DEH

DEH

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Τίτλοι τέλους μπήκαν για το κοινό σχέδιο ΔΕΗ - Χαλυβουργικής. Δεν θα γίνει η κοινή μονάδα στην Ελευσίνα

Τίτλοι τέλους μπήκαν για το κοινό σχέδιο ΔΕΗ - Χαλυβουργικής για τη κατασκευή και λειτουργία μονάδων ηλεκτροπαραγωγής 880 μεγαβάτ στις εγκαταστάσεις της δεύτερης στην Ελευσίνα, μετά από σχετική απόφαση του δ.σ. της ΔΕΗ την περασμένη εβδομάδα. Συγκεκριμένα το Δ.Σ. της επιχείρησης ενέκρινε τη λύση της σύμβασης μεταξύ των δύο εταιρειών και τον καταμερισμό των εξόδων που έγιναν για το επενδυτικό σχέδιο.

Η συνεργασία ξεκίνησε ακριβώς πριν από 3 χρόνια, τον Οκτώβριο του 2008 με την υπογραφή MOU, όταν επικεφαλής της ΔΕΗ ήταν ο Τάκης Αθανασόπουλος. Το Φεβρουάριο του 2009 υπεγράφη η σύμβαση μετόχων για τη σύσταση μικτής εταιρείας, στην οποία η ΔΕΗ θα είχε το 49% και η Χαλυβουργική το 51%. Το επιχειρηματικό πλάνο προέβλεπε την πώληση μέρους της παραγόμενης ενέργειας στο σύστημα και το υπόλοιπο στην Ιταλία, μέσω της υποβρύχιας διασύνδεσης.

Το όλο σχέδιο που είχε να αντιμετωπίσει διάφορα ρποβλήματα από την ανακοίνωσή του, έπαψε να έχει νόημα, από τα μέσα του 2009 όταν λόγω της κρίσης η ζήτηση άρχισε να μειώνεται σταδιακά κάτι που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: