DEH

DEH

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Περιφερειακό Συνδικάτο Χειριστών Λ.Κ.Δ.Μ. Δ.Ε.Η. Α.Ε.: «Καταστρατήγηση της εργατικής νομοθεσίας και των διατάξεων περί υγιεινής και ασφάλειας από την Τεχνική Εταιρία ECOCLEAN” στο Νότιο Πεδίο



Μετά από πληροφορίες, το Περιφερειακό Συνδικάτο Χειριστών Λ.Κ.Δ.Μ. Δ.Ε.Η. Α.Ε. καθώς και το Σωματείο Χειριστών Μηχανημάτων Εκτελέσεως Τεχνικών Έργων Κοζάνης, ερευνώντας το θέμα διαπίστωσε ότι:

H Εταιρεία με την επωνυμία «ECOCLEAN» που δραστηριοποιείται στο χώρο του Ορυχείου Νοτίου Πεδίου, διεκπεραιώνει έργο που έχει αναλάβει με προσωπικό που στερείται την απαιτούμενη άδεια χειριστή.

Αυτό αποτελεί κατάφορη παράβαση της εργατικής νομοθεσίας καθώς και της σύμβασης που
υπόγραψε η εταιρεία με την Δ.Ε.Η Α.Ε., όπου αναφέρεται η υποχρέωσή της να τηρεί όλες τις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας και να το πιστοποιεί. Η παράβαση αυτή εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια της ζωής των εργαζομένων.

Παρακαλούμε από την Διεύθυνση του Λ.Κ.Δ.Μ. και του ορυχειάρχη Νοτίου Πεδίου να επιληφθούν του θέματος για την εν λόγω εταιρεία. Σε αντίθετη περίπτωση θα θεωρηθεί ότι οι υπεύθυνοι της Δ.Ε.Η Α.Ε. ανέχονται και συγκαλύπτουν την παραβίαση τόσο της σύμβασης της εταιρίας με τη Δ.Ε.Η Α.Ε., όσο και της εργατικής νομοθεσίας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αν είναι ιδιοκτήτης ένας Λαζάρου..ο άνθρωπος είναι απατεώνας...Έίχε πάρει έργο της ΕΑΒ πέρυσι..και τους ανθρώπους που δουλεύαν γι' αυτόν τους κορόιδευε με ταβερνάκια και κεράσματα και τελικά τους είχε απλήρωτους πόσο καιρό...Στο τέλος τους έδινε κάτι πενταροδεκάρες..Αλλά..δεν υπάρχει κράτος για κάτι αλήτες σα κι αυτόν..Δυστυχώς!!!