DEH

DEH

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Έλαβε και τυπικά η ΔΕΗ Ανανεώσιμες, την άδεια της ΡΑΕ για το μεγάλο φωτοβολταϊκό των 200 μεγαβάτ στην Πτολεμαΐδα.

 Η άδεια εκδόθηκε στο όνομα της εταιρείας «Ηλιακό Βέλος 1 Αν. Εταιρεία Παραγωγής Ηλεκτρισμού από ΑΠΕ», 100% θυγατρικής της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, η οποία με τη σειρά της είναι 100% θυγατρική της ΔΕΗ.

Ως τελικός εγγυητής της χρηματοδότησης του έργου που υπολογίζεται σε πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ, εμφανίζεται η ΔΕΗ, η οποία θα εξασφαλίσει και τον τραπεζικό δανεισμό για λογαριασμό της θυγατρικής της.

Έτσι μετά την εξασφάλιση της αδειοδότησης από τη ΡΑΕ, θα ξεκινήσει τυπικά και η διαδικασία λήψης και των υπόλοιπων αδειών για την εγκατάσταση και λειτουργία του φωτοβολταϊκού, μέσω του fast track, στο οποίο εντάχθηκε η επένδυση.

Παράλληλα τρέχει και ο διαγωνισμός της ΔΕΗ για την επιλογή του στρατηγικού εταίρου, με τον οποίο θα συνεργαστεί η ΔΕΗ Αν. για το φωτοβολταϊκό. Το συνολικό project, με βάση την προκήρυξη της ΔΕΗ, προβλέπει την κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση του φωτοβολταϊκού πάρκου, την κατασκευή και λειτουργία εργοστασίου παραγωγής φωτοβολταϊκών συστημάτων στη Δυτική Μακεδονία, καθώς και άλλες τεχνολογικές δράσεις, για τις οποίες ενδιαφέρεται η ΔΕΗ, όπως η δημιουργία στη Δυτική Μακεδονία ερευνητικού κέντρου για τα φωτοβολταϊκά και γενικότερα την πράσινη ενέργεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: