DEH

DEH

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Αγωνιστική Συνεργασία ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Δυτικής Μακεδονίας: Θεωρούμε απαράδεκτη και τρομοκρατική την ποινικοποίηση των αγώνων και των μορφών πάλης που επιλέγουν οι εργαζόμενοι



Καταγγέλλουμε τους εργαζομένους και το λαό την σύλληψη και την παραπομπή στον εισαγγελέα του προέδρου και του γραμματέα του σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για τον συμβολικό αποκλεισμό του κόμβου της Εγνατίας στον Πολύμυλο, με αίτημα την εξυγίανση του ασφαλιστικού φορέα των εργαζομένων της ΔΕΗ.
Θεωρούμε απαράδεκτη και τρομοκρατική την ποινικοποίηση των αγώνων και των μορφών πάλης που επιλέγουν οι εργαζόμενοι, για να αποκρούσουν τις αντιλαϊκές πολιτικές, να υπερασπιστούν τα
αυτονόητα και με αίμα κερδισμένα βασικά δικαιώματά τους.

Η κυβέρνηση με την συναίνεση της ΝΔ του ΛΑΟΣ, της ΔΗ.ΣΥ της κ. Μπακογιάννη, θα εντείνει τον αυταρχισμό, την συκοφάντηση των εργατικών λαϊκών αγώνων, την αντιμετώπισή τους με το οπλοστάσιο των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους, για να τσακίσει εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων. Δείχνει την επιθετικότητα της συναίνεσης σε βάρος των εργαζομένων και του λαού.

Σήμερα επιβεβαιώνονται οι θέσεις και εκτιμήσεις του ταξικού κινήματος και του ΠΑΜΕ Ενέργειας, ότι η διάλυση του ασφαλιστικού φορέα των εργαζομένων της ΔΕΗ και η ληστεία της περιουσίας του για να προχωρήσει η απελευθέρωση της αγοράς της ενέργειας η μετοχοποίηση της ΔΕΗ, έχουν τραγικές συνέπειες για τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.
Τότε οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ-ΣΑΔ, ΔΑΚΕ στο ΣΠΑΡΤΑΚΟ και της ΓΕΝΟΠ έβαλαν πλάτη να περάσουν αυτές οι πολιτικές και ισχυρίζονταν ότι έλυσαν το ασφαλιστικό με τον καλύτερο τρόπο και ότι είναι διασφαλισμένα τα δικαιώματα των εργαζομένων για τα επόμενα 30 χρόνια. Σήμερα ακόμα και η ελάχιστη διασφάλιση του δικαιώματος τα ασφαλιστικά ταμεία να πληρώνουν μέρος της φαρμακευτικής δαπάνης αμφισβητείται. Αυτή είναι η πραγματικότητα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, του εκσυγχρονισμού και της απελευθέρωσης των αγορών.
Σήμερα έχει αποδειχθεί: Χωρίς γραμμή ρήξης με την πολιτική της απελευθέρωσης, την στρατηγική της ΕΕ και της άρχουσας τάξης, κανένας αποσπασματικός αγώνας δεν μπορεί να διασφαλίσει συνέχεια και νικηφόρα προοπτική. Η γραμμή του μικρότερου κακού και οι άσφαιροι αγώνες ενάντια σε συγκεκριμένα μέτρα οδηγούν το εργατικό κίνημα από ήττα σε ήττα και τους εργαζόμενους διαρκώς σε χειρότερα.

Τώρα οι εργαζόμενοι, αλλά και οι τίμιοι συνδικαλιστές πρέπει να βγάλουν επειγόντως συμπεράσματα. Να εγκαταλείψουν, να απομονώσουν τις συνδικαλιστικές και πολιτικές δυνάμεις που εφαρμόζουν και στηρίζουν αυτές τις πολιτικές. Με ενωτικούς ταξικούς αγώνες να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους, να περάσουν στην αντεπίθεση για ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, για αλλαγή τάξης στην εξουσία και όχι εναλλαγή κομμάτων. Αυτή είναι πατριωτική στάση σήμερα. Λύση προς όφελος του λαού, των εργαζομένων και της χώρας είναι μια: ΔΕΗ πλήρως κοινωνικοποιημένη σε μια Ελλάδα αποδεσμευμένη από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία και οικονομία.
- Ενέργεια κοινωνικό αγαθό
- Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν υγεία για όλο τον πληθυσμό της χώρας.
Μόνο σε αυτή την γραμμή πάλης μπορεί να υπάρξουν αποτελεσματικοί και νικηφόροι αγώνες σήμερα.
- Καμία εμπιστοσύνη, καμία ανοχή στις ηγεσίες του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού.
- Ενότητα, ενίσχυση και συσπείρωση δυνάμεων στο ταξικό κίνημα και το ΠΑΜΕ σε γραμμή ρήξης και ανατροπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: