DEH

DEH

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Επιστολή ΓΕΝΟΠ στον υπουργό Οικονομικών για άμεση συνάντηση


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη ΔΕΗ (48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τη Δευτέρα), που διαμαρτύρονται για την προωθούμενη από την κυβέρνηση ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης, ενώ προβλήματα υπήρχαν και χθες στην ηλεκτροδότηση των καταναλωτών, λόγω της απεργίας.

Πάντως, χθες -που ολοκληρωνόταν η πρώτη 48ωρη απεργία-, η ΓΕΝΟΠ με επιστολή της στον υπουργό Οικονομικών ζήτησε άμεση συνάντηση μαζί του
“προκειμένου έστω και τώρα να σταματήσει η σύγκρουση, να σας εκθέσουμε τις απόψεις μας και να ακούσουμε τις δικές σας”.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς (ΔΕΣΜΗΕ), χθες εκτός λειτουργίας είχαν τεθεί μονάδες συνολικής ισχύος 4.150 MW, ενώ παράλληλα δύο μονάδες της ΔΕΗ συνολικής ισχύος 260 MW ήταν εκτός λειτουργίας, λόγω βλάβης.

Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώθηκαν και για χθες περιορισμένες, εκ περιτροπής και κατά περιοχές περικοπές φορτίου (διακοπές στην ηλεκτροδότηση) τις μεσημεριανές και τις βραδυνές ώρες.

Υπενθυμίζεται ότι οι καταναλωτές μπορούν να ενημερώνονται για τις προγραμματισμένες διακοπές από την ιστοσελίδα της ΔΕΗ (www.dei.gr) ή τηλεφωνικά στην ειδική γραμμή 210 9298100.

Παράλληλα, στην αγορά, γίνεται λόγος για την οικονομική ζημιά της ΔΕΗ, αλλά και των ιδιωτών παρόχων ηλεκτρισμού, που μάλιστα προτίθενται να προσφύγουν δικαστικά κατά της ΔΕΗ, από τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Εξάλλου, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) απηύθυνε παράκληση στη ΓΕΝΟΠ, το κόστος των κινητοποιήσεων να μην επιβληθεί στις εξίσου πληττόμενες εργασιακές κατηγορίες, όπως οι μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις, δηλώνοντας ότι σέβεται απόλυτα το δικαίωμα των εργαζομένων να διαμαρτύρονται και να απεργούν, αλλά σε νευραλγικούς τομείς, όπως αυτός της ενέργειας, εκτιμά ότι τυχόν υπερβολές εν μέσω της κρίσιμης τουριστικής περιόδου είναι δυνατόν να δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα. Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε συνάντηση με τη ΓΕΝΟΠ το συντομότερο δυνατό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: