DEH

DEH

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

ΔΑΚΕ ΕΝΩΣΗ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ

ΔΑΚΕ   ΕΝΩΣΗ

Συναδέλφοισες – οι:
Ενώ την Τετάρτη 19 και  Πέμπτη  20 Οκτωβρίου 2011,  όλη  η κοινωνία και όλοι οι εργαζόμενοι της Χώρας  βρισκότανε στους δρόμους για να μην ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο  που καταργεί κλαδικές συμβάσεις, μειώνει μισθούς και συντάξεις, εντάσσει τους εργαζόμενους στην εργασιακή εφεδρεία – ΑΠΟΛΥΣΗ, καταλύει  κατακτήσεις δεκαετιών γυρίζοντας την Ελλάδα 50 χρόνια πίσω  και πριν ακόμη στεγνώσει η μελάνη  που με την ψήφο τους οι 154 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ   έβαζαν  το καπάκι στο φέρετρο της Εργατικής τάξης,  κάποιοι εκπρόσωποι των εργαζομένων (ως κυβερνητικοί  εκπρόσωποι) διέρρεαν τα  ιμάτια τους για το ποιος θα είναι ο πρώτος που θα ευχαριστήσει τα Υπουργεία και τον Υφυπουργό  Εσωτερικών,  για την δήθεν ευνοϊκή  ρύθμιση που βοήθησε την τελευταία στιγμή να γίνει, για τους συναδέλφους συνταξιούχους της ΔΕΗ που είναι κάτω των 55 ετών και είναι ενταγμένοι στα ΥΒΑΕ.

Δυστυχώς ίδιοι και πάλι  συνάδελφοι βιάστηκαν  να πανηγυρίσουν και  να ευχαριστήσουν κάνοντας ΚΑΙ πάλι το
ίδιο λάθος που κάνανε και το 2010 όταν, τότε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τους αντεργατικούς  νόμους 3833/10 και 3845/10  μείωνε μισθούς, συντάξεις  και  καταργούσε τα επιδόματα (Χριστουγέννων, Πάσχα και Αδείας).
ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΑ και τότε πάλι,  προσπαθούσαν  να ωραιοποιήσουν και να δικαιολογήσουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης,  καθησυχάζοντας  όλους  τους συναδέλφους, με ενημερώσεις που κάνανε  στα Εργατικά Κέντρα ΚΟΖΑΝΗΣ – ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ – ΦΛΩΡΙΝΑΣ, ότι οι περικοπές θα είναι μικρές και ότι αυτά τα μέτρα είναι αναγκαία !!!
Σήμερα επαναλαμβάνουν και πάλι το ίδιο ΛΑΘΟΣ!!!
Πανηγυρίζουν και ευχαριστούν το Υφυπουργό Εσωτερικών  που ξέρει τους 35.000 εργαζόμενους της ΔΕΗ με το μικρό τους όνομα ότι, βοήθησε να εξαιρεθούν οι Συνταξιούχοι της ΔΕΗ από τις ρυθμίσεις, θεμάτων Ασφαλιστικών φορέων.

Πανηγυρίζουν όταν έχουν αφαιρεθεί  όλα τα άλλα εργασιακά μας δικαιώματα και πάνω από όλα οι ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ.

Πανηγυρίζουν, για το αυτονόητο δικαίωμα μας, να παίρνουμε σύνταξη στα 55 διότι δουλεύουμε σε συνθήκες βαρέων και ανθυγιεινών, που είναι δικαίωμα προστατευμένο από τον νόμο, το οποίο δεν αμφισβητήθηκε ΠΟΤΕ  και από ΚΑΝΕΝΑΝ και δεύτερον ότι  ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ειδικό επασφάλιστρο  γι’αυτό!!!!
Προς τι λοιπόν οι ευχαριστίες!!!!!!
Συναδέλφοισες – οι:
- Οι μεν  με δελτίο τύπου ανακοινώνουν στους συναδέλφους ότι, μετά από δικές τους συντονισμένες ενέργειες προς τα συναρμόδια Υπουργεία κατέστη τελικά εφικτό  και όσοι υπάγονται στα ΥΒΑΕ και είναι κάτω των 55 ετών εξαιρούνται από το 40%, θεωρώντας το μάλιστα  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ…

- Ο δε  εκπρόσωπος των εργαζομένων  μέλος  στο Δ.Σ του ΤΑΥΤΕΚΩ ανακοινώνει   ότι, ενώ αρχικά το πολυνομοσχέδιο προέβλεπε μείωση ΜΙΚΤΗΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ κατά 40%, όταν αυτή είναι πάνω από 1000€ και είναι συνταξιούχοι κάτω των 55 ετών, τελικά η μείωση αυτή  φτάνει  μέχρι το 20% και όλα αυτά μετά από την συνεργασία που είχαν με τον υφυπουργό εσωτερικών Πάρη  Κουκουλόπουλο, ευχαριστώντας τον δημόσια για το κατόρθωμα του.
Τελικά ποιος έχει την καλύτερη συνεργασία και ενημέρωση και ποιος  θα πρέπει να ευχαριστεί και να στηρίζει  περισσότερο τον Υφυπουργό;;;
Συναδέλφοισες – οι:
 Για εμάς, οι όποιες μειώσεις, η όποια κατάργηση εργατικών και εργασιακών δικαιωμάτων είναι καταδικαστέα και ποτέ δεν βάλαμε στην ζυγαριά εάν είναι λίγο ή πολύ.

Ούτε ποτέ θα βγούμε να ευχαριστήσουμε κανέναν Υπουργό, Υφυπουργό  ότι μας κάνει χάρη διότι μας εξαιρεί από το 40% και μας πάει  το 20%.
Δεν το κάναμε στο παρελθόν και δεν θα το κάνουμε ποτέ
Πολύ δε περισσότερο αυτούς  που αποκαλούνε τους εργαζόμενους ΚΑΜΟΡΑ ΚΑΙ ΜΑΦΙΑ και ότι ο πρόεδρος της ΓΕΝ.Ο.Π/ΔΕΗ εκπροσωπεί τον εαυτό του και μια μικρή μειοψηφία εργαζομένων.

Εάν ορισμένοι θέλουν να καλύψουν  αυτούς και να τους ευχαριστούν δημόσια εμείς δεν θα τους ακολουθήσουμε, εσείς θα τους κρίνεται.

Η  « ΔΑΚΕ ΕΝΩΣΗ » καλεί  όλους αυτούς που δεν αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν κανέναν, να  αγωνιστούμε όλοι μαζί για να μην εφαρμοστεί στην πράξη αυτό το πολυνομοσχέδιο (ΕΚΤΡΩΜΑ).   

                                                                                                                                           ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                                                                         ΔΑΚΕ ΕΝΩΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: