DEH

DEH

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Δάνειο 100 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού της ΔΕΗ, αξιοποιώντας τη δυνατότητα του «εσωτερικού», μεταξύ των ασφαλιστικών ταμείων, δανεισμού από το ΙΚΑ

Σε δανεισμό 400 εκατ. ευρώ προσφεύγει άμεσα το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για να αντιμετωπίσει το σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας που έχει, ενώ ανάλογα προβλήματα έχει και ο ΟΑΕΕ.
Στις 17 Αυγούστου θα βάλει ως «ενέχυρο» ομόλογα του Δημοσίου, αξίας 200 εκατ. ευρώ, που κατέχει για να λάβει μετρητά, μέσω συναλλαγών repos, από τράπεζες οι οποίες θα επιλεγούν.
Επίσης, θα δανειστεί 100 εκατ. ευρώ από το ΕΤΕΑΜ και άλλα 100 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού της ΔΕΗ, αξιοποιώντας τη δυνατότητα του «εσωτερικού», μεταξύ των ασφαλιστικών ταμείων, δανεισμού.

Τα δύο δάνεια θα είναι έντοκα και θα έχουν διάρκεια 15 ημερών, από 18 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου.

Ανάλογα προβλήματα ρευστότητας αντιμετωπίζει και το άλλο μεγάλο Ταμείο, ο ΟΑΕΕ. Ο διοικητής του Γερ. Βουδούρης διεκδικεί πρόσθετη κρατική επιχορήγηση προκειμένου να αντεπεξέλθει το Ταμείο στις οικονομικές υποχρεώσεις του μέχρι το τέλος του 2011.

Ο ΟΑΕΕ οφείλει ακόμη 185 εκατ. ευρώ σε παρόχους υγείας και 255,5 εκατ. ευρώ στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και σε άλλους φορείς κοινωνικής ασφάλισης (δηλαδή έχει ταμειακό άνοιγμα 800 εκατ. ευρώ).

Πηγή: www.athina984.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: