DEH

DEH

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΔΗΛΩΣΗ του Ευρωβουλευτή Κ. Πουπάκη

Τα κοινωνικά προβλήματα δεν επιλύονται με τη βίαιη καταστολή
Αυτονόητη η άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων εργαζομένων της ΔΕΗ

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ με τον εξαιρετικά συνήθη για το συνδικαλιστικό κόσμο τρόπο, εκφράζουν  όλες αυτές τις μέρες ειρηνικά και χωρίς καμία φθορά δημόσιας περιουσίας, μια καθολική κοινωνική απαίτηση, μια αγωνία που βρίσκεται μέσα σε κάθε ελληνικό σπίτι.

Δεν ζήτησαν «προνόμια», δεν κινήθηκαν σε συντεχνιακές λογικές και δεν εξυπηρέτησαν σκοπιμότητες. Λειτούργησαν αυθόρμητα ως μέλη μιας κοινωνίας που έχει εξαντλήσει κάθε περιθώριο ανοχής και αντοχής ενάντια σε μέτρα που οδηγούν εκατομμύρια πλέον Έλληνες πολίτες στη φτώχεια, την ανεργία και το περιθώριο.
Αγωνίστηκαν για να μην μετατραπεί η ΔΕΗ από κοινωφελής επιχείρηση σε φοροεισπρακτική εταιρεία.
Διεκδίκησαν να εφαρμοστεί το κοινωνικά αυτονόητο, δηλαδή να μην ταυτιστεί το δημόσιο και
κοινωνικό αγαθό του ρεύματος με έναν ακόμη ανάλγητο κεφαλικό φόρο και να μην εφαρμοστεί το κοινωνικά αδιανόητο, δηλαδή η είσπραξη του φόρου αυτού μέσα σε καθεστώς προχειρότητας, αδιαφανών όρων και χωρίς την απαραίτητη κοινωνική μέριμνα για τις ευπαθείς ομάδες.

Απέναντι σε αυτό το κοινωνικό αίτημα, η κυβερνητική απάντηση δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι η βίαιη καταστολή. Όπως υπάρχουν όρια στην κοινωνική διαμαρτυρία, έτσι πρέπει να υπάρχουν και όρια στον τρόπο αντιμετώπισής της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: