, την υποτιθέμενη ανακάλυψη των ενόχων της οικονομικής κρίσης και ταυτόχρονα των επιβεβλημένων

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Συμφωνία για αιολικό πάρκο με την κινεζική Sinovel Wind

Την υπογραφή συμφωνίας με τον κινεζικό κολοσσό στις ανεμογεννήτριες Sinovel Wind ανακοίνωσε η ΔΕΗ για την προώθηση επενδυτικού προγράμματος στις ΑΠΕ. Η κίνηση αυτή αφενός διευρύνει τη δραστηριότητα της ΔΕΗ στις ΑΠΕ και αφετέρου δημιουργεί ένα γερό «πάτημα» για την κινεζική εταιρεία στο πλαίσιο της διεθνούς επέκτασής της.
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η συνεργασία προβλέπει την ανάπτυξη ενός αιολικού σταθμού ισχύος 200-300 MW και ενός offshore αιολικού πάρκου.
Σύμφωνα δε με τις τρέχουσες τιμές, το κόστος κατασκευής ενος αιολικού πάρκου ανέρχεται σε 1,5 εκατ. ευρώ ανά MW.
Η συμφωνία υπεγράφη κατά τη διάρκεια επίσκεψης του προέδρου της ελληνικής επιχείρησης, κ. Αρ. Ζερβού, στο Πεκίνο. Ο κ. Ζερβός συμμετείχε στην ελληνική αντιπροσωπεία που επισκέφθηκε το Πεκίνο με απώτερο σκοπό την σύσφιγξη των επιχειρηματικών και επενδυτικών σχέσεων των δύο χωρών.

Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Καλούνται τα μέλη του Δ.Σ. και των Τοπικών Παραρτημάτων στις 7 πμ. στην Περιφερειακή ενότητα Φλώρινας για την κατάληψη, σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ. που αφορά τον Γιατρό στο Ασφαλιστικό της Φλώρινας.

Η συμμετοχή όλων των συνδικαλιστών ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.

Καλούμε επίσης και όλους τους συναδέλφους καθώς επίσης και τους συνταξιούχους να ενισχύσουν τον αγώνα μας, γατί μας αφορά όλους.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Άμεση αντίδραση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Την παρέμβαση του εισαγγελέα και της αστυνομίας για τη διερεύνηση της καταγγελίας περί κλοπής φακέλου με στοιχεία για τις χρηματοδοτήσεις της ΓΕΝΟΠ θα ζητήσει την Τετάρτη το συνδικάτο, ενώ η διοίκηση της ΔΕΗ συγκρότησε επιτροπή για να ξεκινήσει έρευνα. Στο θέμα παρενέβη και η Ντ.Μπακογιάννη, η οποία χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα κατά των συνδικαλιστών...
Σύμφωνα με τις καταγγελίες, εκλάπη φάκελος με στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει οι επιθεωρήτριες Δημόσιας Διοίκησης που διεξάγουν για την έρευνα σχετικά με

ΕΔΟΠ/ΔΕΗ : ΤΑΥΤΕΚΩ Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ συνεχίζεται

Η Διάλυση, πρόδηλη στα μάτια των ασφαλισμένων. Η ταλαιπωρία απίστευτη. Η εξυπηρέτηση αποτελεί Γολγοθά, αφού οι ουρές στα ταμεία του ΤΑΥΤΕΚΩ είναι ατελείωτες, ενώ δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα εξομάλυνση της σημερινής διαμορφωμένης κατάστασης.
Η λύση που επιλέχθηκε για την πληρωμή των Ιατρικών δαπανών, εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ανεπαρκής για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων. Η όλη κατάσταση είναι πλέον ζοφερή, τόσο για τους συναδέλφους στην εξυπηρέτηση όσο και για τους

Εξαφανίστηκαν πειστήρια για τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

''Φτερά" έκαναν την Τρίτη πειστήρια της έρευνας του επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης, Λ. Ρακιντζή σχετικά με τις επιχορηγήσεις της ΔΕΗ στη ΓΕΝΟΠ, σύμφωνα με δημοσίευμα της "Καθημερινής".


Το συμβάν έλαβε χώρα στα γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Χαλκοκονδύλη, όπου είχαν μεταβεί συνεργάτιδες του γενικού επιθεωρητή για τις ανάγκες της έρευνας.

Εκεί υπάλληλοι της ΔΕΗ τους παρέδιδαν τιμολόγια που αφορούσαν πληρωμές της ΔΕΗ στη ΓΕΝΟΠ τα οποία μετέφεραν σε άλλο χώρο προκειμένου να φωτοτυπηθούν.

Ωστόσο, όταν θέλησαν να συγκεντρώσουν τα στοιχεία που είχαν συλλέξει και να αποχωρήσουν από

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΕ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΗ «ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ»

ΠΡΑΚΤΙΚΟ


Σήμερα 11/04/2011 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας σύμφωνα με το άρθρο 10 του καταστατικού ο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ καλεί τους εκλεγέντες στο 15μελές Διοικητικό Συμβούλιο για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο έχει ως εξής:

ΑΞΙΩΜΑ               ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ              ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ


ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ     ΑΞΙΩΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ


Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ


ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  ΧΡΙΣΤΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ


ΟΡΓΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  ΔΟΥΙΤΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ


ΤΑΜΙΑΣ                          ΚΑΤΣΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Β΄ ΤΑΜΙΑΣ                      ΤΡΑΙΑΝΟΥ ΛΑΖΑΡΟΣ

ΕΚΤΕΛ. ΣΥΜΒ. ΠΑΡΑΓ.  ΜΑΒΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΕΚΤΕΛ. ΣΥΜΒ. ΟΡΥΧΕΙΩΝ  ΝΙΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΕΚΤΕΛΕΣ. ΣΥΜΒ.ΔΙΑΝΟΜΗΣ  ΤΡΑΙΑΝΟΥ ΠΕΤΡΟΣ

ΕΦΟΡΟΣ                           ΧΡΙΣΤΟΒΙΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ   ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΥΠΟΥ   ΤΣΙΣΜΑΙΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΜΕΛΟΣ                            ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΦΙΛΙΠΠΑΣ

ΜΕΛΟΣ                            ΠΑΣΣΑΣ ΠΑΥΛΟΣ


Υπήρξε ομοφωνία στο καθορισμό των αρμοδιοτήτων και η συγκρότηση έγινε σε ενωτικό κλίμα.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συναδέλφους για την συμμετοχή τους, δίνοντας μας την εντολή εκπροσώπησης τους στην πρωτοβάθμια-δευτεροβάθμια όργανα.

ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ.

Τι αποδέχεται και τι απορρίπτει η Κομισιόν για τα swaps της ΔΕΗ

Σε αίσιο τέλος φαίνεται να οδηγείται καταρχήν, η  «περιπέτεια» των swaps καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η διαδικασία που προτάθηκε από την ελληνική κυβέρνηση ως ισοδύναμο μέτρο για την περίφημη υπόθεση των λιγνιτών φαίνεται να εξασφαλίζει, ως βάση, το πράσινο φως από τις Βρυξέλλες προκαλώντας ανακούφιση τόσο στην Αμαλιάδος όσο και στη Χαλκοκονδύλη.


Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού κάνει δεκτό το βασικό κομμάτι της πρότασης της ελληνικής κυβέρνησης και η λιγνιτική ενέργεια που

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Κρίσιμη εβδομάδα για τις αποκρατικοποιήσεις ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΕΛΠΕ

Μια εβδομάδα κρίσιμη και ιδιαίτερα φορτισμένη πολιτικά θα είναι αυτή που ξεκινάει σήμερα, καθώς κάθε μέρα θα υπάρχει συνεδρίαση κυβερνητικού, κομματικού ή κοινοβουλευτικού οργάνου. Η αρχή θα γίνει με την επίσκεψη και ομιλία του πρωθυπουργού στην παρουσίαση του υπουργείου ανάπτυξης για την ίδρυση επιχειρήσεων σε μία μέρα σε μια προσπάθεια να δοθεί μια αισιόδοξη νότα. Ωστόσο τα δύσκολα έρχονται στη συνέχεια καθώς σε άτυπο υπουργικό συμβούλιο θα παρουσιαστούν οι γενικές γραμμές των αποφάσεων για τις αποκρατικοποιήσεις, καθώς και για το τι θα περιλαμβάνει το εθνικό σχέδιο 2012-2015.

Στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος η τύχη των ενεργειακών εταιρειών και κυρίως της ΔΕΗ, των ΕΛΠΕ και της ΔΕΠΑ, καθώς, μετά την διαπίστωση ότι το έλλειμμα θα κινηθεί σε επίπεδα πάνω του 10%, η πίεση για ταχείες αποφάσεις έχει αυξηθεί. Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση καλείται τώρα να επιταχύνει τις διαδικασίες και να λάβει δύσκολες αποφάσεις

Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΧΕ Ο Ρ.ΡΙΖΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΤΑΥΤΕΚΩ;;;

Φίλοι αναγνώστες του deireporter όπως διαβάζετε ανάβει ο πόλεμος μεταξύ κυβέρνησης και ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ με αφορμή το πολυαναμένομενο πόρισμα Ρακιντζή αλλά και τις εξελίξεις που γίνονται στο ΤΑΥΤΕΚΩ και στο Ασφαλιστικό.
Εμείς επικροτούμε παρά τις ενστάσεις μας τις κινήσεις του κ. Φωτόπουλου και των συνεργατών του.

Όμως έχουμε μία μεγάλη απορία;

ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΤΑΥΤΕΚΩ Ο ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ ΠΡΩΗΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΣ κος ΡΙΖΟΣ ΡΙΖΟΣ;;;

Mάλιστα έχουμε αρκετά μηνύματα αναγνωστών μας που επιβεβαιώνουν το γεγονός!!!

Μετά τις αποκαλύψεις και τα σκάνδαλα που δημοσιεύτηκαν εναντίον του, για ποιο λόγο έκανε την εμφάνιση του σε ένα κρίσιμο σημείο για τον αγώνα της ΓΕΝΟΠ;

Επίσης και ένα τελευταίο ερώτημα.

Εκείνοι οι παλληκαράδες δεξιοί και αριστεροί που έβγαζαν ανακοινώσεις και μίλαγαν για κάθαρση γιατί δεν σταμάτησαν και δεν πίεσαν το Προεδρείο της ΓΕΝΟΠ για να μην κάνει κοινή εμφάνιση μαζί τους ο κος Ρίζος.

Άρα για εμάς εδώ στο deireporter η ανοχή και η σιωπή όλων των πρωτοβάθμιων σωματείων αλλά και των 31 μελών του Δ.Σ της Ομοσπονδίας σημαίνει συνενοχή στις αμαρτίες και τα σκάνδαλα που αποκαλύφθηκαν!!!

Αναρτήθηκε στο ΔΕΗ-REPORTER

Κυριακή 10 Απριλίου 2011

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΗ ΔΕΗ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΤΕ/ΔΕΗ

Σε κατάληψη των γραφείων της ΔΕΗ στη Λάρισα, έχουν προχωρήσει, τα μέλη της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ.


Η ΕΤΕ/ΔΕΗ ξεκίνησε τις κινητοποιήσεις της με Πανελλαδικά Απεργιακά Μετρά από την Παρασκευή 1/4/1011, προχώρησε σήμερα και σε κατάληψη της περιοχής Λάρισας με ένα και μόνο σκοπό όπως αναφέρουν ... να καταδείξουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των τεχνικών όπως, οι τεράστιες ελλείψεις σε τεχνικό προσωπικό ,τις ανεξέλεγκτες εργολαβίες σε σχεδόν όλους τους τομείς της επιχείρησης ,αλλά και το πολύ μεγάλο θέμα που είναι άλλο από την προσπάθεια ξεπουλήματος της Επιχείρησης του Ελληνικού λαου όπως επίσης ότι

Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΚΑΙ ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ ΒΗΜΑΤΑ, ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑ

Συνάδελφοι-σες,


Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ κατανοεί πλήρως την ανησυχία και αγωνία του κάθε συναδέλφου γύρω από τα δεκάδες θέματα που έχουν ανακύψει από την αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που για λογαριασμό του κεφαλαίου και με οδηγό το μνημόνιο ξεθεμελιώνει κάθε λαϊκή κατάκτηση.
Πράγματι ποτέ ξανά ο κόσμος της εργασίας, οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ αλλά και η Επιχείρηση δεν

K.K.E. ΕΡΩΤΗΣΗ : Για το Ερευνητικό Κέντρο της ΔΕΗ

Προς την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής


Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υλοποιώντας την πολιτική απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας προχωρεί με γρήγορους ρυθμούς, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις τις Ε.Ε, διασφαλίζοντας την κερδοφόρα είσοδο του ιδιωτικού κεφαλαίου σε ένα στρατηγικό τομέα της οικονομίας.

Το ΚΚΕ είχε έγκαιρα προειδοποιήσει σχετικά με το ποιος ήταν ο πραγματικός στόχος της

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Ξυλοδαρμοί διευθυντών

Τρία επεισόδια ξυλοδαρμών σε βάρος διευθυντικών στελεχών της ΔΕΗ της Πάτρας έχουν σημειωθεί μόνο τις τελευταίες ημέρες. Το ζήτημα πληρωμής των τιμολογίων από καταναλωτές παίρνει πλέον σοβαρές διαστάσεις.
Λόγω της μεγάλης πίεσης που δέχονται αρκετοί οικογενειάρχες που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ρεύμα και δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στην πληρωμή του λογαριασμού, μπαίνουν στο κτίριο αποφασισμένοι ακόμη και να..

το Πόρισμα Pακιντζή για τη νομιμότητα των χρηματοδοτήσεων της ΓENOΠ από τη ΔEH

Eγκυρες πηγές από πλευράς των συναρμοδίων υπουργείων μεταφέρουν ότι η ενδελεχής έρευνα που πραγματοποίησε ο Γενικός Eπιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λεονάρδος Pακιτζής έδειξε ότι οι εκροές από τα ταμεία της ΔEH προς τα ταμεία της ΓENOΠ, ύψους 25 εκατ. ευρώ το διάστημα 1999-2010, είναι στο σύνολό τους παράνομες.


O κ. Pακιντζής φέρεται να έχει απορρίψει πλήρως και τις δύο γνωματεύσεις της ΔEH που εμφάνιζαν το μεγαλύτερο μέρος αυτών των χρηματοδοτήσεων ως νόμιμες και μόνο κάποιες εξ αυτών στα όρια της νομιμότητας. Tο πόρισμα είναι σχεδόν έτοιμο και αναμένεται να κατατεθεί στην υπουργό ΠEKA κ. Tίνα Mπιρμπίλη λίγο πριν

Έκλεισε το γραφείο της εργατικής εστίας στη Φλώρινα.

Έκλεισε το γραφείο της εργατικής εστίας στη Φλώρινα.


Αναζητούνται ευθύνες για υπεξαίρεση πάνω από 30,000 ευρώ.
απο http://radioflorina.blogspot.com/2011/04/30000.html

ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ...

"Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι της ΔΕΗ διέκοψαν σήμερα τη συνεδρίαση του ΔΣ του ΤΑΥΤΕΚΩ και πραγματοποίησαν κατάληψη της αίθουσας διαμαρτυρόμενοι για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο ασφαλιστικός φορέας".

Καλά δεν προλάβαμε να γράψουμε για επικοινωνιακά κόλπα και οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ προχώρησαν σε κατάληψη του ΤΑΥΤΕΚΩ.
Για να δούμε λοιπόν θα υπάρξει και το σχετικό βίντεο για να διαπιστώσουμε αν ο Φωτόπουλος και η παρέα του είχαν τον ίδιο καταγγελτικό λόγο όπως έκαναν και επί Αθανασόπουλου ή έκαναν πάλι το παγόνι και τελικά υποχρεώθηκαν σε αυτή την ενέργεια για να μην τους πάρουν οι εργαζόμενοι με τις πέτρες.
ΑΠΟ ΔΕΗ-REPORTER


Εν. Εργ. ΔΕΗ: Δεν ξέρουμε αν έκαναν το παγώνι ή τους πάρουν με τις πέτρες. Ενα ξέρουμε !!!

Δ.Α.Κ.Ε. - ΔΕΗ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ

''Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ πρέπει άμεσα να πάρει πρωτοβουλία και να προχωρήσει σε δυναμικές δράσεις, πιέζοντας την κυβέρνηση να υλοποιήσει τον νόμο που ψήφισε και την διοίκηση του ΤΑΥΤΕΚΩ να δουλέψει .....''

ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ/ΚΗΕ
΄΄7 Απρίλη, τα συνδικαλιστικά στελέχη της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, των πρωτοβαθμίων συλλόγων μας και της ΠΟΣ/ΔΕΗ διακόψαμε και ματαιώσαμε την συνεδρίαση του ΔΣ του ΤΑΥΤΕΚΩ καταλαμβάνοντας το χώρο της συνεδρίασης΄΄