DEH

DEH

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

ΑΝΟΧΗ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΕΣ

του  Μιχ. Ραμπίδη
τ.  Μέλος  Δ.Σ./ Γ.Σ.Ε.Ε.
Όπως κι αν μας προέκυψε η νέα κυβέρνηση, με την προϋπόθεση ότι θα έχει τη δεδηλωμένη της Βουλής, είναι βέβαιο ότι δίνει μια προθεσμία ανάσας στο ΠΑΣΟΚ και ίσως δημιουργεί κάποιες ελπίδες. Τι  γεννά  τις  ελπίδες:
- Το βαθύ ΠΑΣΟΚ που κυριαρχεί πλέον στην κυβέρνηση και διαπίστωσε ότι τα περιθώρια έφτασαν
στα ελάχιστα όριά τους, πριν από εθνικές εκλογές  και η ανάγκη για αλλαγή  πολιτικής είναι πλέον αδήριτη.
- Τις αποφάσεις δεν θα τις παίρνει πλέον ο ΓΑΠ κατ’ εντολή, θα τις επεξεργάζεται με τους ‘’κηπουρούς’’  και θα τις εκτελεί η κυβέρνηση, αλλά ο Ευάγγελος  Βενιζέλος, τώρα και στο μέλλον, που γνώριζε τι αναλάμβανε και οι πολιτικές του φιλοδοξίες είναι γνωστές και πολύ υψηλές.
- Η τελευταία υπαναχώρηση Παπακωνσταντίνου, λόγω της πίεσης των ‘’ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΩΝ’’ σε αφορολόγητο (12.000 Ε), μη εφαρμογή εξίσωσης πετρελαίου θέρμανσης & κίνησης, εξαίρεση της παρακράτησης αλληλεγγύης από τους μικρούς σε ηλικία αποστράτους κλπ, φανερώνει ότι το μεσοπρόθεσμο δεν είναι θέσφατο όπως μας το παρουσίαζαν. Είναι βέβαιο ότι ο κ Βενιζέλος θα επιχειρήσει κι άλλες αλλαγές, εκτός κι αν αρκείται στις διαβεβαιώσεις διαδοχής στην αρχηγία ενός  ΠΑΣΟΚ μικρού και απαξιωμένου.
- ο Γ. Παπακωνσταντίνου με την αρμοδιότητα του υπουργού σε θέματα ενέργειας & περιβάλλοντος, μπορεί να νιώσει την ανάγκη εξιλέωσης από την μέχρι σήμερα καταστρεπτική πολιτική του προς τους συντοπίτες του, προχωρώντας στην κατασκευή της νέας μονάδος  ΑΗΣ Πτολεμαίδας που καρκινοβατεί. Μέχρις εκεί …..
- Από τους κυρίους Κουκουλόπουλο, Οικονόμου & Σπηλιόπουλο, τους επονομαζόμενους και ‘’επαναστάτες’’ του γλυκού νερού, ο λαός ελπίζει ότι δεν θα ξεχάσουν κάποιες τουλάχιστον αντιπολιτευτικές κορώνες και θα βοηθήσουν την κοινωνία των απελπισμένων Ελλήνων. Εκτός αν δεχτούν να ξεμπροστιαστούν και να ξεδοντιαστούν από ένα Υφυπουργιλίκι.
- Από την κ Διαμαντοπούλου να αναλάβει  επιτέλους κάποιες πρωτοβουλίες, μαζί με τον κ Πετσάλνικο, γιατί η πραγματική ανεργία στη Δυτική Μακεδονία έχει ξεπεράσει προ πολλού το 20%. Γιατί λείπουν από τη ντόπια αγορά μεγάλα ποσά από τις συνεχείς περικοπές. Ένας σημαντικός αριθμός εργαζόμενων και συνταξιούχων της περιοχής από το χώρο της ΔΕΗ πετσοκόβεται ανελέητα. Σχεδιάζουν να υφαρπάξουν  από τους δικαιούχους σημαντικό μέρος της εφ άπαξ αμοιβής τους, σαν να είναι περιουσία τους. Αλήθεια με ποιο δικαίωμα κλέβετε χρήματα αποκλειστικά εργαζομένων & εργοδοτών; Με ποια νομιμοποίηση συνταξιούχοι διαφοράς μιας ημέρας συνταξιοδότησης,  στερούνται 10 ή 15% (δημόσιο & ΔΕΚΟ) από την  εφ άπαξ αποζημίωσή τους; Φοβάστε μήπως τα βγάλουν στις τράπεζες του εξωτερικού; Περικόψατε μέχρι τώρα τρείς μισθούς, με πληθωρισμό και καμία αύξηση, πόσο πιο κάτω θα μας πάτε;
- Από τους βουλευτές και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που αρνούνται το ρόλο του φοροεισπράκτορα και του πειθήνιου δοσατζή στους τοκογλύφους.
- Από τους μέχρι χθες ‘’πρόθυμους’’ του κοινοβουλίου που πλέον αντιστέκονται στο μεσοπρόθεσμο και απαιτούν άμεσα εκλογές.
Πηγή ελπίδας του λαού όμως είναι η κάθε λογής αντίσταση. Η σπίθα αυτή ρίζωσε και ελέγχει πλέον τη συνείδησή  των  αγανακτισμένων  και αποφασισμένων πολιτών. Ανοχή μόνον με ουσιαστικές αλλαγές στο μεσοπρόθεσμο και φυσικά ανατροπή αυτής της ντροπιαστικής ξενόδουλης πολιτικής.
Υ.Γ.:  Ο βουλευτής Αλέκος Αθανασιάδης πρέπει να γνωρίζει ότι η αφιλία (του ΓΑΠ) θεωρείται για τους σημερινούς ηγετίσκους προσόν. Όμως όταν αυτό που πιστεύεις σθεναρά το υπερασπίζεσαι, κατακτάς την πραγματική φιλία (συναισθηματική & ποιοτική) του κόσμου και την αναγνώριση, που ισοσταθμίζει την αδικία μετατρέποντάς την εν ευθέτω χρόνο σε δικαίωση ….

Δεν υπάρχουν σχόλια: