DEH

DEH

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Δικαίωση εργαζομένων της ΔΕΗ για υπερωρίες-μαμούθ

Δικαιώνει εργαζόμενους της ΔΕΗ στον ΑΗΣ Λινοπεραμάτων το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου, θεωρώντας ότι καλώς διεκδικούν από την Επιχείρηση ποσά υπερωριών που σε αρκετές περιπτώσεις φθάνουν πολλές χιλιάδες ευρώ τον μήνα. Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της ΔΕΗ που ζητούσε από τους υπαλλήλους επιστροφή των υπερωριών τις οποίες είχε καταβάλει το τετράμηνο Μαρτίου-Ιουνίου 2010.

Η Επιχείρηση στηρίχτηκε στην απόφαση που προβλέπει ότι οι συνολικές αποδοχές των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα δεν μπορούν να υπερβαίνουν τις αποδοχές που λαμβάνει γενικός γραμματέας υπουργείου. Το "πλαφόν" που έχει οριστεί για την περίπτωση αυτή είναι 5.840 ευρώ μεικτά, ποσό που υπολειπόταν αισθητά από μισθούς και υπερωρίες που λάμβαναν σε μηνιαία βάση υπάλληλοι της Επιχείρησης.

Οι εργαζόμενοι απάντησαν με αγωγή και ασφαλιστικά μέτρα. Χθες το δικαστήριο τους δικαίωσε καθώς στην απόφαση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι το αίτημα της ΔΕΗ έρχεται σε αντίθεση με τις συνταγματικές Αρχές της ισότητας των πολιτών και της προστασίας της εργασίας.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο αποφάνθηκε ότι οι εργαζόμενοι ήδη έχουν παράσχει την εργασία τους και η επιστροφή των δεδουλευμένων συνιστά προσβολή της προσωπικότητάς τους.

Τον Μάιο του 2012 πρόκειται να εκδικαστεί άλλη αγωγή που έχουν καταθέσει οι εργαζόμενοι με αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων τους από τον Ιούλιο έως τον Δεκέμβριο του 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια: