DEH

DEH

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ- ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Χριστός γεννάται…. και οι ΔΕΗ-τζηδες στην ΄΄Σπάθα του ΗΡΩΔΗ΄΄

ü  Δυο χρόνια τώρα φωνάζουμε.
ü  Το ΠΑΣΟΚ χθες και το μόρφωμα ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ σήμερα συνεχίζει να μας θανατώνει.
ü  ΠΑΣΚΕ – ΣΑΔ - ΔΑΚΕ  στον Σπάρτακο στηρίζουν ΄΄υπεύθυνα΄΄ τα εγκληματικά μέτρα.  

-Πριν δυο χρόνια  ήμασταν οι μόνοι που αντιδράσαμε, στις μειώσεις των μισθών μας και στην περικοπή των δώρων. Αντιδράσαμε δυναμικά για να μην ανοίξει η όρεξη τους μελλοντικά για περισσότερες μειώσεις. Δυστυχώς τότε οι ΠΑΣΚΕ,ΣΑΔ & ΔΑΚΕ στον Σπάρτακο μας χαρακτήριζαν λαϊκιστές και ενημέρωναν τον κόσμο ότι οι περικοπές θα είναι μικρές και πάντως οι τελευταίες. Κάποιοι μάλιστα έταζαν ότι θα ξαναπάρουμε και τα δώρα.

Στο τέλος χαρακτηριζόμενοι από πλήρη ‘’ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ’’ μας είπαν πως, τι να κάνουμε όλοι οι
Έλληνες πληρώνουν εμείς θα εξαιρεθούμε;

Σήμερα για τις νέες δραματικές μειώσεις μας λεν και πάλι ΄΄ΥΠΕΥΘΥΝΑ΄΄ ότι είναι ζήτημα μόνον Νοτίων και Βορείων και ότι με αγώνες θα τα ξαναπάρουν πίσω. Με τι αγώνες, σαν αυτούς που έκαναν ως τώρα;  Μην τους ακούτε, για άλλη μια φορά Βόρειοι και Νότιοι θα στρώσουν το χαλί για να παγιωθούν τα μέτρα και να μειωθεί η μισθοδοσία στην παραγωγή.

-Εκφράσαμε την ανησυχία μας για την προοπτική της κατασκευής των μονάδων (Μελίτης 2, Πτολεμαΐδας  5). Οι ίδιοι μας διαβεβαίωναν ΄΄ΥΠΕΥΘΥΝΑ΄΄ πως οι μονάδες θα γίνουν αποκλειστικά από την ΔΕΗ και πως η χρηματοδότηση της Πτολεμαΐδας ήταν εξασφαλισμένη.

Σήμερα με ΄΄ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ΄΄ και πάλι, ανακαλύπτουν πρόβλημα χρηματοδότησης και διαβλέπουν τον κίνδυνο να μην κατασκευασθεί η μονάδα και προτείνουν να πάει στον ιδιώτη. Κάποτε και μόνο που άκουγαν για μειοψηφικό κοινοπρακτικό σχήμα με ιδιωτικά συμφέροντα, ΄΄πηδούσαν στο ταβάνι΄΄.  

-Αντιδράσαμε για την πώληση των μονάδων και ακούγαμε διαβεβαιώσεις ότι δεν θα πουληθεί καμία. Και τότε πάλι ΄΄ΥΠΕΥΘΥΝΑ΄΄ προπαγάνδιζαν τις ισοδύναμες λύσεις των ΄΄SWAPS΄΄ και τα μεγάλα φωτοβολταικά τα οποία θα έφερναν, εργοστάσια κατασκευής ΠΑΝΕΛ και θέσεις εργασίας.

Η κατάληξη ήταν, ΄΄ΥΠΕΥΘΥΝΑ΄΄ να περιδιαβαίνουν τα πόστα του ΑΗΣ Αμυνταίου και να ενημερώνουν πως ο σταθμός θα πωληθεί και οι εργαζόμενοι θα πρέπει να δουν τι θα κάνουν.

-Αντιδράσαμε για την κατάντια του ασφαλιστικού μας φορέα και καταγγείλαμε την ακριβοπληρωμένη   ανυπαρξία των συνταξιούχων εκπρόσωπων μας στο ΤΑΠ & ΤΑΥΤΕΚΩ. Οι εκπρόσωποί μας ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ αντί να κρατήσουν ΄΄ΥΠΕΥΘΥΝΗ΄΄ στάση και να παραιτηθούν, ΄΄άνοιγαν φαρμακεία΄΄ και ΄΄έκλειναν τα ασφαλιστικά΄΄. 

      Δυο χρόνια δράσεων και αντιδράσεων μας, χαρακτηρίζονταν ως υπερβολή και ανέξοδος λαϊκισμός.

Ακόμα και όταν για όλα αυτά διαμαρτυρόμενοι στην επίσκεψη Παπανδρέου, τρώγαμε ξύλο από τα ΜΑΤ, οι ΠΑΣΚΙΤΕΣ μέσα χειροκροτούσαν και οι ΔΑΚΙΤΕΣ του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ γυρνούσαν τα κανάλια να μας κατηγορούν για θεατρινισμούς και εντυπωσιασμό.

     Δυο χρόνια τώρα, όλοι αυτοί συνεχίζουν να είναι ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΦΩΝΕΣ και ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΕΣ δυνάμεις.

Είναι ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ για την κατάσταση μας σήμερα και έχουν ονοματεπώνυμο. ΠΑΣΚΕ, ΣΑΔ & ΔΑΚΕ στον Σπάρτακο με την ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ τους έγιναν το χαλί για να περάσουν όλα τα μέτρα που πλήττουν την ΔΕΗ και τους εργαζόμενους.  Δεν επιτρέπετε να τους αφήσουμε άλλο!!

Οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα της απάντησης, πρέπει να είναι πικρά, σαν τις περικοπές που έκοψαν το χαμόγελο των παιδιών μας.

Στις εκλογές του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ  πρέπει να τους σταματήσουμε.

Αν δεν θέλεις μια φορά να ψηφίσεις και τρία χρόνια να αναθεματίζεις.

Σε καλούμε να κάνουμε ένα ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ.
Γιατί ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ.

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΓΕΝΑ και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ


Βατάλης Άρης                                            Ευαγγέλου Νίκος
Γραμματέας συντονιστικού                    Αν/Γραμματέας συντονιστικού

Δεν υπάρχουν σχόλια: