DEH

DEH

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Ο Γυρολόγος

Στρωμένο κανονικά το χιόνι στα ορυχεία, η θερμοκρασία στους -3 και ο αέρας σκληρός παγωμένος  λυσσομανάει, χαράζει το πρόσωπο, κοκαλώνει τα χέρια.
Τυχεροί, τι καλά.  Μου λέγαν συνάδελφοι στην Χαλκοκονδύλη που μίλησα μαζί τους, να χιόνιζε και σε μας,  να καθόμασταν να το βλέπουμε από το τζάμι και να χαιρόμαστε. Να αισθάνεσαι ότι είναι γιορτές, αργίες, Χριστούγεννα. Στο διοικητήριο του ΑΗΣ (ευνόητο το ότι δεν βάζω όνομα)  άκουγαν ειδήσεις από το ραδιόφωνο σε ποιες περιοχές υπάρχει πρόβλημα από την σφοδρή χιονόπτωση και εν μέσω της θαλπωρής της ζέστης και του Μιχάλη Χατζηγιάννη, αυτό που τους απασχολούσε ήταν εάν θα τα καταφέρουν να έρθουν τα λεωφορεία στην ώρα τους για να φύγουν και εάν φυσικά θα φτάσουν στην ώρα τους στο σπίτι τους.    
Αλλά οι ορύχοι εκεί, το μηχάνημα πρέπει να δουλέψει, το κάρβουνο να βγει και να πάει στους ΑΗΣ να παράγουν ηλεκτρικό ρεύμα,  αγαθό υπέρτατο το οποίο με τόση ευκολία ο καθένας μας χρησιμοποιεί. Ανάλογες οι συνθήκες και για τους εργαζόμενους στους σταθμούς και ΄΄ΘΕΟΣ ΦΥΛΑΞΕΙ΄΄  μην κοπή καλώδιο, πέσει κολώνα, σκάσει μετασχηματιστείς  για τους δύστυχους στην διανομή.       
Χιόνη, κρύο, βροχή, λάσπη, σκόνη, καύσωνα, Πάσχα, Χριστούγεννα, Κυριακές, Αργίες, εκεί. 8, 10, 12, 16 ώρες αν χρειαστεί εκεί. Καφέ, τσάι, φαί;  Χα,χα.
Δυστυχώς πρέπει να υπάρχουν κι αυτοί για να μπορείς να ακούς ραδιόφωνο, να μιλάς στο facebook, να έχεις κλιματιστικό inverter με ιονιστή, για δροσιά το καλοκαίρι και ζέστη τον χειμώνα, ασανσέρ για να μην ανεβοκατεβαίνεις με τα πόδια από τον 3ο στον 4ο, για  να έχεις δουλειά, αγαπητέ μου συνάδελφε εκεί στην Χαλκοκονδύλη και σε κάθε Χαλκοκονδύλη, περιμένοντας να χιονίσει, για να χαρείς .   
Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά Αγαπητοί μου συνάδελφοι με λίγες ή πολλές, περικοπές.
Καλά Χριστούγεννα Πρόεδρε…
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θέμα δελτίου ειδήσεων ΜEGALOU καναλιού ήταν και η γιορτή που παρέθεσε ο κ. Βαρδινογιάννης  στα παιδιά των εργαζομένων στην ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ. Kλόουν, γλυκά, δώρα, μουσική.
Κοινωνική προσφορά, εταιρική ευθύνη.
 ΜΠΡΑΒΟ του κ. Βαρδινογιάννη και ΜΠΡΑΒΟ και στο κανάλι (το οποίο έχει μερίδιο) που πρόβαλε την κοινωνική προσφορά της εταιρίας στους εργαζόμενους και τα παιδιά τους, έτσι είναι οι μεγάλες επιχειρήσεις. ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ.
Μια απορία όμως έχω, κοινωνική προσφορά εταιρικής ευθύνης  δεν ήταν και οι παροχές μέσω συλλογικών συμβάσεων (πρόγραμμα διακοπών, ανταλλαγές, κ.α.) στους εργαζόμενους στην ΔΕΗ; Γιατί για εμάς ήταν «ΑΜΑΡΤΙΑ» αυτό και για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα «δώρο Θεού»;
Εμείς μια κολ… δωροεπιταγή παίρνουν τα παιδία μας και αν το ανακαλύψουν θα γίνει το MEGA θέμα. Θα ανακαλύψουν MEGALO σκάνδαλο, παράνομη χρηματοδότηση και θα ζητούν πόρισμα από τον ΡΑΚΙΤΖΗ.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Όσο πλησιάζουν οι εκλογές στο «μεγαλύτερο» σωματείο της περιοχής, τόσο πυκνώνουν οι παρεμβάσεις από έσωθεν και έξωθεν παράγοντες (πολιτικοκομματικούς), άσχετοι κατά κύριο λόγο με την ΔΕΗ, αλλά και πρώην ΔΕΗΤΕΣ.

 Ειδικότερα στην ΔΑΚΕ που αντιμετωπίζει και ένα εσωτερικό πρόβλημα. Όλο και περισσότερα στελέχη κομματικά εμπλέκονται καθημερινά για να υποστηριχθεί το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ, του κόμματος (της Νέας Δημοκρατίας) όπως τους λένε.

Καλούν λοιπόν τους εργαζόμενους να στηρίξουν την ΔΑΚΕ και κατ΄επέκταση και την Νέα Δημοκρατία, η οποία κατά τον αρχηγό της  εκ Ζαππείου, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΗ ΟΤΙ ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΜΟΝΟΝ (τουλάχιστον αυτοί στο ΠΑΣΟΚ θα δώσουν κάποια από τα εργοστάσια, αλλά κάτι θα κρατήσουν).

Εγώ να τολμήσω να ρωτήσω τους κυρίους, κυρίους παράγοντες ΝΔ, αλλά και τους ΔΑΚΙΤΕΣ.

Τελικά τα εργοστάσια και τα ορυχεία ο Πρόεδρος σας πως θα τα πουλήσει σας το εξήγησε;

Οι συνάδελφοι των ορυχείων και των σταθμών θα απολυθούν ή θα τους βολέψετε στον ιδιώτη που θα τα πουλήσετε; 

Γιατί απ΄ότι ξέρω το ΖΑΠΠΕΙΟ ισχύει και εσείς αντίδραση «μηδέν».

Αν το δούμε κι αυτό ότι θα πάνε και θα ψηφίσουν το «ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ» στην ΔΕΗ και το τέλος της ΔΕΗ με δικά της ορυχεία και εργοστάσια , γιατί αισθάνονται σφόδρα κομματικοί (ούτε οι κουμουνιστές δεν είναι τόσο όταν θίγονται τα συμφέροντα τους).  ΤΟΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ 21-12-2012 Παρασκευή, ώρα 13:13 θα είναι το τέλος του κόσμου και θα δικαιωθούν οι ΜΑΓΙΑ.;

Δεν υπάρχουν σχόλια: