DEH

DEH

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Zougla online - Στο απυρόβλητο η Καμόρα της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Την ώρα που όλοι οι Έλληνες ζητούν να μάθουν ποιοι είναι εκείνοι που τα «έφαγαν», ποιοι είναι εκείνοι που δεν σεβάστηκαν το δημόσιο χρήμα, οι πολιτικές υποσχέσεις περί διαφάνειας και αγωνίας για κάθαρση παραμένουν στο επίπεδο των τηλεοπτικών δηλώσεων.
Η δημοσιογραφική έρευνα, εδώ και πολύ καιρό, έχει δείξει με ακριβή στοιχεία το μεγάλο φαγοπότι στη Δ.Ε.Η.. Τόσο στον «Κίτρινο Τύπο» όσο και στη «Ζούγκλα» ήρθαν στο φως αδιάψευστα στοιχεία

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Προκύπτουν πολιτικά, ηθικά ζητήματα και ευθύνες

Οι εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας, η χρηματοδότηση της ΓΕΝΟΠ από τη ΔΕΗ και οι αναφορές τηλεοπτικών εκπομπών για επιχειρηματική δράση συνδικαλιστικών στελεχών της Ομοσπονδίας, ήταν θέματα που μπήκαν στη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι η Εκτελεστική Επιτροπή ανέβαλε για την επόμενη βδομάδα τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, η οποία ήταν προγραμματισμένη να γίνει χτες, με το πρόσχημα του περιορισμένου χρόνου. Ομως είναι προφανές ότι η αναβολή προκλήθηκε από το βάρος των εξελίξεων. Με την αναβολή της συνεδρίασης

ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ

Σε δύσκολη θέση βρίσκεται το Προεδρείο της ΓΕΝΟΠ μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις της εκπομπής του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου εναντίον του Αναπλ. Γραμματέα Ρίζου Ρίζου ,τον οποίο και κατηγορούν για τοκογλυφία. Η στάση του Προεδρείου της Ομοσπονδίας είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ αφού αντί να ξηλώσουν και να παραιτήσουν το Ρίζο Ρίζο προσπαθούν με άστοχες δηλώσεις όπως αυτές του Προέδρου Νίκου Φωτόπουλου να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.
Εργαζόμενοι αλλά και συνδικαλιστικά στελέχη βράζουν κυριολεκτικά εναντίον όλων εκείνων που αμαυρώνουν την εικόνα της ΔΕΗ και των υπαλλήλων της και απαιτούν εδώ και τώρα κάθαρση στην

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Στο Προσκήνιο τα Λιγνιτωρυχεία σε Δράμα, Ελασσόνα και Βεγόρα

Τα swaps φαίνεται ότι αποδεικνύονται μία ιδιαίτερα δύσκολη επιλογή για την ΔΕΗ, καθώς οι όμιλοι που εμφανίζονταν να ενδιαφέρονται για συμμετοχή στην ελληνική λύση είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί. Στο υπουργείο Περιβάλλοντος ανησυχούν ότι, σε περίπτωση που τα swaps ηλεκτρικής ενέργειας δεν προχωρήσουν, είναι πιθανό να ενεργοποιηθεί το αίτημα της Κομισιόν περί ανοίγματος των λιγνιτωρυχείων σε Δράμα, Ελασσόνα και Βεγόρα, με προφανή

ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΔΑΚΕ Ι.Τ. καταδικάζει την βάρβαρη, με εντολή της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ επίθεση των ΜΑΤ, σε διαδηλωτές εργαζόμενους, φοιτητές και καταστηματάρχες της Πτολεμαΐδας, οι οποίοι με αφορμή την παρουσία του Πρωθυπουργού διαδήλωσαν κατά της αδιέξοδης οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης.
Την ώρα που οι εργαζόμενοι στα Λιγνιτωρυχεία της ΔΕΗ ατενίζουν με αβεβαιότητα το μέλλον της εργασίας τους, ο Πρωθυπουργός πραγματοποιεί φιέστες με την συμμετοχή κουστωδιών,

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Εμπλοκή με την απόσυρση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής στη Μεγαλόπολη

Εμπλοκή με την απόσυρση των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής 1 και 2 της ΔΕΗ Μεγαλόπολης προκύπτει, σύμφωνα με τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, καθώς οι μονάδες αυτές, αν και πεπαλαιωμένες, είναι απαραίτητες για την ασφαλή λειτουργία του συστήματος, ιδίως το καλοκαίρι οπότε η ζήτηση ρεύματος είναι αυξημένη.

Ήδη, με έγγραφό της προς τη ΔΕΗ η ΡΑΕ ζητά να αποσυρθούν άλλες μονάδες αντί των δύο της Μεγαλόπολης οι οποίες μπορούν να αποσυρθούν, σύμφωνα πάντα με η ΡΑΕ, εφόσον τεθεί σε λειτουργία η νέα μονάδα φυσικού αερίου

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ - ΚΗΕ: Kαταδικάζουμε την αστυνομική βία κατά των εργαζομένων


Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ως ένα ταξικό συνδικάτο που δεκαετίες τώρα με συνέπεια και απόλυτη υπευθυνότητα μάχεται για την προάσπιση των συμφερόντων της Επιχείρησης του Ελληνικού λαού πιστή στις δημοκρατικές αξίες και σταθερή στις απόψεις της καταδικάζει την επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων απέναντι στους εργαζόμενους που κατά την επίσκεψη του κυρίου Πρωθυπουργού στην πόλη της Κοζάνης επιχείρησαν ( με το όποιο σκεπτικό να εκφράσουν την δυσαρέσκεια ή την διαφωνία τους.
Σε αυτόν τον τόπο που δόθηκαν αγώνες και αγώνες για την δημοκρατία και την ελευθερία της έκφρασης των πολιτών κανείς δεν δικαιούται να απαγορεύσει σε κανέναν να εκφραστεί και να διαδηλώσει ειρηνικά.

Δ.Α.Κ.Ε. ΛΙΓΝΙΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

   Είναι απορίας άξιον, την ώρα που μεθοδεύετε η απαξίωση του λιγνίτη και που όλη η Ελλάδα συζητά για την αγωνιστική παρουσία της ΔΑΚΕ κατά την έλευση του πρωθυπουργού στην Κοζάνη κάποιοι « έγκριτοι σοβαροί και υπεύθυνοι» ΔΑΚΙΤΕΣ! συνδικαλιστές, καταφέρονται ενάντια των στελεχών της ΔΑΚΕ ΛΙΓΝΙΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.
Με μια  ανακοίνωση που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει « μαθήματα» δεοντολογίας, ψυχολογίας και «συστάσεις» συνδικαλιστικής πρακτικής, επιχειρούν να σπιλώσουν πρόσωπα και θεσμούς με μεγάλη

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ «ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» Στους δρόμους θα κριθεί το δίκαιο!

• Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες διαδηλωτές που υποδέχτηκαν όπως άξιζε στον πρωθυπουργό της ανεργίας, της τρόικας και του μνημονίου.
• Καταγγέλλουμε την παρουσία χιλιάδων αστυνομικών και δυνάμεων των ΜΑΤ και τον άγριο ξυλοδαρμό εργαζομένων και φοιτητών.

Το Δ.Σ και τα μέλη του Συνδικάτου Ενέργειας «Εργατική Αλληλεγγύη» χαιρετίζουν τους εργαζόμενους, τους φοιτητές, τους αυτοαπασχολούμενους και όλους τους κατοίκους της περιοχής που βγήκαν στους δρόμους για να υποδεχτούν όπως άξιζε τον πρωθυπουργό που έσπειρε τη φτώχεια

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΡΘΟΥΡΟΥ ΖΕΡΒΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ «Σ.Ε.Ε.ΕΝ»

Σε κυβερνητική εκδήλωση εξελίχθηκε η συνάντηση του προέδρου της ΔΕΗ και συνδικαλιστών στην Πτολεμαΐδα. Η Διοίκηση της ΔΕΗ και οι ηγεσίες της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) και των συνδικάτων συμφώνησαν να βάλουν ταφόπλακα στη ΔΕΗ και σε όλη την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.


· Θα παραχωρήσουν το 40% της λιγνιτικής ηλεκτρικής ενέργειας στο μεγάλο κεφάλαιο.
· Εμφανίστηκαν νέα κωλύματα στην κατασκευή της 5ης μονάδας της Πτολεμαΐδας, με νέα αναβολή του διαγωνισμού.
· Έρχεται παραπέρα μείωση των αποδοχών των εργαζομένων.
· Αποσπώνται από τη ΔΕΗ και γίνονται ξεχωριστές επιχειρήσεις η μεταφορά και διανομή με υποχρεωτικές μετατάξεις εργαζομένων.
· Απαξιώνεται ο λιγνίτης και κλείνουν μονάδες.

Η κατασκευή μονάδας φωτοβολταϊκού πάνελ βρίσκεται στο στάδιο της ιδέας καθώς δεν έχει γίνει καμία συζήτηση με εταιρίες που να ενδιαφέρονται. Το μόνο που βγήκε είναι η κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου που το έχουν αναγγείλει πολλές φορές μέχρι σήμερα.

Πιστεύουν πως μόνο με «καθρεφτάκια» χωρίς καν «χάντρες» θα ξεγελάσουν τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής μας;

Οι εργαζόμενοι δεν θέλουν τις ηγεσίες των συνδικάτων και των μελών που εξέλεξαν στο ΔΣ της ΔΕΗ να είναι τα «εξαπτέρυγα» της διοίκησης. Δεν τους θέλουν να συναλλάσσονται με δάνεια και

ΤΟ "ΠΟΝΤΙΚΙ" ΠΟΥ ΒΡΥΧΑΤΑΙ

Στην πρόσφατη συνέντευξη του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ αναπτύσσοντας τις θέσεις της ΠΑΣΚΕ, προσπάθησε να πείσει τους εργαζόμενους ότι είναι ενάντια στο μνημόνιο, μάλιστα όχι ανεύθυνα σαν την «επάρατη» Δεξιά, ούτε σαν την αδιέξοδη «αντιφάσκουσα και αμήχανη» Αριστερά, αλλά σαν μια υπεύθυνη δύναμη που προτείνει: «Δομική αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας», «αλλαγή του ρόλου και της πολιτικής της ΕΚΤ», «έκδοση ευρωομολόγου και μεταφορά του δημόσιου χρέους των κρατών», «αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου», «Ομόσπονδη Ευρώπη»! Ενώ κατά τα συνήθη, βγάζει λάδι την κυβέρνηση αφού αυτά τα μέτρα τα «επέβαλαν οι

ΥΠΕΚΑ: Συνάντηση με εκπροσώπους των Οικολόγων Πράσινων τη Δευτέρα

Συνάντηση με εκπροσώπους των Οικολόγων Πράσινων θα έχει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου, στις 11:30 π.μ. στο ΥΠΕΚΑ.
Εν. Εργ. ΔΕΗ: Μετά την ανακοίνωση του ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟΥ στην Κοζάνη από τον Πρωθυπουργό, την δήλωση του για μετάβαση από τον λιγνίτη στην "πράσινη" οικονομία και τις δηλώσεις του Ερωβουλευτή των οικολόγων Πράσινων κ. Τρεμόπουλου στο Φόρουμ Πολιτών στο Κοβεδάρειο.
 
Μήπως μπορεί κάποιος να μας πει τι ακριβώς θα πει η κ. Υπουργός με τους οικολόγους;
 
Εσείς κ. Πρόεδρε της ΓΕΝΟΠ που τα λέτε καλά, όπως μαθαίνουμε;
 
Εσείς κ. Αδαμίδη που τα λέτε ακόμα πιο καλά από τον συν. Φωτόπουλο, όπως διατυμπανίζετε από δω κι από κει;

Σημαντικά, ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΑ.

Περί PWC
Λεπτομέρεια που δεν ξέρω εάν κάνει τη διαφορά: η PriceWaterHouseCoopers που φαίνεται ότι έχει ρίξει την ιδέα των swaps και το χει πάρει … πατριωτικά το θέμα, είναι σύμβουλος της κυβέρνησης και όχι της ΔΕΗ. Έστω και εάν πληρώνεται από τη… ΔΕΗ. Για να μην ξεχνιόμαστε…
Δεν έχουν ιδέα για τα swaps στην Κύπρο

Μου το είπε Κύπριος φίλος που έτυχε να συναντήσω τις προάλλες, ρωτώντας τον περί ΑΗΚ και

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Συνδικαλιστής της ΔΕΗ με βίλα στο Πανόραμα Βούλας

Μία ακόμη αποκάλυψη έφερε στο φως η τηλεοπτική εκπομπή «Ζούγκλα» και αφορά μία άκρως προκλητική υπόθεση με πολυτελές ακίνητο πίσω από το οποίο κρύβεται ο πασίγνωστος συνδικαλιστής, Ρίζος Ρίζος, που αγωνίζεται για τα δικαιώματα των εργαζομένων της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.
Το δεύτερο κομμάτι του ρεπορτάζ, που αφορά στον ίδιο συνδικαλιστή, ασχολείται με γραφείο που διατηρεί στο κέντρο της Αθήνας, στου οποίου το κουδούνι αναγράφεται το όνομα της Δ.ΕΗ. όπου εργάζεται, ωστόσο η διοίκηση της Δ.Ε.Κ.Ο. απαντά επισήμως στην εκπομπή ότι δεν έχει στην ιδιοκτησία της ούτε μισθώνει ακίνητο στη συγκεκριμένη διεύθυνση. Το περίεργο είναι ότι στην απάντησή του ο συνδικαλιστής μάς λέει ότι το γραφείο ανήκει στην κόρη του!

Τον συγκεκριμένο υπάλληλο αναζητήσαμε στο γραφείο του στο κέντρο της Αθήνας, αλλά απουσίαζε και αποφασίσαμε να τον επισκεφθούμε στη Δ.Ε.Κ.Ο., από όπου μας απάντησαν ότι λείπει με κανονική άδεια… από τις 20 Δεκεμβρίου 2010 μέχρι τις 26 Ιανουαρίου 2011. Διόλου άχημα!

Πάντως, ο συνδικαλιστής ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει τίποτα το παράνομο στη διαδικασία, χωρίς να απαντά σχετικά με το ηθικό σκέλος της υπόθεσης.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΣΤΟ http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=242728&cid=4
 

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Eυθυβολίες....21/01/2011 χθες τους λυπήθηκα (στους συνδικαλιστές αναφέρομαι).

Ακούγοντας τη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού, στάθηκα στο εξής σημείο: «Ο λιγνίτης θα αξιοποιείται από καθαρότερες μονάδες, το ενεργειακό μείγμα θα αποτελείται όλο και περισσότερο από ανανεώσιμες πηγές και θα συνδυάζεται με δραστηριότητες, που εξοικονομούν ενέργεια και αυξάνουν την αποδοτικότητα στην παραγωγή και τη χρήση της. Είχα δεσμευτεί γιʼ αυτό στην Κοζάνη, τον Σεπτέμβριο του 2009. Και σήμερα, αυτές οι δεσμεύσεις ξεκινούν να γίνονται πλέον πράξη».

Εγώ πάλι θυμάμαι την ομιλία του τον Μάιο του ʼ09, όταν για να μη προκαλέσει αντιδράσεις και γκρίνιες στα πράσινα παλιοσυνδικαλιστικά στελέχη της ΔΕΗ που «χτυπούν» κομματικά ένσημα από το 1975, είχε δεσμευτεί ότι η δική του κυβέρνηση θα προχωρούσε στην αντικατάσταση των σαραβαλιασμένων μονάδων της ΔΕΗ χωρίς να μειώσει τη σημασία του λιγνίτη στο ενεργειακό ισοζύγιο.
Για να συντομεύω λοιπόν, χθες τους λυπήθηκα (στους συνδικαλιστές αναφέρομαι). Από τα πολλά volt στραβώθηκαν και δεν ήξεραν γιατί χειροκροτούσαν…

Είδηση: «ο λιγνίτης ΣΚΟΤΩΝΕΙ» Ε, τότε συλλάβετέ τον !!

 Δε λέω, εντυπωσιακή, πιασάρικη. Πρωτότυπη (ίσως), με προοπτικές, σίγουρα, να πουλήσει αλλά και μία φωτό συνάμα άδικη. Άδικη και προκλητική για όλους εμάς που καθημερινά αναπνέουμε την τέφρα και τη σκόνη. Άδικη πρωτίστως για τις χιλιάδες των εργαζόμενων που μέσα από τους χώρους της ΔΕΗ καταθέτουν καθημερινά τον μόχθο τους και πολλές φορές –δυστυχώς- την ίδια τους τη ζωή για να έχουν οι Έλληνες φθηνό ρεύμα. Για να απολαμβάνουν τα φώτα του πολιτισμού από τη μία

Η ΔΑΚΕ λιγνιτικού κέντρου στο δρόμο του χρέους.

-Δυναμική η διαδήλωση των ΔΑΚΙΤΩΝ.

-Απαράδεκτη επίθεση των δυνάμεων καταστολής της κυβέρνησης.
-Σε κλοιό προστασίας ο κατοχικός πρωθυπουργός.

Πιστές στις αρχές και τις αξίες τους οι ΔΑΚΕ των πρωτοβάθμιων σωματείων που συγκροτούν την ΔΑΚΕ ΛΙΓΝΙΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ, έδωσαν το δυναμικό παρόν σε μαχητική διαδήλωση κατά την διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Κοζάνη.

Με κεντρικό μήνυμα ότι ΄΄ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΑΚΕ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ΄΄ και με τα πάγια αιτήματα που αποτελούν αποφάσεις της ΓΕΝΟΠ / ΔΕΗ,
-να μην ξεπουληθεί ο λιγνίτης,
-να κατασκευασθούν οι νέες μονάδες,
-να σταματήσουν οι περικοπές και να επιστραφούν οι παρακρατήσεις,
-να πληρώνονται άμεσα τα μεροκάματα και οι αναγκαστικές υπερωρίες του προσωπικού και
-να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις,
η ΔΑΚΕ ΛΙΓΝΙΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ πραγματοποίησε ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας.

Δυστυχώς όμως η πορεία αμαυρώθηκε, από την αναίτια επίθεση των δυνάμεων καταστολής, οι

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Αποχώρησε Η ΔΑΚΕ λιγνιτικού κέντρου από την ενημέρωση του προέδρου της ΔΕΗ.

Η ΔΑΚΕ λιγνιτικού κέντρου, αποχώρησε από την ενημερωτική σύσκεψη προέδρου της ΔΕΗ κ. Αρθούρου Ζερβού προς τα συνδικαλιστικά στελέχη της περιοχής.
Η δυναμική αποχώρηση της ΔΑΚΕ οφείλεται στην αντίθεση της να συζητηθούν σενάρια περαιτέρω απελευθέρωσης, όταν οι αποφάσεις του Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ είναι πως δεν δέχεται καμιά παραχώρηση και καμία ανταλλαγή.

Οι ΔΑΚΕ των σωματείων της περιοχής: Ένωση - Λυγκιστής –Τεχνολόγων μηχανικών -Χειριστών και η νέα ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ δήλωσαν πως κάθε ενημερωτική εκδήλωση είναι Θετική, αλλά δεν

Συνδ.εργαζ.ενέργειας Εργατική Αλληλεγγύη

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Το Δ.Σ του Συνδικάτου Εργαζομένων στην Ενέργεια “Εργατική Αλληλεγγύη” καλεί τα μέλη και τους φίλους του συνδικάτου αλλά και όλους τους εργαζόμενους το Σάββατο 22 Ιανουαρίου στη ταβέρνα «το Κλιούγκι» για την κοπή της Βασιλόπιτας. Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι με την ορχήστρα του καταστήματος.

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σ.Ο.Σ ΔΕΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ


ΓΣΕΕ: ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ.

Κι ενώ λοιπόν οι ανακατατάξεις στις συνδικαλιστικές παρατάξεις, δίνουν και παίρνουν και ενώ νέος πρόεδρος της συνδικαλιστικής παράταξης, που πρόσκειται στη Ν.Δ. εκλέγεται ο κ. Ν. Κιουτσούκης (αλλά κανείς δεν γνωρίζει εάν θα αναλάβει και γραμματέας της ΓΣΕΕ), την ίδια αυτή στιγμή ο ¨Άρχοντας¨ πρώην γραμματέας της ΓΣΕΕ και αναπληρωτής πρόεδρος της ΔΑΚΕ Β. Μπουζούλας (ΔΕΗ) επιλέγει να μην παραβρεθεί στην περιβόητη συνεδρίαση της ΚΕ χαρακτηρίζοντας τη συνεδρίαση της παράταξης «νόθα, καθώς έληξε η θητεία της», αν και παραβρέθηκε ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος, επικυρώνοντας με το βάρος του τις σχετικές αποφάσεις. Αυτό θα πει να αισθάνεσαι Άρχοντας

Tο φωτοβολταϊκό πάρκο θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός την Πέμπτη στην Κοζάνη

Την Κοζάνη θα επισκεφθεί ο Πρωθυπουργός την Πέμπτη 20 του μηνός. Οι τελευταίες λεπτομέρειες της επίσκεψης Παπανδρέου, θα καθοριστούν πιθανότατα σήμερα σε συνεργασία με τους Βουλευτές αλλά και στελέχη των τοπικών οργανώσεων, που βρίσκονται ήδη στην Αθήνα.Ήδη έχει κλειστεί η Αίθουσα Τέχνης, όπου ο πρωθυπουργός θα μιλήσει περίπου στις 7 το απόγευμα και θα ανακοινώσει το φωτοβολταϊκό πάρκο, κατά πληροφορίες τοπικού ειδησεογραφικού ιστοχώρου.

Πυρηνικά και λιθάνθρακας στην ενέργεια

Επαναπροσδιορισμό του ενεργειακού μείγματος προτείνει η Επιτροπή της Ακαδημίας Αθηνών


Tον επαναπροσδιορισμό του ενεργειακού μείγματος για ηλεκτροπαραγωγή υπό τις σημερινές οικονομικές συνθήκες, λαμβάνοντας υπόψη την ανάπτυξη, την αύξηση των θέσεων εργασίας, και την ενεργειακή ασφάλεια, προτείνει η Eπιτροπή Eνέργειας της Aκαδημίας Aθηνών. H Eπιτροπή στο πόρισμά της χαρακτηρίζει ιδιαίτερα δαπανηρή την προγραμματισμένη διείσδυση των AΠE στην ηλεκτροπαραγωγή (40%) το 2020, ενώ αμφισβητεί και τη δυνατότητα υλοποίησής της. Συνιστά ορθολογική χρήση του λιγνίτη και συγκεκριμένα ανάμειξη με κονιοποιημένο εισαγόμενο λιθάνθρακα, αλλά και συμμετοχή της χώρας σε ερευνητικά

-Τα παιδιά του 20-20-20 μετατρέπουν την δημόσια λιγνιτική παραγωγή σε ιδιωτική.

του Παντελή Καραλευθέρη
Αν/Γραμματέα ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ


-Εμείς το περιμέναμε και το λέγαμε.

-Δυστυχώς τελικά δεν μας διέψευσαν.
-Τα παιδιά του 20-20-20 μετατρέπουν την δημόσια λιγνιτική παραγωγή σε ιδιωτική.

Η πρόταση του ΥΠΕΚΑ και της κ. Μπιρμπίλη προς την κομισιόν για την απελευθέρωση του 40% της εθνικής λιγνιτικής παραγωγής, προσπαθεί να ικανοποιήσει μόνον τους ιδιώτες και να ξεπεράσει την χρονική συγκυρία της 3ης δόσης από τις υποχρεώσεις του δανεισμού της χώρας.

Οι φιλότιμες προσπάθειες της διοίκησης της ΔΕΗ για την εξεύρεση ισοδύναμων λύσεων με ανταλλαγές ποσοτήτων Ηλεκτρικού Ρεύματος με άλλες χώρες, ακυρώνονται πλήρως από την

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΝΕΚΟΥΣ

36 χρόνια ηλιθιότητας, φαγωμάρας και ξεπουλημένων συνειδήσεων.


Είμαστε ένας λαός που μόνο μαγκιές ξέρει να πουλάει, χωρίς να κάνει την αυτοκριτική του κοιτάζοντας πρώτα το πρόσωπό του που είναι σκληρό και ρυτιδιασμένο, από την ζήλια και την κακία που κρύβει μέσα του και η οποία αποτυπώνεται στο πρόσωπό του. Ο καθένας μας κοιτάει τον εαυτούλη του, πως θα καλοπεράσει, πως θα την "βγει" στον γείτονα, πως θα "εξοντώσει" ψυχολογικά

Π. Βρυζίδου: Να δεσμευθεί η Τ. Μπιρμπίλη με σαφής ημερομηνίες για την 5η Μονάδα

Η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου για το ενδεχόμενο της ακύρωσης της κατασκευής της 5ης Μονάδας της Πτολεμαϊδας δήλωσε τα εξής:
«Η 5η μονάδα είναι δέσμευση της κυβέρνησης στο πλαίσιο της στήριξης του λιγνίτη και του ενεργειακού λεκανοπεδίου και δέσμευση στην τοπική κοινωνία να υλοποιηθεί για τη στήριξη της οικονομίας και της περιβαλλοντικής προστασίας.

Η ΔΕΗ έχει ήδη καθυστερήσει. Είναι προφανές ότι η επιχείρηση μπορεί να ακολουθήσει όποια διαδικασία κρίνει συμφερότερη, διασφαλίζοντας την έγκαιρη υλοποίηση του έργου. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν θα πρέπει οι καθυστερήσεις να οδηγήσουν σε ακύρωση του έργου.

Όπως είναι γνωστό η ΔΕΗ Α.Ε. με μεγάλη καθυστέρηση αποφάσισε να εντάξει στο επενδυτικό της πρόγραμμα 2009 – 2014 την κατασκευή και λειτουργία δύο νέων, σύγχρονων, υψηλού βαθμού απόδοσης λιγνιτικών μονάδων σε αντικατάσταση των παλαιών. Για τον ΑΗΣ ¨Πτολεμαΐδα V¨ αναμένεται ήδη από τον προηγούμενο Απρίλιο η ολοκλήρωση της δημοπράτησης με διεθνή μειοδοτικό διαγωνισμό.

Αναμένουμε από πλευράς της αρμόδιας υπουργού κ. Μπιρμπίλη, αλλά και του προέδρου της ΔΕΗ Α.Ε. κ. Ζερβού να διασφαλίσουν τις διαδικασίες για σαφείς και δεσμευτικές ημερομηνίες».

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

ΕΤΕ-ΔΕΗ: ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ.

Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011
Συνάδελφοι,
Το ξεκίνημα της νέας χρονιάς βρίσκει τη ΔΕΗ σʼ ένα νέο καθεστώς, έχοντας απέναντι της ένα σύστημα που αποτελείται από συμφέροντα και υποστηρίζεται από πολιτικές που προσπαθεί να επιβάλει η ΕΕ, το ΔΝΤ και η κυβέρνηση μέσω της τρόικα, όπου βρίσκει τους εργαζόμενους να βιώνουν την μεγαλύτερη ανασφάλεια που ένιωσαν από την

Κομισιον: Όλο το σχέδιο των swaps σε διαβούλευση - Τι λέει για τις αποσύρσεις μονάδων

Τις λεπτομέρειες της ελληνικής πρότασης για τα swaps ενέργειας ανάμεσα στη ΔΕΗ και ξένες εταιρείες έθεσε σε διαβούλευση στην ιστοσελίδα της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η πρόταση προβλέπει ότι η ΔΕΗ θα εκχωρήσει (με αντάλλαγμα) δικαιώματα εκμετάλλευσης επί των μονάδων καύσης λιγνίτη που πρόκειται να παραμείνουν σε λειτουργία μετά το 2020. Τα δικαιώματα αυτά αφορούν ενέργεια ισχύος 457 MW ενέργειας και θα χορηγηθούν επί της ενέργειας που παράγουν οι μονάδες Άγιος Δημήτριος 5, Μελίτη, Μεγαλόπολη 3, και Μεγαλόπολη 4.
Τα δικαιώματα εκμετάλλευσης παρέχονται επί του συνόλου των παραπάνω μονάδων και όχι

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

«Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΕΗ Α.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ»

Στην Αθήνα σήμερα, 11 Ιανουαρίου 2011, ημέρα Τρίτη και ώρα 10.15΄, συνεδρίασε, στην Αίθουσα Γερουσίας του Μεγάρου της Βουλής, η Διαρκής Επιτροπή Περιβάλλοντος και Έρευνας και η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας, υπό την προεδρία του Προέδρου αυτής, κυρίου Κωνσταντίνου Καρτάλη, με θέμα ημερήσιας διάταξης: «Η πολιτική της Δ.Ε.Η. Α.Ε. για την ενέργεια» (θεματικός κύκλος «Περιβάλλον και Ανάπτυξη»).
Στη συνεδρίαση παρέστη ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Δ.Ε.Η. Α.Ε., κ. Αρθούρος Ζερβός.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
Τελικά ο δρόμος για την ενέργεια δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Κύριε Πρόεδρε της ΔΕΗ, είστε εσείς που ετοιμάζετε την επιχείρηση για την εποχή μετά την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, για την οποία προσωπικά δεν συμφώνησα ποτέ αλλά δεν θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά τώρα πια. Αναλάβατε τη διοίκηση σε μια επιχείρηση η οποία ήταν απαξιωμένη, μια επιχείρηση που δεν εκμεταλλεύτηκε το δικαίωμα της αντικατάστασης των παλαιών μονάδων μέχρι 1600 Μεγαβάτ μετά την ψήφιση της απελευθέρωσης του 2003. Τότε είχαμε ψηφίσει και είχαμε αναφερθεί στην αντικατάσταση των μονάδων. Μια επιχείρηση που 6 ολόκληρα

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε. Δ.Ε.Η. Α.Ε. « Η ΕΝΩΣΗ »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Σωματείο Ενέργειας Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε. ΔΕΗ Η « ΕΝΩΣΗ » συγκάλεσε εκτάκτως εκτελεστική επιτροπή την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 18:30 με θέματα προς

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ

Ως γνωστό,

με αφορμή την εναρμόνιση της χώρας μας με την κοινοτική οδηγία 2009/72 (γνωστότερη ως τρίτο ενεργειακό πακέτο) ήδη το Δ.Σ. της ΔΕΗ αλλά και η έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων στις 30 Δεκέμβρη αποφάσισε την σύσταση δυο θυγατρικών (Μεταφορά και Διανομή) 100% της ΔΕΗ.
Στην πορεία υλοποίησης των πιο πάνω αποφάσεων και εν όψει ψήφισης του Νόμου μέσω του οποίου η χώρα μας θα εναρμονίζεται με την κοινοτική οδηγία το αμέσως επόμενο διάστημα σημαντικός αριθμός συναδέλφων από τις κεντρικές υπηρεσίες (ο

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

KOZANGR ENWSH



Οι Δηλώσεις του Βουλευτή Ν. Κοζάνης κ.. Αθανασιάδη Α., σχετικά με την κατασκευή της Μονάδας V ότι, εάν στις 8 Φεβρουαρίου που είναι η καταλυτική ημερομηνία για το άνοιγμα των προσφορών και το κόστος της κατασκευής ξεπεράσει το 1,2 δίς εκ.ευρώ τότε η κατασκευή της μονάδα θα πρέπει να θεωρείται παρελθόν.

Οι εξελίξεις που υπάρχουν στην Ε.Ε για την παραχώρηση του 40% της λιγνιτικής παραγόμενης ενέργειας με μορφή ενοικίασης των λιγνιτικών μονάδων ή πώληση αυτών.
Οι δηλώσεις του Προέδρου & Διευθ/ντος Συμβούλου της ΔΕΗ κ. Ζερβού για απόσυρση 2.500 MW από παλαιές λιγνιτικές μονάδες, πετρελαϊκές και φυσικού αερίου, ενώ αντίστοιχα θα ενταχθούν στο σύστημα 1200MW φυσικού αερίου, 1000MW από ΑΠΕ καθώς και από υδροηλεκτρικά, με στόχο τη μείωση της εξάρτησης από τον λιγνίτη.
Όλα τα παραπάνω τρέχοντα ζητήματα δημιουργούν τεράστια προβλήματα στην ΔΕΗ, στην περιοχή μας αλλά και στους Εργαζόμενους.
Ως εκ τούτου το Σωματείο Ενέργειας Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε Η « ΕΝΩΣΗ» συγκαλεί έκτακτη Εκτελεστική Επιτροπή σήμερα Τετάρτη 12/01/2011 και ώρα 18:30 στα γραφεία του Σωματείου για να πάρει αποφάσεις για τις περαιτέρω εξελίξεις.

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Η ΔΕΗ σε ένα χρόνο θα είναι μια άλλη επιχείρηση

Σε ένα χρόνο από τώρα, η ΔΕΗ θα είναι μία άλλη επιχείρηση, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός, μιλώντας στην Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής.


Παρουσιάζοντας τους στόχους της Επιχείρησης ο κ. Ζερβός αναφέρθηκε σε επενδύσεις 4 δισ. ευρώ στις συμβατικές πηγές ενέργειας και 2 δισ. στις ανανεώσιμες πηγές, ενώ πρόσθεσε ότι η ενίσχυση της ασφάλειας δικτύων θα απορροφήσει επενδύσεις 3 δισ. την ερχόμενη πενταετία.

Είναι η πρώτη φορά, όπως είπε, που, παράλληλα με το νέο πενταετές επιχειρησιακό πρόγραμμα, θα κατατεθεί κι ένα πενταετές περιβαλλοντικό πρόγραμμα, με έμφαση ανά μονάδα και εγκατάσταση.

Υπογράμμισε μάλιστα ότι αυτό θα γίνει με βάση την ευρωπαϊκή νομοθεσία, το χωροταξικό

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Δ.Α.Κ.Ε. - ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ σύσκεψη & κοπή πίτας

Η Δ.ΑΚ.Ε. - ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της.
Στην σύσκεψη συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις.

Σύσκεψη στελεχών και ανταλλαγή απόψεων για τις εξελίξεις γύρω από την ΔΕΗ πραγματοποίησε χθες η Δ.Α.Κ.Ε. – ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στα γραφεία του σωματείου στην Πτολεμαΐδα.
Κύριο προβληματισμό των στελεχών που επανασυγκρότησαν την ΔΑΚΕ του Σπάρτακου, απετέλεσε

Τέσσερις ξένοι όμιλοι ενδιαφέρονται για "swaps" με τη ΔΕΗ, αλλά υπό όρους...

Το πλέον κρίσιμο στοίχημα, τόσο για τον πρόεδρο της ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό, όσο και για την υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Τίνα Μπιρμπίλη, θα παιχτεί τις επόμενες εβδομάδες και αφορά το αν θα βρεθούν ενδιαφερόμενοι για ανταλλαγή ισχύος με τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ. Σε δεύτερο πλάνο, καθοριστικό ωστόσο, αφορά το ποια μορφή θα έχει η ανταλλαγή αυτή.


Η διοίκηση της επιχείρησης έχει ήδη προχωρήσει (και συνεχίζει να το κάνει) σε βολιδοσκοπήσεις αλλά και συστηματικότερες συνομιλίες με όλους τους πιθανούς ενδιαφερόμενους διεθνείς οίκους, πριν η Κομισιόν ξεκινήσει τη διαδικασία του «market testing», δηλαδή της επίσημης διερεύνησης της αγοράς για καταγραφή

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Κινδυνεύει να σβήσει από λιγνίτη ο ΑΗΣ Μελίτης

Σε οριακή κατάσταση βρίσκεται ο ατμοηλεκτρικός σταθμός Μελίτης στη Φλώρινα, καθώς τα αποθέματα λιγνίτη έχουν λιγοστέψει επικίνδυνα και η μονάδα κινδυνεύει να σβήσει.

Για να αποτραπεί το σβήσιμο, οι ιθύνοντες της ΔΕΗ έχουν μειώσει το φορτίο, και οι συνδικαλιστές καταγγέλλουν “ύποπτα επιχειρηματικά παιχνίδια”, καθώς χρόνια τώρα η ΔΕΗ καθυστερεί τη διάνοιξη των ορυχείων της περιοχής, ενώ παράλληλα γίνονται αθρόες εισαγωγές ξυλίτη και λιθάνθρακα από τη Βουλγαρία.
Στην αυλή του ΑΗΣ Μελίτης υπάρχει διαθέσιμο απόθεμα 130.000 τόνων λιγνίτη, ποσότητα που υπό κανονικές συνθήκες λειτουργίας επαρκεί μόλις για δέκα ημέρες. Για την παράταση λειτουργίας του σταθμού, δυναμικότητας 330 μεγαβάτ, εδώ και μερικές εβδομάδες έχει μειωθεί η παραγωγή στα 220

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΥΝ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

του Μενέλαου Βάνη
Σύμβουλος επικοινωνίας πολιτισμού
Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΗ ΕΝΩΣΗ

Με κοινή απόφαση των Υπουργών Υγείας και Οικονομικών (άρθρο 34 του Νόμου 3896/2010) κατατέθηκε στη βουλή τροπολογία η οποία καταργεί την ένταξη του Νοσοκομείου Πτολεμαϊδος στην Γ ζώνη ( άγονη) και το εντάσσει στην Β ζώνη, μειώνοντας τις δαπάνες για την κάλυψη των πρόσθετων εφημεριών. Τα τμήματα και οι κλινικές θα παραμείνουν για πάνω από 11 μέρες το μήνα χωρίς εφημερεύοντες γιατρούς. Αποτελεί πλήγμα για την λειτουργία του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου αλλά και των υπολοίπων νοσοκομείων της Δ. Μακεδονίας ( Γρεβενών και Φλώρινας)

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε. Δ.Ε.Η. Α.Ε. « Η ΕΝΩΣΗ »


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Καλείστε να παραβρεθείτε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ν. Κοζάνης στις 10-01-2011 ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00 για την κοπή πίτας και με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1) ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΔΕΗ
2) ΔΙΑΦΟΡΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Πουλάμε ρύπανση αλλά θα την πληρώσουμε ακριβά από το 2013

Δικαιώματα... ρύπανσης του περιβάλλοντος στα διεθνή χρηματιστήρια θα πουλήσει μέσα στο 2011 η Ελλάδα, για να χρηματοδοτήσει τις επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ).
Πρόκειται για συνολικά 10 εκατ. τόνους δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα, τα οποία «περίσσεψαν» από την εθνική κατανομή της περιόδου 2008-2012 με αποδέκτες 140 ρυπογόνες βιομηχανίες της χώρας και κυρίως τις ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες της ΔΕΗ.
Με βάση τις τρέχουσες τιμές στο χρηματιστήριο δικαιωμάτων ρύπων (14 ευρώ ο τόνος), το ελληνικό

"ΠΑΚΕΤΟ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ"

Προς τα «πίσω» μεταφέρεται η διαδικασία προσαρμογής των δαπανών μισθοδοσίας της ΔΕΗ προς την κυβερνητική κατεύθυνση, όπως αυτή εκφράστηκε με την «περίφημη» επιστολή Παπακωνσταντίνου προς τη διοίκηση της επιχείρησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ανεξάρτητα από το τι θα γίνει με τις υπόλοιπες εισηγμένες ΔΕΚΟ, η «φόρμουλα» προσαρμογής, δηλαδή το σχετικό πακέτο μέτρων, που θα προτείνει η ΔΕΗ στο υπουργείο Οικονομικών, δεν θα αποσταλεί πριν το τέλος Φεβρουαρίου. Με βάση τα όσα θα συζητηθούν τότε με το οικονομικό επιτελείο, θα οριστεί Γενική Συνέλευση (για να ληφθούν αποφάσεις) που προβλέπεται

Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ενέργεια «Εργατική Αλληλεγγύη». Κατάληψη - άνοιγμα διοδίων Πολυμύλου Κοζάνης

Την Κυριακή στις 09/01/2011 και ώρα 16:00, η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων, Πολιτών και Εργαζομένων Δυτικής Μακεδονίας ενάντια στα διόδια, σε συνεργασία με το πανελλαδικό συντονιστικό, τα συνεργαζόμενα σωματεία ιδιοκτητών φορτηγών δημοσίας χρήσης Δυτικής Μακεδονίας και το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ενέργεια «Εργατική Αλληλεγγύη» θα προχωρήσουμε σε κατάληψη-άνοιγμα του σταθμού των διοδίων Πολυμύλου Κοζάνης, με απαίτηση

1480 ευρω,δηλ 18000 ευρω το χρονο.Ναι αυτο το εξωφρενικο παιρνω

Με θλίψη διαβάζω όλο το τελευταίο διάστημα αναρτήσεις,με κόντρες ανάμεσα σε εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.Τελικα ο Παγκαλος (ο συγχρονος Κουτσογιωργας με τα παπαγαλακια των ειδησεων απο τα καναλια που ελεγχουν απολυτα) εκαναν καλη δουλεια.Διαιρεσαν τους εργαζομενους ωστε να περασουν ανετα τα μετρα στο Δημοσιο και στις ΔΕΚΟ και μετα ειναι παιγνιδακι να μεταφερθουν στον ιδιωτικο τομεα.ΘΥΜΗΘΗΤΕ ΤΟ αυτο.Οι ιδιωτικοι υπαλληλοι πηραν το τελευταιο Δωρο τα Χριστουγεννα.
Σε οτι αφορα τη ΔΕΗ τωρα στην οποια εργαζομαι 27 χρονια οι καθαρες μηνιαιες αποδοχες μου ειναι 1480 ευρω,δηλ 18000 ευρω το χρονο.Ναι αυτο το εξωφρενικο παιρνω (παντρεμενος με 1 παιδι).
Υπηρχε μια ΑΘΛΙΑ και ψευδεστατη αναρτηση απο καποιο λασπολογο και κομπλεξικο που καθε

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Έρευνα αγοράς" από την Κομισιόν για εταιρείες που να θέλουν "τράμπα" με μονάδες της ΔΕΗ

"Τεστ" της συμφωνίας στην οποία κατέληξε τον Δεκέμβριο με την υπουργό ΠΕΚΑ για την ανταλληγή ενέργειας μεταξύ της ΔΕΗ και ξένων εταιρειών, ξεκινά μέσα στις αμέσως επόμενες εβδομάδες η Κομισιόν.
Το "market testing" όπως ονομάζεται, είναι μια έρευνα στην ευρωπαική αγορά που θα διαρκέσει λίγες εβδομάδες- το αργότερο μέχρι το τέλος Ιανουαρίου- με στόχο η Ευρωπαική Επιτροπή να διαπιστώσει αν και κατά πόσο υπάρχει και στην πράξη ενδιαφέρον από ξένες εταιρείες να συμμετάσχουν στους διαγωνισμούς ανταλλαγής ενέργειας μεταξύ της ΔΕΗ

ΓΚΑΖΙ… ΦΘΗΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ

του Καραλευθέρη Παντελή
Αν.Γραμματέα της ΓΕΝΟΠ-Δ.Ε.Η.

Αυξήσεις στις τιμές της λιανικής του πώλησης φέρνει η νέα περίοδος για το φυσικό αέριο.
Στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, οι τιμές των παγίων του φυσικού αερίου, θα αυξηθούν. Κατά 2% περίπου, για να συμπεριλάβουν την αύξηση του Φ.Π.Α. που επέβαλε η κυβέρνηση από 11σε 13% και προοδευτικά την αύξηση της τιμής του πετρελαίου την οποία ακολουθεί υποχρεωτικά και η τιμή του φυσικού αερίου για να υπάρχει η σχέση του -20%.
Η είδηση είναι σημαντική, για όσους έχουν την τάση να διαμαρτύρονται συνεχώς και με

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ «ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»

ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗ ΛΑΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ


 Αυξήσεις 11% σε 2.500.000 οικιακούς καταναλωτές

 Μεγάλες μειώσεις στους βιομήχανους και τους εμπόρους

Σε μια χρονική συγκυρία όπου συνθλίβονται στην κυριολεξία οι μισθοί και οι συντάξεις και η επιβίωση γίνεται Γολγοθάς για τα λαϊκά στρώματα κυβέρνηση και ΔΕΗ με την καθοδή-γηση της

«Τόσο θα πουλήσετε τα λιγνιτικά της ΔΕΗ»

Μέχρι και τίμημα έχουν ορίσει για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ οι δανειστές της χώρας, που από το καλοκαίρι και μετά πιέζουν αφόρητα την ελληνική κυβέρνηση να πουλήσει σε ιδιώτες εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής στο όνομα της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας.
ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΣΠΟΥΔΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΝΑ ΟΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΣΤΑ 5 ΔΙΣ., ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΜΕΣΙΤΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ


Παρότι οριστική απόφαση θα ληφθεί στο επόμενο δεκαήμερο για το αν τελικά θα πουληθούν μονάδες ή η αγορά θα ανοίξει μέσω συμφωνιών ανταλλαγής ενέργειας με ευρωπαϊκές εταιρείες ηλεκτρισμού, η Κομισιόν φαίνεται πως έχει ήδη ράψει το κουστούμι για την Ελλάδα σε ό,τι αφορά τις μονάδες.


Μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκτιμά χωρίς άλλα στοιχεία σε περίπου 2 δισ. ευρώ την αξία του

Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Σχετικά με την ανάρτηση ΄΄ΑΟΡΑΤΗ και ΑΝΥΠΟΛΗΠΤΗ Η ΔΑΚΕ-ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ΄΄ και τα όσα παρατηρεί ο εκλεκτός συνάδελφος Αντώνης Καραδήμας.

Αγαπητοί κ.κ θα συμφωνούσαμε μαζί σας εάν δεν δια βλέπαμε μια τάση ΄΄γενικής ισοπέδωσης όλων΄΄ και της αντιμετώπισης μας ως Αόρατους, Ανυπόληπτους κ.α.
Ως αυτονομημένη ΔΑΚΕ –ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ (νέα), καταθέτουμε λοιπόν τα εξής. Από τον Δεκέμβριο του 2009 μέσα από μια σειρά ανακοινώσεων μας (μανιφέστα τα ονόμασαν κάποιοι) επιπλήξαμε την