DEH

DEH

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Πρόβλημα με την καταβολή του εφαπαξ των εργαζομένων στη ΔΕΗ. Ερώτηση του Μ. Παπαδόπουλου στον υπ. Οικονομικών


Ήδη τα χρέη σε εργαζομένους για την καταβολή του εφάπαξ ανέρχονται περίπου στα 120 εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων τα 87 εκατομμύρια αφορούν όσους βγήκαν στη σύνταξη το 2010.
Ταυτόχρονα οι φαρμακοποιοί δεν έχουν πληρωθεί για τη φαρμακευτική δαπάνη των συνταξιούχων της ΔΕΗ
και έπαψαν να χορηγούν φάρμακα με την έκπτωση με αποτέλεσμα οι συνταξιούχοι να αναγκάζονται να καταβάλλουν όλο το αντίτιμο και σε πολλές περιπτώσεις όλη τη σύνταξη τους για πολυέξοδες θεραπείες και ακριβά φάρμακα.
Ορατός πλέον είναι και ο κίνδυνος για την ομαλή συνέχιση καταβολής της κύριας σύνταξης τους επόμενους μήνες.
Η κυβέρνηση βέβαια εκβιαστικά μπορεί να εξαναγκάζει τους πολίτες να πληρώνουν διαρκώς για να καλυφθούν οι μαύρες τρύπες της αδιέξοδης οικονομικής της πολιτικής ακόμα και με τα πιο άδικα και φορομπηχτικά μέτρα, όπως με τη διακοπή του ρεύματος σε όσους δεν θα καταφέρουν να βρουν τα
χρήματα για να πληρώσουν το ειδικό τέλος στα ακίνητα, οι πολίτες όμως δεν έχουν τέτοια μέσα για να εξαναγκάσουν την κυβέρνηση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της απέναντι τους και σε αυτά που νόμιμα δικαιούνται και έχουν ήδη πληρώσει στην προκειμένη περίπτωση από τις εισφορές τους όλα τα χρόνια που εργάστηκαν.
Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1) Θα καταβάλλει τα ποσά που υποχρεούται να καταβάλλει από το Νόμο η κυβέρνηση ή θα αφήσει τους συνταξιούχους της ΔΕΗ χωρίς εφάπαξ, χωρίς σύνταξη και χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη;

Δεν υπάρχουν σχόλια: