DEH

DEH

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Σπάρτακος: Άλλος ένα εργαζόμενος νεκρός στο βωμό του καθήκοντος

Ένα ακόμα θανατηφόρο εργατικό ατύχημα –δυστυχώς από τα πιο μακάβρια- έρχεται να προστεθεί στη μακρά μαύρη λίστα των εργατικών ατυχημάτων που έχουν καταγραφεί στην περιοχή μας.Ένας ακόμη εργαζόμενος βρήκε τραγικό θάνατο έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε στη δεξαμενή του αντλιοστασίου της Τηλεθέρμανσης, κάτω από την 5η μονάδα στον Άγιο Δημήτριο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, στη συγκεκριμένη δεξαμενή μόλις είχε ολοκληρωθεί διαδικασία αμμοβολής (από εργολάβο που ανέλαβε το έργο από το Δήμο Κοζάνης για λογαριασμό της ΔΕΥΑΚ) της οποίας και ακολούθησε το βάψιμο από τον άτυχο εργαζόμενο.

Η έκρηξη που σημειώθηκε (για λόγους που διερευνώνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες), μέσα στη δεξαμενή, επέφερε το θάνατο του Χάρη Βλάχου, επαναφέροντας τα ζητήματα που χρόνια τώρα προτάσσει ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και αφορούν την ασφαλή εργασία.
Δυστυχώς ένας ακόμα θάνατος εργαζόμενου έρχεται να αποδείξει ότι επιβάλλεται (σε όλους τους χώρους δουλειάς, ιδιωτικούς και δημόσιους) να υπάρχει αυστηρή λήψη μέτρων, αυστηρή και απαρέγκλιτη εφαρμογή τους, πιστή τήρηση των κανονισμών και συστηματικοί έλεγχοι, γιατί ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ.
Εκφράζουμε την οδύνη μας για το θάνατο του άτυχου άνδρα, τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και καλούμε τους υπεύθυνους και αρμόδιους, να απαντήσουν στα πλείστα ερωτήματα που έχουν δημιουργήσει οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το τραγικό συμβάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: