DEH

DEH

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Μηνυτήρια αναφορά του σωματείου εργαζομένων Δ.Ε.Η. «ΕΝΩΣΗ» κατα του Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω. / Τ.Ε.Α.Π.Α.Π. – Δ.Ε.Η.

Μηνυτήρια αναφορά ενώπιον της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Κοζάνης για παράβαση καθήκοντος και πάσης άλλης αξιόποινης πράξης κατά των υπευθύνων ν.π.δ.δ. με την επωνυμία «Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Πρόνοιας και Ασθενείας Προσωπικού Δ.Ε.Η. (Τ.Ε.Α.Π.Α.Π. ΔΕΗ) του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας» (Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω.) και παντός άλλου υπευθύνου κατέθεσαν το πρωί της Πέμπτης, 1ης Σεπτεμβρίου 2011 ο πρόεδρος, Κωνσταντίνος Θεοχάρης και ο Γενικός Γραμματέας, Ιωάννης Μιχαηλίδης του Σωματείου «Επαγγελματικό Σωματείο Εργαζομένων στον κλάδο της Ηλεκτρικής Ενέργειας του Διαχειριστή Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε. Α.Ε.) των θυγατρικών Εταιρειών της Δ.Ε.Η. Α.Ε.».

Η προσφυγή πλέον στην Δικαιοσύνη για την διερεύνηση και την απόδοση ευθυνών σε κάθε υπεύθυνο, είναι πλέον η μόνη ενδεδειγμένη λύση των ασφαλισμένων συναδέλφων μας και των μελών των οικογενειών τους απέναντι στην παντελή ανυπαρξία ιατροφαρμακευτικής κάλυψης των δικαιούχων.

Η υπόλογη, εξακολουθούμενη και υπότροπη στάση των εκπροσώπων του Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω./Τ.Ε.Α.Π.Α.Π. – Δ.Ε.Η. έχει φέρει σε απόγνωση τους ασφαλισμένους συναδέλφους μας, οι οποίοι, παρά το γεγονός ότι, επί του μηνιαίου μισθού εκάστου εργαζομένου γίνεται άμεσα και αυτόματα η αντίστοιχη απόδοση των ποσών των ασφαλιστικών εισφορών προς το ταμείο, εντούτοις με απόφαση του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Νομού Κοζάνης αποφάσισε την αναστολή της χορήγησης των φαρμάκων από την 1η Αυγούστου 2011 στους άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένους της Δ.Ε.Η., με συνέπεια η χορήγηση πλέον των φαρμάκων να γίνετε μόνον εφόσον οι ασφαλισμένοι πληρώνουν της μετρητοίς ολόκληρη την λιανική αξία των φαρμάτων, αφού το Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω. /Τ.Ε.Α.Π.Α.Π. – Δ.Ε.Η. έπαψε την εξόφληση των οφειλών του προς τους φαρμακοποιούς από τον Ιανουάριο 2011 έως και σήμερα.

Επειδή, οι ασφαλισμένοι εργαζόμενοι της Δ.Ε.Η. Α.Ε. βρίσκονται πλέον σε κίνδυνο, καθώς στερούνται πλέον βασικών υπηρεσιών ιατρικής και φαρμακευτικής περίθαλψης, στερούμενοι την απαραίτητη ιατροφαρμακευτική τους κάλυψη για την οποία πληρώνουν, λόγω της διαρκούς μη καταβολής εκ μέρους του Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω./ Τ.Ε.Α.Π.Α.Π. – Δ.Ε.Η. των ασφαλιστικών μας εισφορών προς τους δικαιούχους, τον λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη, να ξεσκεπάσει τους υπεύθυνους και να αποδώσει ονομαστικά πλέον τις ποινικές ευθύνες που αναλογούν στους υπαίτιους.

Να διερευνήσει η δικαιοσύνη που πάνε τα λεφτά των εργαζομένων και συνταξιούχων συναδέλφων μας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί συνάδελφοι ασφαλισμένοι στο ΤΑΥΤΕΚΩ

Είναι απολύτως σωστή η δικαστική σας παρέμβαση για τις αδικαιολόγητες ελλείψεις στον ασφαλιστικό μας φορέα. Επειδή όμως πολλά ακούγονται για μεταφορά κονδυλίων από άλλοn κωδικού (εφάπαξ) στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και επειδή είμαι βέβαιος ότι δεν ζητάτε την παράνομη χρηματοδότηση του φορέα μας,σωστό και απαραίτητο είναι να γίνεται η διευκρίνηση: ''Ζητάμε να καλύψει το Υπ. Οικονομικών τον προϋπολογισμό για τις ανάγκες του ΤΑΥΤΕΚΩ (όχι με μεταφορά κονδυλίων παράνομα από άλλο κωδικό) όπως έχει υποχρέωση από την κείμενη νομοθεσία''. Ίσως να το θεωρείτε και αυτονόητο. Δυστυχώς όμως στην εποχή μας και μ' αυτούς ... που μπλέξαμε τα αυτονόητα κυρίως θέλουν επεξήγηση ....

Συγνώμη για τον πολύτιμο χρόνο σας. Με το θάρρος της γνωριμίας μας

Μιχάλης Ραμπίδης