DEH

DEH

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Θεατρική Επιθεώρηση: Έρχεται το Μπάχολο στα γραφεία της ΔΕΗ.....και ΝΤΟΥ στα γραφεία των Βουλευτών

Πριν δέκα μέρες περίπου, διάβασα στο αστυνομικό ρεπορτάζ Αθηναϊκής εφημερίδας, το συμβάν με ληστεία σε άστεγο που έγινε στη Θεσσαλονίκη και του έκλεψαν το ποσό των 200,00€.
Σε άλλη χρονική στιγμή στο παρελθόν, το γεγονός θα ήταν ότι δυστυχώς η κοινωνία έφθασε μέχρι να ληστέψει έναν άστεγο συνάνθρωπό μας, που για διάφορους λόγους περιπλανιέται στους δρόμους και της πλατείες.
Άστεγοι, που δεν είναι λίγοι σήμερα όταν για την Αθήνα υπολογίζονται να ανέρχονται στα 20.000 άτομα χωρίς να περιλαμβάνονται και οι μετανάστες.
Όμως το πραγματικό γεγονός είναι, ότι ένας άστεγος είχε πάνω του σήμερα το ποσό των 200,00€, όταν εάν διαπραχθεί ληστεία σε εργαζόμενο στο κέντρο της Πάτρας, πιθανόν να του βρουν πάνω του 20,00€. Μ’ αυτά τα ποσά δυστυχώς κυκλοφορούν πολύ σήμερα στο δρόμο.

Για κάποιους αυτά μπορεί να φαντάζουν εξωπραγματικά. Άλλωστε δεν βιώνουν την καθημερινότητα της Ελληνικής Κοινωνίας και Οικογένειας. Αυτοί απλώς αποφασίζουν για μας, χωρίς εμάςΔεν έχουν καταλάβει ότι σήμερα, ο κάθε πολίτης, δεν μπορεί να αντεπεξέλθει οικονομικά στις καθημερινές του υποχρεώσεις.
Δεν μπορεί να πληρώσει τη δόση του στεγαστικού του δανείου, τις υποχρεώσεις του σε δαπάνες υγείας και παιδείας, γιατί η αδυναμία του αυτή προήλθε, από τις περικοπές στους μισθούς και συντάξεις, την απώλεια στην εργασία του και την ύφεση στην αγορά. Σε συνάρτηση με τις απανωτές αυξήσεις που επιβλήθηκαν σε έμμεσους και αμέσους φόρους σε προϊόντα και υπηρεσίες.
Οι συνήθεις κολασμένοι, δηλαδή η μεσαία τάξη στη χώρα μας, θα πληρώσει ξανά για ότι απέκτησε με κόπο και θυσίες όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Η Βάρβαρη λιτότητα του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου, έχει θάψει την αγορά, την οικονομία και τους ανθρώπους.
Δυστυχώς, μπορεί και ευτυχώς, τελική Βολή αποτελεί η θέσπιση του διετές Ειδικού Τέλους για τα ακίνητα, που θα εισπραχθεί μέσο των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Γιατί σ’ αυτή τη χρονική στιγμή, που ο πολίτης είναι υποχρεωμένος να πληρώσει στο κράτος, έκτακτους φόρους για τα εισοδήματα του 2010, αναδρομικά το επίδομα αλληλεγγύης για τους ανέργους, Τέλη Αυτοκινήτου, Ασφάλειες κ.α., μαζί με τις καθημερινές οικογενειακές δαπάνες και την μόρφωση των παιδιών του.
Η καταβολή του νέο χαρατσιού για τα ακίνητα μέσο του λογαριασμού του ηλεκτρικού ρεύματος, η οποία θα ανέρχεται τουλάχιστον περί τα 200,00€ το μήνα για το 2011, αποτελεί, ουσιαστική αφορμή για να ξεχειλίσει η οργή της Κοινωνίας.
Μια οργή που θα πρέπει να εκφραστεί με Ειρηνικό και Δημοκρατικό τρόπο. Κάνοντας ένα «ΝΤΟΥ» όπως είπε ο αντιπρόεδρος και Υπουργός της κυβέρνησης κ. Βενιζέλος από την Θεσσαλονίκη. Ένα ΝΤΟΥ διαμαρτυρίας, όχι όμως γηπεδικού τύπου και χουλιγκανίστικο, αλλά με ευπρέπεια και Δημοκρατική συμπεριφορά.
Θα πρέπει ο καθένας μας, μόλις λάβουμε τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος με ενσωματωμένο το χαράτσι για τα ακίνητα, αλλά και το πολυεκαθαριστικό της εφορίας, να πάμε να το παραδώσουμε στα γραφεία των Βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, ή όποιων ακόμη ψηφίσουν θετικά, ζητώντας τους να το πληρώσουν αυτοί.
Γιατί αυτοί έχουν την ευθύνη για την Οικονομική κατάσταση που βιώνουμε όλοι οι Έλληνες σήμερα.
Μπορεί κάποιος να ισχυριστεί, ότι θα πρέπει όλοι μας να συμβάλλουμε στην προσπάθεια να ξεπεράσει η χώρα την οικονομική κρίση, γιατί αποτελεί Εθνική και Πατριωτική στάση. Να μας κτυπήσει στο φιλότιμο για το οποίο ξεχωρίζει πάντα ο Έλληνας.
Δυστυχώς θα διαπιστώσουν ότι δεν μπορεί κανείς πια, στην Ελλάδα, από το υπάρχον ενεργό πολιτικό προσωπικό να εμπνεύσει και να παροτρύνει τους Έλληνες.
Γιατί δεν μάθαμε ποτέ εμείς οι πολίτες, πόσοι τέως Βουλευτές και Υπουργοί, στήριξαν με την δεύτερη σύνταξή τους, το ταμείο που ίδρυσε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Πετσάλνικος, για την μείωση του Δημόσιου χρέους.
Άραγε δεν θα έπρεπε;
Απεναντίας, γίναμε γνώστες για τις αναδρομικές απαιτήσεις τους μέσο της Δικαιοσύνης, για να αυξήσουν τις συντάξεις τους οι οποίες συμπαρασύρουν και τους ενεργεία Βουλευτές μισθολογικά.
Μάθαμε όμως, για εταιρείες φαντάσματα πια που χρωστούν στο Ελληνικό Δημόσιο, σε ένα πολιτικό επικοινωνιακό παιχνίδι.
Αυτά όλα εξοργίζουν πιο πολύ την κοινωνία που διαπιστώνει, την ανεπάρκεια του πολιτικού προσωπικού, της Γενιάς του Πολυτεχνείου, που διαχειρίστηκε τη τύχη της χώρας μετά την Μεταπολίτευση.
Όσον αφορά για την απόφαση της κυβέρνησης να εισπράξει τον φόρο αυτόν μέσο των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος, από την ΔΕΗ και τους άλλους προμηθευτές, θα ζήσουμε το Μπάχαλο και τη Θυμηδία του κράτους που θα δημιουργηθεί.
Διότι οι λογαριασμοί αποστέλλονται στους χρήστες του ηλεκτρικού ρεύματος και όχι στους ιδιοκτήτες των ακινήτων. Άρα θα κληθούν σε πολλές περιπτώσεις οι ενοικιαστές να το πληρώσουν για να μην έχουν διακοπή στην ηλεκτροδότηση και όχι ο εκάστοτε ιδιοκτήτης.
Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα, σήμερα που ο κόσμος δυσκολεύεται να εξοφλήσει το ποσό του ρεύματος και συνωστίζεται στα γραφεία για Διακανονισμούς, να δυσκολεύεται ακόμη περισσότερο.
Επιπλέον, με πιο σκεπτικό η Διοίκηση της ΔΕΗ, δια στόματος Δ/ντα Συμβούλου και προέδρου, δέχεται να κόβεται το ηλεκτρικό ρεύμα, που αποτελεί κοινωνικό αγαθό, όταν τα οικονομικά περιθώρια του κόσμου έχουν στενέψει και αναγνωρίζει παράλληλα Δημόσια, μέσο του Δελτίου Ειδήσεων στην ΝΕΤ, ότι δεν έχει τα απαιτούμενα στοιχεία για τις ευπαθείς ομάδες;
Εκτός και αν, η ΔΕΗ και οι άλλες εταιρείες, εκτός από ιδιωτικές εισπρακτικές εταιρείες του Δημοσίου που μετατρέπονται, αποτελέσουν και Υποθηκοφυλακεία, δεχόμενη τους τίτλους ιδιοκτησίας ακινήτων που συγκαταλέγονται στις Ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
Το τι έχει να γίνει στα γραφεία της επιχειρήσεις, για να παραλαμβάνει τα απαιτούμενα παραστατικά τότε δεν διανοείται ανθρώπινος νους.
Μόνο οι πολύτεκνες οικογένειες στην Πάτρα και στα Περίχωρα ανέρχονται στις Δέκα χιλιάδες, βάλε και τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες ο αριθμός θα φθάσει πάρα πολύ ψηλά.
Με ποιο προσωπικό και πόση ταλαιπωρία θα υποστούν εργαζόμενοι και πολίτες όταν βρεθούν στην διαδικασία αυτή;
Πάντως οι πολιτικοί θα έχουν την δυνατότητα, χωρίς να δαπανήσουν ούτε ένα ευρώ να συναντηθούν και να σφίξουν το χέρι σε χιλιάδες ψηφοφόρους, αφού θα γίνεται πιθανόν σε προεκλογική περίοδο. Θα τολμήσουν;
Κανελλόπουλος Θεόδωρος πρόεδρος Τ.Ε.ΕΔΟΠ/ΔΕΗ Πατρών Αιγίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: