DEH

DEH

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας Επιτροπή Περιοχής Δυτ. Μακεδονίας

ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ:ΠΙΟ ΒΑΡΒΑΡΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΙΟ ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΤ ΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Οι δηλώσεις του υπουργού ΠΕΚΑ κυρίου Παπακωνσταντίνου από το βήμα της βουλής, ότι 4 μονάδες της ΔΕΗ θα παραχωρηθούν στους ιδιώτες, επιβεβαιώνουν ότι οι ΑΗΣ Αμυνταίου, Μελίτης, Μεγαλόπολης είναι οι πρώτοι για ξεπούλημα.
ΣήμεραοιεργαζόμενοιστηΔΕΗ,ολαόςμας,δοκίμασεστοπετσίτουκαιγνωρίζειπολύκαλάότιαπελευθέρωσητηςαγοράςκαιανταγωνιστικότητασημαίνουν:ξεπούλημακαισυρρίκνωσητηςΔΕΗ,τσάκισμαμισθώνκαισυντάξεων,διάλυσηκαικατάργησηεργασιακώνδικαιωμάτων,φτώχεια,ανεργία,εξαθλίωσηγιαταλαϊκάστρώματα.
Αυτά είναι τα αποτελέσματα των πολιτικών της ΕΕ, της ανταγωνιστικότητας, της απελευθέρωσης
των αγορών και της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, που σταθερά και με συνέπεια προωθούν και στηρίζουν τα κόμματα της πλουτοκρατίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και οι ηγεσίες των συνδικαλιστικών τους παρατάξεων ΠΑΣΚΕ-ΣΑΔ, ΔΑΚΕ σε ΓΣΕΕ,ΑΔΕΔΥ, ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Εργατικά Κέντρα, Σπάρτακο κλπ.
Η ιδιωτικοποίηση μονάδων της ΔΕΗ- πουθασυνοδευτείμετοκλείσιμοτων14 απότις16 μονάδες της ΔΕΗ στην περιοχή μας σημαίνει ακόμα πιο βάρβαρη εκμετάλλευση για τους εργαζόμενους, ακόμα πιο ληστρική εκμετάλλευση της περιοχής, που θα οδηγήσει σε κυριολεκτική εξαθλίωση τους εργαζομένους, την τοπική κοινωνία, σε πλήρη ερήμωση την περιοχή. Σημαίνει πανάκριβο ρεύμα για τη λαϊκή κατανάλωση και τα λαϊκά νοικοκυριά.
Οι εργαζόμενοι, ο λαός της περιοχής μας πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα από την πείρα τους. Να εγκαταλείψουν μαζικά τα κόμματα της πλουτοκρατίας, του ΜΑΥΡΟΥΜΕΤΩΠΟΥ της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-  ΝΔ, που γίνονται ακόμα πιο επικίνδυνα για τα λαϊκά συμφέροντα. Συνασπίζονται για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, να το βγάλουν από την κρίση του, οδηγούν σε χρεοκοπία το λαό.
Καλούμετουςεργαζόμενουςκαιτολαότηςπεριοχής,έστωκαιανδενσυμφωνείσεόλαμαζίμας,ναεμπιστευτείτοΚΚΕστουςαγώνεςκαιτιςεκλογές,ναανατρέψειτηναντιλαϊκήπολιτικήτηςεξουσίαςτωνμονοπωλίων,ναανοίξειοδρόμοςτηςαντεπίθεσης.Γιαναανατραπείηεξουσίατωνμονοπωλίων,γιατηναποδέσμευσητηςχώραςαπότηνΕΕ,γιαμονομερήδιαγραφήτουχρέους,χρειάζεταιανατροπήπρώτααπόόλατωνσυσχετισμώνδύναμηςσεπολιτικόκαικοινωνικόεπίπεδο,στηνκατεύθυνσητηςσυγκρότησηςενόςισχυρούμετώπουπάληςπουθαεπιβάλλειτηλαϊκήεξουσίακαιοικονομία.
Εντείνουμετους αγώνες μας για ενιαίο αποκλειστικάδημόσιο φορέα ενέργειας και ΔΕΗ ενταγμένησε αυτόν 100% δημόσια στην παραγωγή,μεταφορά και διανομή ηλεκτρικήςενέργειας, που θα υπηρετεί τις ανάγκεςτων εργαζομένων και του λαού, της χώραςκαι της περιοχής.
Σεαυτό το δρόμο ανάπτυξης επιβάλλεταισήμερα να μην ξεπουληθεί καμία μονάδατης ΔΕΗ. Να γίνουν άμεσα και χωρίςκαθυστερήσεις οι μετεγκαταστάσεις όλωντων πληττομένων οικισμών, πρόγραμμααποκατάστασης των παλαιών μονάδων πουθα κλείσουν με νέες, αποκλειστικά απότη ΔΕΗ
ΑΓΩΝΑΣ-ΡΗΞΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗΗ ΜΟΝΗ ΦΙΛΟΛΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συσπείρωσηκαιπάληγιαανατροπήτηςεξουσίαςτωνμονοπωλίων,γιαανάπτυξηπουθαυπηρετείτηνικανοποίησητωναναγκώντηςεργατικής λαϊκήςοικογένειαςκαιόχιτακέρδητουκεφαλαίου.Αυτήείναιημόνηπραγματικάπατριωτικήφιλολαϊκήπολιτική.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: